Rejs.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Re: Rejs.

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Witam Kapitana to żeby nikomu nie przeszkadzać bo bede sobie cos pod nosem pisał
o rynkowych moich wygłupach, to jak najdalej od Kapitana.

Andreasgp
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Andreasgp »

cajto pisze:
20 kwie 2020, 14:41
Niestrudzenie molestujesz XABa o pełne pozycje... taki Don Kichot vel Scherlock w spódnicy, co tam uważasz... :D
Na dziś zapamiętaj, że nie wszystko można pokazać :568:
Kiedyś też poprosiłem o DetailedStatement (dzienny lub tygodniowy) ,dowiedziałem się że nie potrafi i nie umie pokazać ,
o błotnym potoku słownym nie wspomnę i tak zakończyła się moja przygoda z "liderem DT " :rofl:
At Your Own Risk : Na twoje własne ryzyko
Trzeba zawsze pamiętać, że efekt jaki osiągniesz stosując jakąkolwiek strategię będzie zależał tylko od Ciebie.
Jeden (ten sam) system stosowany przez kilku traderów może dać, zupełnie różne wyniki.

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

cajto, sugerujesz, że noszę białe skarpetki do czarnych spodni? I pewnie japonki do kompletu? 8)
Tomasz, pisz co tylko chcesz, a jak ja piszę głupoty to możesz mnie krytykować do woli, konstruktywnie :564: :564:
Andreasgp, ale ja serio chciałabym to wiedzieć o co pytam. Moje dt do tej pory to anomaliowe dt, chętnie się dowiem jak to robią inni. A że po owocach poznaje się drzewo - więc pytam o co pytam. Nie umiem tak łapać co do punkta ekstremów, a może jest na to jakiś patent? 8)
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Anomalia pisze:
20 kwie 2020, 15:58
Nie umiem tak łapać co do punkta ekstremów, a może jest na to jakiś patent?
Oczywiście, że jest. Otwierasz wiele pozycji. W końcu któraś w ten dołek/górke trafi. Zamykasz te stratne pokazujesz tylke te zyskowne. A że nigdy się nie dowiesz jaki to przynosi efekt dla konta to osobny temat. ALe za to JAK WYGLĄDA !!!! :d

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

Cblondyn pisze:
20 kwie 2020, 16:03
Anomalia pisze:
Oczywiście, że jest. Otwierasz wiele pozycji. W końcu któraś w ten dołek/górke trafi. Zamykasz te stratne pokazujesz tylke te zyskowne. A że nigdy się nie dowiesz jaki to przynosi efekt dla konta to osobny temat. ALe za to JAK WYGLĄDA !!!! :d
W zasadzie nie interesuje mnie wynik finansowy, raczej r:r i z:s.
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Anomalia pisze:
20 kwie 2020, 16:06

No to otwieraj pozycje co 10 pips aż do skutku. Potem przetrzymaj te zyskowne i masz dowolny RR ;)
Proste do wykonania ;)

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Anomalia pisze:
20 kwie 2020, 16:06
Cblondyn pisze:
20 kwie 2020, 16:03
Anomalia pisze:
W sobote dowiedziałem sie od kogoś że "wlazł" na dołku na eu 81-82
i tez zapytałem ale zorientowałem sie ze to raczej fikcja szybko skasowałem post na DT
jest pytanie tez jakich cen kto uzywa bid czy ask np w fibo bedzie totroche kolidować ale juz w wyzszych interwałach i na ekstremach raczej duzego wpływu nie ma, generalnie nie wchodzi sie na dołkach i szczytach dla czego ? poprostu tego nie wiemy na etapie dołka czy to rzeczywiscie jest-musi być potwierdzenie
Co do sp na h1 była formacja imo gwiazda poranna i po czym mozna było poznać oprócz tego co opisywałem?
Jeżeli od 16.04 mam impuls w LD cały ruch dziele na płowe bo statystyka korekt 2 FE wskazuje mi przedział fb 50-61,8
i w ten sposób mam impuls i korekte 3 falową i ewentualna formacje odwrócenia świecowego
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2020, 16:27 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

