Rejs.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Andreasgp
Pasjonat
Pasjonat

Re: Rejs.

Nieprzeczytany post autor: Andreasgp »

krab29 pisze:
20 kwie 2020, 19:18
@Andreasgp - trafiłeś w sedno w pierwszej części. Odpowiem ci tak: Lepszy prawy prawiczek, niż lewy lewiczek. Potraktuj to moje pisanie z przymrużeniem oka, jako taki wesoły folklor.
nie chodzi o folklor, tylko by być normalnym ,bez "skrzywień" politycznych
krab29 pisze:
Co do tych statów. Ogólnie mi to nie jest do szczęścia potrzebne, no i nie rozumiem tych nacisków że ktoś "musi" je pokazać. Zamiast tego wolę krótkie info: wchodzę w pozycję np. L na czymś a czymś. Od tego momentu nie udowodnię wam, że wczoraj byłem na S na ropie. Wrzucicie mi posta jak pisałem, że biorę L. Nie wszedłem "wczoraj", tylko tu i "teraz". Z historii to i pewnie mogę wam udowodnić, że z 1000 od początku roku można było zostać milionerem czy miliarderem.
nikt nie musi nic pokazywać ,ale myślę że tutaj nikogo nie obchodzi czy masz cienkie L lub S lub jakąś biżuterię to (mam taką nadzieję),
że tutaj nikogo nie interesuje :!:

co innego wykres tam można zobaczyć w zasadzie wszystko i nie potrzebne jest dużo słowotoku
krab29 pisze:
Bo taki rysunek z kwadracikami czy trójkątami to Kong pokazał jak można w paincie domalować. Zresztą nie widzę problemu, żeby taki statement też zrobić. Najprostsze jest to co pisze Cblondyn - otwieram pozycje co chwilę. W końcu jest dołek. Zostawiam to co chce i mam i obrazek i stata też z tego mogę zrobić. Przecież wybiera się pozycje ze statów które mają być wydrukowane. Wszystko takie po fakcie jest miałkie i słabe.
na wykresie jest nr. zlecenia jeżeli ktoś chce-sz domalować to co sądzić o kimś takim :563:
krab29 pisze:
Ogólnie mam taką taktykę, że jak komuś pójdzie to pogratuluję, jak wiem, że wtopił to pocieszę. Nie jestem najbogatszym człowiekiem na świecie. Poza tym, nie znajdziecie mojego posta, w którym chwalę się, że wczoraj miałem celną wizję a ci z przeciwnej strony są ...
Pozdrawiam
każdy ma swoją taktykę i nie pokazuje środka swojego "paragonu" a jego sumę
takie jest moje zdanie możesz się z nim zgadzać lub nie :!: :!:
At Your Own Risk : Na twoje własne ryzyko
Trzeba zawsze pamiętać, że efekt jaki osiągniesz stosując jakąkolwiek strategię będzie zależał tylko od Ciebie.
Jeden (ten sam) system stosowany przez kilku traderów może dać, zupełnie różne wyniki.

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

Darku, cena była "niska". Rozrzuciłem na brenta i wti. Wiesz, alfą i omegą nie jestem. Teraz cena 0,10 więc uznajemy, że trupa nie da się reanimować. To największa wtopa od tamtej gdy zatonąłem. Prawie 20 dolców w dół.
Wiesz, w swoim filmie jak się domyślam, to mówiłeś o mnie. Ale takie granie z ostrożną ilością pozycji do depo zabezpiecza mnie na dzisiejszą sytuację. Dzisiaj wtopa. Oby najgorsza w tym roku. Jutro też jest dzień. Pozdrawiam i 3maj się.
PS. Dziękuję za pomoc kiedyś okazaną. :568: :564:
Nici z wczasów w Bułgarii. Zostaje polskie morze. Może to i lepiej. Prawa burta leży i kwiczy.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: qduaty »

