Rejs.
-
- Fanatyk
Re: Rejs.
Jestem teraz w cieniu czegokolwiek tłumaczenia fx mam bicz wielkiego tradera
a przypomniał mi sie obraz z artykułu chyba comparica jak LARRY WILLIAMS opowiadał swoje początki pracy w biurze gdzie były notowane akcje
i przypowiesci starych traderów jak grać na tzw noże
Tomasz, tu nikt się do tej pory nie obrażał, nie musisz się tym martwić i przepraszać, śmiech to zdrowie
Zresztą śmiałam się bardzo z wizji Ciebie i ninjy we wspólnym gniazdku, bocianim! Jeszcze CBlondyn do kompletu i byłoby Wam jak w niebie
cajto, cudny ten opis, chętnie bym go w podpis sobie wkleiła ale troszkę długi. I chyba wyrwany z kontekstu nie będzie już taki zabawny. Ale bawi mnie bardzo
Tak czy siak, dzwoń jutro do Fat Majka i jakiś kanał piękny wyrysujcie! Będę Ci wdzięczna, Big Cajto! Natomiast słyszałam, Tony.S mi coś wspominał, że Narwany Stiw już nie jest problemem! Coś o jakiś butach wspominał, betonowych chyba. Że Stiwi za bardzo szpącił i za to szpącenie buty nowe dostał? Nie wiem sama, nie znam szczegółów, ale nad rzekę pojechał z kumplami i tam te buty dostał
A na serio, kanał kanałem na sp500, ale jak się człowiek przyglądnie to przecież mikroruchy to robi, jakby nie żyło
Jak zasłabły (sp i dax_ około 17-17:30 tak do tej pory udają martwe. Ech, co za ekscytacja 

cajto, cudny ten opis, chętnie bym go w podpis sobie wkleiła ale troszkę długi. I chyba wyrwany z kontekstu nie będzie już taki zabawny. Ale bawi mnie bardzo

Tak czy siak, dzwoń jutro do Fat Majka i jakiś kanał piękny wyrysujcie! Będę Ci wdzięczna, Big Cajto! Natomiast słyszałam, Tony.S mi coś wspominał, że Narwany Stiw już nie jest problemem! Coś o jakiś butach wspominał, betonowych chyba. Że Stiwi za bardzo szpącił i za to szpącenie buty nowe dostał? Nie wiem sama, nie znam szczegółów, ale nad rzekę pojechał z kumplami i tam te buty dostał

A na serio, kanał kanałem na sp500, ale jak się człowiek przyglądnie to przecież mikroruchy to robi, jakby nie żyło

"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)
-
- Fanatyk
Szukałem tego tekstu o tych nożach jak nasi przodki traderskie opowiadały i nie znalazłemAnomalia pisze: ↑22 kwie 2020, 20:40Tomasz, tu nikt się do tej pory nie obrażał, nie musisz się tym martwić i przepraszać, śmiech to zdrowieZresztą śmiałam się bardzo z wizji Ciebie i ninjy we wspólnym gniazdku, bocianim! Jeszcze CBlondyn do kompletu i byłoby Wam jak w niebie
![]()
cajto, cudny ten opis, chętnie bym go w podpis sobie wkleiła ale troszkę długi. I chyba wyrwany z kontekstu nie będzie już taki zabawny. Ale bawi mnie bardzo![]()
Tak czy siak, dzwoń jutro do Fat Majka i jakiś kanał piękny wyrysujcieBędę Ci wdzięczna, Big Cajto! Natomiast słyszałam, Tony.S mi coś wspominał, że Narwany Stiw już nie jest problemem
Coś o jakiś butach wspominał, betonowych chyba. Że Stiwi za bardzo szpącił i za to szpącenie buty nowe dostał? Nie wiem sama, nie znam szczegółów, ale nad rzekę pojechał z kumplami i tam te buty dostał
![]()
A na serio, kanał kanałem na sp500, ale jak się człowiek przyglądnie to przecież mikroruchy to robi, jakby nie żyłoJak zasłabły (sp i dax_ około 17-17:30 tak do tej pory udają martwe. Ech, co za ekscytacja
![]()
a uśmiech pojawił sie jakcajto zaczął opowiadac jak ten indeks może rosnąć i to w kanale

to co my uważamy to sie nie liczyA na serio, kanał kanałem na sp500, ale jak się człowiek przyglądnie to przecież mikroruchy to robi, jakby nie żyłoJak zasłabły (sp i dax_ około 17-17:30 tak do tej pory udają martwe. Ech, co za ekscytacja
liczy sie ten zielony 2,5 % wzrost na indeksach w ogólnej skali
https://pl.investing.com/indices/major-indices
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2020, 21:00 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie mam już takich możliwości

Kiedyś miałem psa Puszka, czasem się śmiałem, że ze swojej budy kręci kursem, Bankster Puszołak jeden

Niestety, Puszek odszedł z tego świata ponad lata temu

A teraz na poważnie - USD/PLN, dawno nie zaglądałem, a jest IMO ciekawie.
H4 - ORGR.
Pełen zasięg to poziom ok 4.27/8. Teraz poszło mocne wyłamanie oporów, jutro możliwy ich retest. Wcześniej wyłamanie górnej bandy chorągiewki z D1. Dopóki cena ponad nimi, dopóty L w grze.
D1 - wspomniana chorągiewka, zasięg proporca jako TP1 - 4.31/2, zasięg całej formacji - 4.47. Taki zasięg pokrywałby się z realizacją dołem wcześniej wspomnianego Diamentu na E/U z D1.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Fanatyk
Cajto właśnie z usd ind mam problem i usdpln też
czy zauważyłeś że są rózne notowania
a może ja mam tylko tak
dlatego jaknajdalej uciekam od upln
zreszta nieważne
ja sie nie wypowiadam nt usdpln-a
a może ja mam tylko tak
zreszta nieważne
ja sie nie wypowiadam nt usdpln-a
Hmm... nie widzę czegoś takiego, tylko U/INR i U/IDR.Tomasz196407 pisze: ↑22 kwie 2020, 21:09Cajto właśnie z usd ind mam problem i usdpln też
a może ja mam tylko tak
Rozwiń, o co chodzi z tymi notowaniami?
-
- Fanatyk
długo tłumaczyć, najprosciejcajto pisze: ↑22 kwie 2020, 21:15Hmm... nie widzę czegoś takiego, tylko U/INR i U/IDR.Tomasz196407 pisze: ↑22 kwie 2020, 21:09Cajto właśnie z usd ind mam problem i usdpln też
a może ja mam tylko tak
Rozwiń, o co chodzi z tymi notowaniami?
masz np jeden dołek róznie notowany w dwóch miejscach
i dla mnie to powazna rzecz
bo w jednym przypadku może to jest skrócenie albo wydłużenie
albo podfali jest 7 a nie 5
itd
zauważyłem to i unikam
Porównałem wykres D1 z ICM i z Investing - różnice w H/L jeśli są, to ok 1 pipsa, kształty świec z reguły takie same, sporadycznie inne, bardzo zbliżone z kosmetycznymi różnicami.
Dlatego najlepiej robić analizę na wykresie broka, u którego się gra. Ropa pokazała to dobitnie, ale to anom..
, chyba, że pojawią sie jakieś dziwne szpiloki, jak w ICM na złocie końcem marca, wtedy trzeba popytać, czy to ogólnie, czy tylko u nas.
Oprócz swoich średnich nie używam żadnych wskaźników, więc się nie wypowiem w tym temacie.
Dlatego najlepiej robić analizę na wykresie broka, u którego się gra. Ropa pokazała to dobitnie, ale to anom..

Oprócz swoich średnich nie używam żadnych wskaźników, więc się nie wypowiem w tym temacie.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2020, 21:34 przez cajto, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Fanatyk
Nieważne,
nie wiem czy patrzysz macd
miesieczny i tygodniowy imo
to dywergencja
w dwóch tf i wysokich jest to ważne
dlatego coś tu nie tak!
nie wiem czy patrzysz macd
miesieczny i tygodniowy imo
to dywergencja