Rejs.
Re: Rejs.
Jestem, jestem.
krab, za dużo ważysz, przesuń tyłek bliżej centrum statku bo sam na prawej przeważasz tych co na lewej
Albo biegaj, słyszałam w radio, że gość w 40 metrowym ogródku przebiegł maraton!
A inny, po schodach, wszedł na Mount Everest we własnym domu
Mój sąsiad też spaceruje po balkonie, godzinę rano - a ma 82 lata!
Ciekawi mnie to co wczoraj czytałam na dt.
Dwie rzeczy chcę jeszcze rozumieć, a może nawet trzy
1. Jakim algorytmem szacuje się wartość kontraktu na kolejne okresy czasu?
2. Ile faktycznie kosztuje ropa aktualnie? (nie sprawdziłam
)
3. To duże rolowanie u tych, co mają rolowania, to efekt contango. Zatem: ktoś założył, że ropa 17 kwietnia będzie kosztowała 27 dolarów, a fizycznie kosztowała 20, zatem sobie zrekompensowano pomyłkę w doliczając zaległe swapy. Czy mylę się w tym rozumowaniu? Czy można sobie to tak mniej więcej, w przybliżeniu wytłumaczyć czy popełniam jakiś duży błąd z niewiedzy?
4. I czwarte, dodatkowe, gdzie sprawdza się ceny kontraktów wti? Banalne, ale nigdy tego nie potrzebowałam, więc nie wiem.
A Wy wiecie!
Oczywiście na ropie nie gram

Współrejsowicze, zagadka zdjęciowa na dziś - co przedstawia poniższe urocze zdjęcie?
Dobrego dnia!
krab, za dużo ważysz, przesuń tyłek bliżej centrum statku bo sam na prawej przeważasz tych co na lewej

Albo biegaj, słyszałam w radio, że gość w 40 metrowym ogródku przebiegł maraton!
A inny, po schodach, wszedł na Mount Everest we własnym domu

Ciekawi mnie to co wczoraj czytałam na dt.
Dwie rzeczy chcę jeszcze rozumieć, a może nawet trzy

1. Jakim algorytmem szacuje się wartość kontraktu na kolejne okresy czasu?
2. Ile faktycznie kosztuje ropa aktualnie? (nie sprawdziłam

3. To duże rolowanie u tych, co mają rolowania, to efekt contango. Zatem: ktoś założył, że ropa 17 kwietnia będzie kosztowała 27 dolarów, a fizycznie kosztowała 20, zatem sobie zrekompensowano pomyłkę w doliczając zaległe swapy. Czy mylę się w tym rozumowaniu? Czy można sobie to tak mniej więcej, w przybliżeniu wytłumaczyć czy popełniam jakiś duży błąd z niewiedzy?
4. I czwarte, dodatkowe, gdzie sprawdza się ceny kontraktów wti? Banalne, ale nigdy tego nie potrzebowałam, więc nie wiem.
A Wy wiecie!
Oczywiście na ropie nie gram

Współrejsowicze, zagadka zdjęciowa na dziś - co przedstawia poniższe urocze zdjęcie?
Dobrego dnia!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)
Jest link na dt do kontraktow. Zaraz wrzuce
Edit
https://www.barchart.com/futures/quotes ... res-prices
Edit2
member36685.html
Ten gosc madrze gada o ropie
Edit
https://www.barchart.com/futures/quotes ... res-prices
Edit2
member36685.html
Ten gosc madrze gada o ropie
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9
Przyjme btc

https://bossafx.pl/sites/b30fx/files/20 ... 4_2020.pdf
Może to? Na DT napisałem o tym.
Może to? Na DT napisałem o tym.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!
- ninjaproject
- Maniak
Na Bloombergu mówili, że kanadyjczycy sprzedają swoją ropę po $4 za baryłkę.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.
Ale komu? Bo to moze być na zasadzie rolnika sprzedającego ziarno do młyna.. bo jak to jest cena "zewnętrzna" to może być grubo..
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc
Przyjme btc

Dziękuję Wam, dobrze Was widzieć
Jutro przekleję z DT wypowiedzi o tym rolowaniu, które wydały mi się interesujące. I moje pytania dla pamięci też.
Może pamiętnik młodej (?) dttrejderki (?) też uzupełnię
Ale dziś, dziś moje myśli są zupełnie gdzie indziej.
Biłam się z myślami bowiem, drodzy współrejsowicze, czy to nie będzie przegięciem, jeśli wstawię takie KO, jakie wstawię poniżej. I napiszę na temat tak odległy od tematyki forum, że punktów stycznych brak.
Szukałam w zeszłym tygodniu na jutubku serialu, który kiedyś oglądałam a który chciałam sobie odświeżyć - o kluczowych generałach Hitlera. I o operacji rżewsko-syczewskiej.
Szukając, wpadłam na (do?) ten kanał i przepadłam. Oglądałam te okropności ze ściśniętym sercem, z przerwami, w wielkim skupieniu i ciszy. O wielu rzeczach nie wiedziałam, strategicznych, politycznych - a tu powiedzianych ustami zwykłych ludzi, którzy to przeżyli, to robili, byli naocznymi świadkami i uczestnikami tych zdarzeń i czasów.
Zastanawiałam się czy wkleić to, czy Wam polecić, dobry tydzień nad tym dumam, bo miejsce nieodpowiednie na takie tematy. Jednak przepełniła się we mnie gorycz, kiedy wiele dni w radio u Rodziców słyszałam życiorysy "poleglych" w katastrofie smoleńskiej mówione nabożnym głosem, natomiast 13 kwietnia, w dzień naszego, państwowego święta, mało było słychać o zbrodni katyńskiej i jej ofiarach. Smutne to bardzo dla mnie, ogromnie.
Stąd to przedziwne KO - filmy na tym kanale bardzo polecam. Bardzo poważnie, i ze smutkiem, bo to wyjątkowo poważny post, beż żartów i uśmiechów.
Świadkowie epoki
Udanego wieczoru.