Tomasz ja to gram na miesiecznym. Tzn od rolki do rolki.. i musze przyznac że xtb mi uratowało dupe.. :shock:
eLki oczekujace stały jeszcze 2h temu.. juz odwołane..
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc ;)
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Właśnie.
Nie chodzi o ropę, czy o jakikolwiek inny instrument.
Chodzi o plan/strategię.
Jeżeli ktoś gra na rynku lewarowanym i nie kupuje towaru fizycznie, i dodatkowo nie stać go na to, żeby np. ropa spadła do $2, to musi mieć plan i musi mieć poziom Stop Loss, nawet jeżeli tym poziomem jest Stop Out. I musi być z góry pogodzony z taką stratą.
W każdym innym wypadku uprawia hazard, albo nie wie co robi.
I nie ma tu miejsca na wymówki w stylu, że "każdy mądry po fakcie".
Tak powiedzieć może tylko osoba, która wymaga, żeby umieć przewidzieć ruch ceny.
A taka metoda wróżenia z fusów notorycznie i empirycznie okazuje się prowadzić tylko do strat.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

@krab29
A propos wczasów, dla pocieszenia:
https://www.youtube.com/watch?v=_s4XutFKCA8
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
dzikson
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dzikson »

Tomasz196407 pisze:
20 kwie 2020, 20:04
Dla mnie to obłęd z tą ropą tu na forum
rzucili sie wszyscy jak na maseczki dosłownie
to taki sam instrument w grupie towarów jak inne dobra
i chyba grac nalezało by tylko w okresie miesiecznym i myśle ze dało by sie to zrealizować
Dokładnie, taki sam więc nie ma filozofii..
I nie koniecznie grać w tak długim okresie (o ile dobrze zrozumiałem żeby trzymać tak długo, [przy swapach], mówiliśmy o tym stronę lub dwie wcześniej). Jak pojawiają się możliwości to trzeba je wykorzystywać jak w każdym innym instrumencie.
"Dla każdego inaczej wygląda kawałek nieba, własna sieć odrzutowców kontra pół chleba.."
RR Brygada

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

krab29 pisze:
20 kwie 2020, 20:11
Darku, cena była "niska". Rozrzuciłem na brenta i wti. Wiesz, alfą i omegą nie jestem. Teraz cena 0,10 więc uznajemy, że trupa nie da się reanimować. To największa wtopa od tamtej gdy zatonąłem. Prawie 20 dolców w dół.
Wiesz, w swoim filmie jak się domyślam, to mówiłeś o mnie. Ale takie granie z ostrożną ilością pozycji do depo zabezpiecza mnie na dzisiejszą sytuację. Dzisiaj wtopa. Oby najgorsza w tym roku. Jutro też jest dzień. Pozdrawiam i 3maj się.
PS. Dziękuję za pomoc kiedyś okazaną. :568: :564:
Nici z wczasów w Bułgarii. Zostaje polskie morze. Może to i lepiej. Prawa burta leży i kwiczy.
A to nie wiesz, że w Aliorze kontrakty nie są rolowane? I od kilku dni jest dostępny kontrakt WTI M20? Wystarczyło sie "przesiąść na nowy kontrakt. Szkoda było spreadu? Nie bardzo rozumiem jak tak bezmyslnie można spekulować :/
Na obecną chwilę cena WTI M20 wynosi 21,06 $
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2020, 20:48 przez Cblondyn, łącznie zmieniany 1 raz.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

No cóż każdy kowalem swojego losu, uciekam bo ucieka kontrakt cfd na indeks amerykanski us500
całe szczescie ze rolowany rzedziej i taki jakis lepszy? gra ktoś

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

Tak się zastanawiam dlaczego wszyscy "przyssali" się do tej ropki :?:
a tu tyle innych możliwości np. :idea: indexy
indexy.png
do jutra :564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

oszkosz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: oszkosz »

Kupiłem w Alioirze kontrakt Vti przed 20 i od dwudziestej chcę zamknąć a notowania wiszą 20:05.
Bez mozliwości zamknięcia .

ODPOWIEDZ