DayTrading: Piątek 05.06.2020

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
navik
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 05.06.2020

Nieprzeczytany post autor: navik »

Na WTI z tygodniowego wykresu wychodzi mi zasieg do wzrostu do 52$.
I chcąc dorobić do tego "teorie spiskową" to z tego poziomu rozpoczeła sie panika i wyprzedaż na ropie, wiec być moze tam wracamy, skoro indeksy wracają na szczyty wszechczasów :idea: ( oczywiscie nie dziś ale w przeciagu kolejnych 3-4 tygodni :idea: ) - taka spekulacyjna mnie myśl nawiedziła :roll:
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

Artur, Navik.... wg mnie ropa zrobi korekte okolo 10 $ przed dalszym rajdem...rzeczywiscie cel w okolicach 50$ wychodzi ale najpierw ponizej 30$ bedzie dobieranie pozycji IMO
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Arturm21
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Arturm21 »

Kermit pisze:
05 cze 2020, 14:45
Artur, Navik.... wg mnie ropa zrobi korekte okolo 10 $ przed dalszym rajdem...rzeczywiscie cel w okolicach 50$ wychodzi ale najpierw ponizej 30$ bedzie dobieranie pozycji IMO
Mi sie wydaje ze Grubasy co mieli sie zapakowac grubo w L to wsuedli na tej wyjeb..e w kwietniu, teraz powrot to kursu sprzed pandemii , ale jak zawsze rynek weryfikuje :564: pozdruffki :564:

Misiek712
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Misiek712 »

Dane idealne do realizacji zysków

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Kermit pisze:
05 cze 2020, 14:31
tak czułem ze prognozy sa przesadzone...
Wychujali nas.. Miał byc wielki kryzys, fala C .itd a oni po prostu kupili na panice i teraz będą nowe szczyty robić. Ciekawe, że tempo tych kryzysów jest coraz szybsze. Poprzedni 2008 trwał 4 miesiące spadku, a powrót do szczytu trwał aż 3 lata... a teraz??? PS. Biore urlop od tych cholernych wykresów.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

dax no wlasnie o to mi chodzilo
z tym nowym szczytem to juz przesada ale ok mozna i tak
teraz z 100 pip w dol poprosze do wyrownania szyku i potem niech nawet 13taka robia
Swiezy nie bluznij tak ordynarnie
wybzykac nikogo nie wybzykali kto mysli najwyzej lekko przesadzili z euroria
jakbys od jutra dostal pare milinow dolcw to bys kupowal tez co sie da
jestesmy na fali BBBBBBBBBBBBBB I CCC TAKIE BYC CHOC KIEDYS MUSI
widac bylo od rana ze dzis beda walic w gore
po co ci na to dt
wystarczylo za cala kase postawic elke i przyjsc na rynek teraz
to bys nie truł tu powietrza choc
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

navik
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: navik »

byc moze, ale poniżej 30 $ ? troche za nisko mi sie wydaje, w czasie kiedy jest odmrażanie gospodarek :?: :think:
Wykres ropy przypomina łudząco wykres SP500,( h1 , H4) a na SP raczej nie widziałbym korekty az takiej dużej, a szczerze mówiąc w ogóle nie zakładam korekty wiekszej niż do 3000 na SP. ( z przyzwoitosci by pasowała jakaś )
Mysle ze jezeli SP bedą ciągnąc w góre tak jak nasdaqa ( a na to sie zanosi ihmo) to pociągną też w góre rope.
Ale to tylko takie moje domysły nie poparte zadnymi newsami czy danymi. Po prostu wnioski brane tylko i wyłącznie z wykresu

ps. żal bedzie zamykać :| ... ale zeby tego nie zjebać to do poniedziałku zostawie tylko to co jest na samym dole :p
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

dax
uwaga to 2wyjscie czyli raz jeszcze
wyglada to masakrycznie bo srodek z pozycjami pusty
ale to co zostalo na dole to juz pryszczyk bo moc jest pozycji na gorze
a i srednia wyzej 710 czyli jeszcze raz i ja juz tylko z gory
https://iv.pl/image/GtRcQu2
dalej szczytowe ski musialem szybko na tej drobnej korekcince gasic
ale do 3 razy sztuka teraz juz zostawie jak pod 800 czy wyzej podejda
narazie to rownam szereg w srodku :)

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

Apek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Apek »

sp wali up ale edek przestał reagować na to od dobrej godziny - coś się szykuje - IMO jeśli sp by nie utrzymał >3150 to edek zejdzie w ok 1.1250
Ostatnio zmieniony 05 cze 2020, 15:50 przez Apek, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany