Nie wiem czy będziemy mieli już do czynienia ze wzrostami czy kurs spadnie tworząc konsolidację na 1D, z której wybicie górą nastąpi trochę póżniej stąd postanowiłem zrealizowac zyski.
long EUR/USD 1.3086 16:53 SL 1.3047
już widzę że żle otworzyłem ale co tam
Edit 18:28
close 1.3047 17:22
profit: {-39p} -1.76%
Myślałem, że coś z tego będzie stąd nie zamknąłem pozycji. Zapomniałem o oporze, do którego zbliżał sie kurs w czym pomogły mi inne żeczy, które zasłaniały mi częśc wykresu.
Ale 1% do przodu dzisiaj więc jest dobrze.
Liczyłem na odbicie się od dolnego ograniczenia kanału wzrostowego. Po kolejnym odbiciu się od dolnej bandy myślałem, że opory na ok. 1.4840 zostaną wzięte z marszu toteż ustawiłem dosyc ciasny SL nie uwzględniający ewentualnej korekty. Gdy kurs odbił się od poziomu oporu postanowiłem zamknąc na BE bowiem nawet niewielka korekta mogła i tak uderzyc w SL i straciłbym blisko 2%.
short GBP/USD 1.4738 13:59 SL 1.4801 kombinuję jak h..
Edit 18:19
close: 1.4632 17:18
Edit 18:33 profit: {+106p} +4.74%
risk:63p; 2.82%
R = 1.68
Wysokie ryzyko wynikało z faktu, że ewentualna strata zostałaby pokryta w części z ewentualnego zysku z otwarej w tym czasie pozycji na EUR/GBP, oba instrumenty są dośc mocno odwrotnie skorelowane ze sobą.
Wywalił mnie SL ale per saldo jestem na plusie dzisiaj.
Ostatnio zmieniony 10 lut 2009, 18:33 przez alinoe, łącznie zmieniany 2 razy.
Otwieram pozycję bez głębszego zastanowienia, wysyłam dwa razy ten sam post ( stąd edycja tego postu ), tak to jest jak człowiek robi jednocześnie kilka różnych żeczy zamiast skupic się na jednej tzn. na transakcjach.
Ale przynajmniej mam niezłą zabawę
Niewielki bowiem ryzyko przy 15p mam nieco ponad 0.6%.
Pozycję otworzyłem na korekcie na M5. Miałem jednak wrażenie że wchodzę dośc póżno i obawiałem się większej korekty zgodnie z wyższym TF. Przy mniej pewnych sytuacjach mniej ryzykuję, poniżej 1% i tą sytuację uznałem za mniej pewną i byc może niestety, ale jeszcze zobaczymy.