Rejs.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Re: Rejs.

Nieprzeczytany post autor: cajto »

@Tomasz - nie jestem w nastroju do obrażania się, wiec dawaj, tym bardziej, że część posta o FX była ze sporym przymrużeniem oka.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

cajto pisze:
22 kwie 2020, 20:14
@Tomasz - nie jestem w nastroju do obrażania się, wiec dawaj, tym bardziej, że część posta o FX była ze sporym przymrużeniem oka.
Jestem teraz w cieniu czegokolwiek tłumaczenia fx mam bicz wielkiego tradera
a przypomniał mi sie obraz z artykułu chyba comparica jak LARRY WILLIAMS opowiadał swoje początki pracy w biurze gdzie były notowane akcje
i przypowiesci starych traderów jak grać na tzw noże

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

Tomasz, tu nikt się do tej pory nie obrażał, nie musisz się tym martwić i przepraszać, śmiech to zdrowie :564: Zresztą śmiałam się bardzo z wizji Ciebie i ninjy we wspólnym gniazdku, bocianim! Jeszcze CBlondyn do kompletu i byłoby Wam jak w niebie :lol:
cajto, cudny ten opis, chętnie bym go w podpis sobie wkleiła ale troszkę długi. I chyba wyrwany z kontekstu nie będzie już taki zabawny. Ale bawi mnie bardzo :lol:
Tak czy siak, dzwoń jutro do Fat Majka i jakiś kanał piękny wyrysujcie! Będę Ci wdzięczna, Big Cajto! Natomiast słyszałam, Tony.S mi coś wspominał, że Narwany Stiw już nie jest problemem! Coś o jakiś butach wspominał, betonowych chyba. Że Stiwi za bardzo szpącił i za to szpącenie buty nowe dostał? Nie wiem sama, nie znam szczegółów, ale nad rzekę pojechał z kumplami i tam te buty dostał :roll:

A na serio, kanał kanałem na sp500, ale jak się człowiek przyglądnie to przecież mikroruchy to robi, jakby nie żyło :roll: Jak zasłabły (sp i dax_ około 17-17:30 tak do tej pory udają martwe. Ech, co za ekscytacja :lol:
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Anomalia pisze:
22 kwie 2020, 20:40
Tomasz, tu nikt się do tej pory nie obrażał, nie musisz się tym martwić i przepraszać, śmiech to zdrowie :564: Zresztą śmiałam się bardzo z wizji Ciebie i ninjy we wspólnym gniazdku, bocianim! Jeszcze CBlondyn do kompletu i byłoby Wam jak w niebie :lol:
cajto, cudny ten opis, chętnie bym go w podpis sobie wkleiła ale troszkę długi. I chyba wyrwany z kontekstu nie będzie już taki zabawny. Ale bawi mnie bardzo :lol:
Tak czy siak, dzwoń jutro do Fat Majka i jakiś kanał piękny wyrysujcie :lol: Będę Ci wdzięczna, Big Cajto! Natomiast słyszałam, Tony.S mi coś wspominał, że Narwany Stiw już nie jest problemem :idea: Coś o jakiś butach wspominał, betonowych chyba. Że Stiwi za bardzo szpącił i za to szpącenie buty nowe dostał? Nie wiem sama, nie znam szczegółów, ale nad rzekę pojechał z kumplami i tam te buty dostał :roll:

A na serio, kanał kanałem na sp500, ale jak się człowiek przyglądnie to przecież mikroruchy to robi, jakby nie żyło :roll: Jak zasłabły (sp i dax_ około 17-17:30 tak do tej pory udają martwe. Ech, co za ekscytacja :lol:
Szukałem tego tekstu o tych nożach jak nasi przodki traderskie opowiadały i nie znalazłem
a uśmiech pojawił sie jakcajto zaczął opowiadac jak ten indeks może rosnąć i to w kanale :D :D
A na serio, kanał kanałem na sp500, ale jak się człowiek przyglądnie to przecież mikroruchy to robi, jakby nie żyło :roll: Jak zasłabły (sp i dax_ około 17-17:30 tak do tej pory udają martwe. Ech, co za ekscytacja
to co my uważamy to sie nie liczy
liczy sie ten zielony 2,5 % wzrost na indeksach w ogólnej skali
https://pl.investing.com/indices/major-indices
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2020, 21:00 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Anomalia pisze:
22 kwie 2020, 20:40
Tak czy siak, dzwoń jutro do Fat Majka i jakiś kanał piękny wyrysujcie! Będę Ci wdzięczna, Big Cajto!
Nie mam już takich możliwości :evil:
Kiedyś miałem psa Puszka, czasem się śmiałem, że ze swojej budy kręci kursem, Bankster Puszołak jeden :wink:
Niestety, Puszek odszedł z tego świata ponad lata temu :(

A teraz na poważnie - USD/PLN, dawno nie zaglądałem, a jest IMO ciekawie.
H4 - ORGR.
Pełen zasięg to poziom ok 4.27/8. Teraz poszło mocne wyłamanie oporów, jutro możliwy ich retest. Wcześniej wyłamanie górnej bandy chorągiewki z D1. Dopóki cena ponad nimi, dopóty L w grze.
D1 - wspomniana chorągiewka, zasięg proporca jako TP1 - 4.31/2, zasięg całej formacji - 4.47. Taki zasięg pokrywałby się z realizacją dołem wcześniej wspomnianego Diamentu na E/U z D1.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Cajto właśnie z usd ind mam problem i usdpln też
czy zauważyłeś że są rózne notowania
a może ja mam tylko tak
dlatego jaknajdalej uciekam od upln
zreszta nieważne
ja sie nie wypowiadam nt usdpln-a

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Tomasz196407 pisze:
22 kwie 2020, 21:09
a może ja mam tylko tak
Hmm... nie widzę czegoś takiego, tylko U/INR i U/IDR.
Rozwiń, o co chodzi z tymi notowaniami?

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

cajto pisze:
22 kwie 2020, 21:15
Tomasz196407 pisze:
22 kwie 2020, 21:09
a może ja mam tylko tak
Hmm... nie widzę czegoś takiego, tylko U/INR i U/IDR.
Rozwiń, o co chodzi z tymi notowaniami?
długo tłumaczyć, najprosciej
masz np jeden dołek róznie notowany w dwóch miejscach
i dla mnie to powazna rzecz
bo w jednym przypadku może to jest skrócenie albo wydłużenie
albo podfali jest 7 a nie 5
itd
zauważyłem to i unikam

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Porównałem wykres D1 z ICM i z Investing - różnice w H/L jeśli są, to ok 1 pipsa, kształty świec z reguły takie same, sporadycznie inne, bardzo zbliżone z kosmetycznymi różnicami.
Dlatego najlepiej robić analizę na wykresie broka, u którego się gra. Ropa pokazała to dobitnie, ale to anom.. :wink: , chyba, że pojawią sie jakieś dziwne szpiloki, jak w ICM na złocie końcem marca, wtedy trzeba popytać, czy to ogólnie, czy tylko u nas.

Oprócz swoich średnich nie używam żadnych wskaźników, więc się nie wypowiem w tym temacie.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2020, 21:34 przez cajto, łącznie zmieniany 2 razy.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieważne,
nie wiem czy patrzysz macd
miesieczny i tygodniowy imo
to dywergencja
w dwóch tf i wysokich jest to ważne
dlatego coś tu nie tak!

ODPOWIEDZ