raposo pisze: ↑20 maja 2020, 20:10
Nigdy o nich nie słyszałem więc nie wiem jak działają. Ale licencja cypryjska jest. Pogadaj z nimi, niech się wytłumaczą, podeprą jakimś zewnętrznym dokumentem/stroną, która stwierdza, że musisz zapłacić ten podatek.
Nie napisałeś na czym handlowałeś.
Napisałem do nich w sprawie tej zapłaty podatkowej, ale kontaktuje się ze mną tylko menadżer mojego konta. On grał w moim imieniu. Tam jest tak że inwestuje się pieniądze, ale za grę odpowiedzialni są menadżerowie i oni o wszystkim decydują bo niby się na tym znają. Dlatego jestem taki ostrożny bo obawiam się że ta strona to tylko ściema i wyłudzanie pieniędzy, ale jeśli faktycznie mają jakąś licencję to się teraz zastanawiam. Menadżer po prostu do mnie pisze że muszę to zapłacić i tyle, niczym się nie podpiera tylko mówi o regulacjach i że winny jest mój rząd. Po prostu mi to śmierdzi i obawiam się ze jeśli ja wpłacę do ich portfela te pieniądze, to zostanę zablokowany, strona i menadżer znikną, albo nadal nie będą wypłacali gdyż stwierdzą że najpierw muszę spłacić prowizję menażera (zarabia niby 20% tego co uda mu się zarobić na inwestowaniu moimi pieniędzmi).