@Anomalia - twój różowy ajfon wystarczająco cię dyskredytuje w moich oczach, nie zdziwię się jeśli chodzisz jednocześnie w białych skarpetkach do połowy łydki i japonkach :lol:

Na 1 trafione ekstremum przypada 10 ekskrementów :568:

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

@Anomalio - nie mam dzisiaj siły, bo dostałem w kuper od lewackiej ropy. Bywa i w życiu tak. Nie ma co roztrząsać, bo po fakcie to każdy jest miszczem. Na bieżąco na DT nie było postów o S na ropie. Muszę się wychylić za prawą burtę bo coś mi pokład zukosował się na lewą stronę. Obym tylko nie wypadł.
Ogólnie to celownik mi się rozregulował i jak chcesz znać mój statement to dzisiaj otworzyłem złotko na L za 1693 i jest 10 dolców niżej. Oczywiście jak to u mnie za 1 coś tam, czyli depo 350,62zł. Target 1712 na tę chwilę. Ostatnio gram takie coś: Edi grubiej na S i cieniej na L. Teraz w cienkim L. Biżuterię hedzowałem na L, ale zostałem zasadniczo w eSkach. No i ta lewacka ropa za 10 dolców.
Jest tu spec od psychologii - jak rozegrać ośmiolatka? To ostatnio krąży mi po głowie.
Składam szafki i szykuję się do malowania. To plan na ten tydzień.
Pozdrawiam i 3majcie się.
edit: Poruszyliście temat skarpetek z sandałkami. Kiedyś pracowałem w biurze. No i jest zima i przyłazisz w zimowych butach. Zawsze zmieniałem na sandałki i tak łaziłem. Poza tym jest jeszcze jeden aspekt skarpetkowo-sandałkowy. Są ludzie którzy mają cukrzycę i naprawdę nikt nie chciałby oglądać ich gołych nóg w sandałkach. Ja nie robię problemu z różowych skarpetek i japonek. Jest ci tak wygodnie to "se chudz".
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Andreasgp
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Andreasgp »

krab29 pisze:
20 kwie 2020, 16:22
@Anomalio - nie mam dzisiaj siły, bo dostałem w kuper od lewackiej ropy. Bywa i w życiu tak. Nie ma co roztrząsać, bo po fakcie to każdy jest miszczem. Na bieżąco na DT nie było postów o S na ropie. Muszę się wychylić za prawą burtę bo coś mi pokład zukosował się na lewą stronę. Obym tylko nie wypadł.
jeżeli mówisz "lewak" to znaczy że jesteś "prawak" (znazczy prawiczek tak :?: :idea: )
krab29 pisze:
20 kwie 2020, 16:22
Ogólnie to celownik mi się rozregulował i jak chcesz znać mój statement to dzisiaj otworzyłem złotko na L za 1693 i jest 10 dolców niżej. Oczywiście jak to u mnie za 1 coś tam, czyli depo 350,62zł. Target 1712 na tę chwilę. Ostatnio gram takie coś: Edi grubiej na S i cieniej na L. Teraz w cienkim L. Biżuterię hedzowałem na L, ale zostałem zasadniczo w eSkach. No i ta lewacka ropa za 10 dolców.
ty to nazywasz ststment :?: to jakieś bzdury wypisywane na DT
AFAICR statment zawsze jakoś tak wyglądał
indexy usa.png
Bez urazy
Proszę pomyśl zanim coś "skrobniesz" :idea:
EOT :!: :!:
Ps. Przepraszam kapitanie ( może się mylę), lecz wpisy typu DT jakoś tu nie pasują
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
At Your Own Risk : Na twoje własne ryzyko
Trzeba zawsze pamiętać, że efekt jaki osiągniesz stosując jakąkolwiek strategię będzie zależał tylko od Ciebie.
Jeden (ten sam) system stosowany przez kilku traderów może dać, zupełnie różne wyniki.

ODPOWIEDZ