1. usd/cad - konsola w zaczętym trendzie wzrostowym, po wcześniejszym załamaniu spadków. Sam pod to gram, pozycję mam mniejwięcej tam gdzie Twoja strzałka ninja, wchodziłem na fibo i trzymam.
Dlaczego myślę że trend się odwrócił? Bo linia trendu została przebita, oraz drugi powód (ważniejszy), dane dla dolca są coraz lepsze. Jeśli się mylę, i będą dalsze spadki, mam zlecenie na fibo 61, trzy letnich wzrostów, co pokrywa się z jakimś tam wsparciem..
2. cad/jpy źle narysowane fibo

3. eur/jpy (które również rozgrywam) j/w. fibo odwrotnie powinno być jak chcemy wyłapać koniec "podbicia" korekty w trendzie spadkowym.. Oczekuję osobiście że kawałek za fibo 61, trend się odwróci (lub będzie chwilowa reakcja) bo ta para zauważyłem że dobrze reaguje na te poziomy fibo, choć nie zawsze dokładnie równo na nich się zatrzymuje. Do tego czasu gram same szorty, choć nie ukrywam że obecny poziom na fibo 50 również jest ciekawy..
Funta pisałem jakie mam oczekiwania, trochę Wam powróżę....

Zakładam że w poniedziałek od poziomu który podałem wcześniej, od (+-) popołudnia będzie kierunek do góry, zakładam korektę do oporu w okolice fibo xx i dalszy zjazd w dół który może się utrzymać do piątku z lokalnymi korektami

Pierwszy raz publicznie piszę takie coś, ale właśnie pod to mam zamiar grać. Jeśli w poniedziałek będzie odbicie i utrzyma się do powyżej oporu i fibo całego ruchu spadkowego, to dopiero po reteście zacznę nastawiać się na longi