Jutro przekleję z DT wypowiedzi o tym rolowaniu, które wydały mi się interesujące. I moje pytania dla pamięci też.
Może pamiętnik młodej (?) dttrejderki (?) też uzupełnię

Biłam się z myślami bowiem, drodzy współrejsowicze, czy to nie będzie przegięciem, jeśli wstawię takie KO, jakie wstawię poniżej. I napiszę na temat tak odległy od tematyki forum, że punktów stycznych brak.
Szukałam w zeszłym tygodniu na jutubku serialu, który kiedyś oglądałam a który chciałam sobie odświeżyć - o kluczowych generałach Hitlera. I o operacji rżewsko-syczewskiej.
Szukając, wpadłam na (do?) ten kanał i przepadłam. Oglądałam te okropności ze ściśniętym sercem, z przerwami, w wielkim skupieniu i ciszy. O wielu rzeczach nie wiedziałam, strategicznych, politycznych - a tu powiedzianych ustami zwykłych ludzi, którzy to przeżyli, to robili, byli naocznymi świadkami i uczestnikami tych zdarzeń i czasów.
Zastanawiałam się czy wkleić to, czy Wam polecić, dobry tydzień nad tym dumam, bo miejsce nieodpowiednie na takie tematy. Jednak przepełniła się we mnie gorycz, kiedy wiele dni w radio u Rodziców słyszałam życiorysy "poleglych" w katastrofie smoleńskiej mówione nabożnym głosem, natomiast 13 kwietnia, w dzień naszego, państwowego święta, mało było słychać o zbrodni katyńskiej i jej ofiarach. Smutne to bardzo dla mnie, ogromnie.
Stąd to przedziwne KO - filmy na tym kanale bardzo polecam. Bardzo poważnie, i ze smutkiem, bo to wyjątkowo poważny post, beż żartów i uśmiechów.
Świadkowie epoki
Udanego wieczoru.
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
Polecam każdemu do posłuchania w chwili zadumy - w piękny ciepły dzień i w zimną deszczową noc.
Przesłanie tej piosenki jest uniwersalne, tylko... nie wszędzie są jarzębiny, róże i głóg.
Inne są też zboża, ale... wszędzie jest słońce, kobiety, dzieci, śmiech i chleb...
https://www.youtube.com/watch?v=q7ke_xzw0Ew
Życzysz "udanego wieczoru"... jednocześnie przypominając "ten podły czas, porę burz"
Może, ale...
"Za dzień, za dwa,
za noc, za trzy,
choć nie dziś..."
Lecz w końcu:
"za noc, za dzień,
doczekasz się,
wstanie świt."
I ty, Kaptan z Miasta Smoka, powinnaś o tym wiedzieć o tym najlepiej:
"cały świat - osłaniany w naszych dłoniach... płomyk"
Wielu próbowało go zgasić, a on na przekór nim wciąż płonie.
Więc na dobranoc: https://www.youtube.com/watch?v=VmlXatqscjg
Edit: zmiana avatara na centralną kurę, przed niedzielą, gdzie pewnie w 3/4 domów pichci się rosół z kury... o sadomasochizm cię nie posądzałem
Przesłanie tej piosenki jest uniwersalne, tylko... nie wszędzie są jarzębiny, róże i głóg.
Inne są też zboża, ale... wszędzie jest słońce, kobiety, dzieci, śmiech i chleb...
https://www.youtube.com/watch?v=q7ke_xzw0Ew
Życzysz "udanego wieczoru"... jednocześnie przypominając "ten podły czas, porę burz"
Może, ale...
"Za dzień, za dwa,
za noc, za trzy,
choć nie dziś..."
Lecz w końcu:
"za noc, za dzień,
doczekasz się,
wstanie świt."
I ty, Kaptan z Miasta Smoka, powinnaś o tym wiedzieć o tym najlepiej:
"cały świat - osłaniany w naszych dłoniach... płomyk"
Wielu próbowało go zgasić, a on na przekór nim wciąż płonie.
Więc na dobranoc: https://www.youtube.com/watch?v=VmlXatqscjg
Edit: zmiana avatara na centralną kurę, przed niedzielą, gdzie pewnie w 3/4 domów pichci się rosół z kury... o sadomasochizm cię nie posądzałem

-
- Maniak

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem