Tickmill UK - ECN Broker

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
rem
Gaduła
Gaduła
Posty: 156
Rejestracja: 24 mar 2007, 13:59

Re: Tickmill UK - ECN Broker

Nieprzeczytany post autor: rem »

Jak tu wygląda kwestia płynności? Czy jest dostęp do arkusza zleceń, tak aby zobaczyć oferty stojące na poszczególnych poziomach (jak w ducascopy, lmax czy mforex)?

Awatar użytkownika
wojtasek
Gaduła
Gaduła
Posty: 183
Rejestracja: 13 mar 2007, 21:25
Lokalizacja: z kad klikash

Re: Tickmill UK - ECN Broker

Nieprzeczytany post autor: wojtasek »

wojtasek pisze:
14 maja 2020, 07:06
A czy te godziny otwarcia indeksów są aktualne?:
Warto byłoby zaktualizować.
Dzięki za szybką reakcję, brawo! :)
Teraz wszystko jest w czasie serwera, i dobrze.
Bork, bork, bork! Swedish Chef

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9417
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: Tickmill UK - ECN Broker

Nieprzeczytany post autor: raposo »

rem pisze:
14 maja 2020, 23:25
Jak tu wygląda kwestia płynności? Czy jest dostęp do arkusza zleceń, tak aby zobaczyć oferty stojące na poszczególnych poziomach (jak w ducascopy, lmax czy mforex)?
Niestety, nie ma wglądu do arkusza.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
wojtasek
Gaduła
Gaduła
Posty: 183
Rejestracja: 13 mar 2007, 21:25
Lokalizacja: z kad klikash

Re: Tickmill UK - ECN Broker

Nieprzeczytany post autor: wojtasek »

To może jeszcze tak:
Szanowny Tickmill, czy jest możliwość zmniejszenia minimalnego lota na instrumencie US30 z 1 do 0.1? :)
Bork, bork, bork! Swedish Chef

rem
Gaduła
Gaduła
Posty: 156
Rejestracja: 24 mar 2007, 13:59

Re: Tickmill UK - ECN Broker

Nieprzeczytany post autor: rem »

wojtasek pisze:
15 maja 2020, 22:01
Szanowny Tickmill, czy jest możliwość zmniejszenia minimalnego lota na instrumencie US30 z 1 do 0.1? :)
Podpisuję się pod tym zapotrzebowaniem.

A także przywróćcie handel na ropie, czym chwalicie się na waszej stronie, bo żaden inny znany mi broker nie blokuje spekulacji ropą, więc chyba strategia waszego działu ryzyka wygląda na przesadzoną, skoro nikt inny tak nie postępuje.

rem
Gaduła
Gaduła
Posty: 156
Rejestracja: 24 mar 2007, 13:59

Re: Tickmill UK - ECN Broker

Nieprzeczytany post autor: rem »

Próbuję rozszyfrować parametry kontraktów CFD w TickMill i czegoś nie mogę zrozumieć (a potrzebne mi to jest do moich kalkulacji).
Np. dla DE30.
Konto w PLN, a zatem - jak rozumiem - "deposit currency" to PLN.
Funkcja MarketInfo(Symbol(),MODE_TICKVALUE) pokazuje wartość 0,01 .
Funkcja ta powinna pokazywać minimalną wartość ticku w walucie depozytowej, , tu w PLN, (czyli 0,01 zł ).

Jednak na podstawie wykonanych transakcji w TickMill wychodzi, że wartość ticku to ok 0,045 zł .

Porównują parametry kontraktu na DAXa w mForex, BossaFX czy w XTB i przeliczając je na wielkość z 2 miejscami po przecinku (jak w TIckMill) wszędzie wychodzi, że wartość ticku powinna wynosić ok 0,045 zł.

Zatem co wskazuje w TickMill parametr MarketInfo(Symbol(),MODE_TICKVALUE)?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9417
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

Re: Tickmill UK - ECN Broker

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Wygląda na to, że wskazuje min. wartość tiku ogólnie dla konta, a nie dla wybranego instrumentu (a fakt, że powinno być 0,045 zł). Ktoś bodajże opisywał kiedyś na forum taki problem u innych brokerów, ci coś pozmieniali i było już dobrze ;) - najlepiej napisz bezpośrednio do supportu w tej sprawie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ninjaproject
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 1238
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15
Kontakt:

Re: Tickmill UK - ECN Broker

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

No, niestety brokerzy zaniedbują tę kwestię, a to może kosztować gdy oblicza EA.
W dokumentacji piszą, że ma to być wartość w kwocie depozytowej, a nie w kwotowaniej.
Dla DAX, w tym wypadku jest to w Euro.
Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Ekspert od MetaTrader 4.

brg
Gaduła
Gaduła
Posty: 231
Rejestracja: 06 lut 2007, 18:58
Kontakt:

Re: Tickmill UK - ECN Broker

Nieprzeczytany post autor: brg »

Przy jednym kontrakcie DAX (1 lot), wartość jednego pipsa to 1 EUR. Wydaje mi się, że problemem może być to, że skoro masz konto w PLN, wartość 1 pipsa cały czas się zmienia i dlatego zwracana jest błędna wartość. Spróbuj może otworzyć konto w EUR i sprawdzić, jak tam to działa.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 1238
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15
Kontakt:

Re: Tickmill UK - ECN Broker

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

brg pisze:
26 maja 2020, 09:28
Przy jednym kontrakcie DAX (1 lot), wartość jednego pipsa to 1 EUR. Wydaje mi się, że problemem może być to, że skoro masz konto w PLN, wartość 1 pipsa cały czas się zmienia i dlatego zwracana jest błędna wartość. Spróbuj może otworzyć konto w EUR i sprawdzić, jak tam to działa.
Tu nie o pipsach jest mowa, tylko o wartości ticka i w jakiej walucie jest domyślnie zaporogramowana na danej, dedykowanej dla brokera platformie MT4.
Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Ekspert od MetaTrader 4.

ODPOWIEDZ