XAB? Nie uciekł Ci strażnik z wykresu? Wołają na niego Balans.Balans pisze: ↑14 kwie 2020, 18:22Panowie Sinus i Valkiria wybaczcie jak wyjdę na forumowego snoba, ale takie pytania to raczej nie na ten dział, juz w Daytradingu mamy 2 strony szkolenia na temat co to jest rolowanie. Sam przerabiałem co to rolowanie i to też nie tak dawno, ale nie szukałem atencji tutaj tylko odpowiedzi w odpowiednim dziale. W dodatku dość ciężko sie te wasze "rozkminy" czyta bo by znaleźć odpowiedzi na wasze pytania wystarczy przejrzeć ze skupieniem informacje od brokera na temat rolowania i to przemyśleć. Tu nikt wam nic więcej na ten temat nie powie niż jest tam napisane, a spróbować pojąć to trzeba samemu.
Po rolowaniu ? sam od czasu pierwszego grubszego rolowania którego doświadczyłem na własnej skórze(pozycji) intensywnie myślę nad tym jak traktować rolowanie, bo to dość ciężkie do ogarnięcia że nagle wykres się "przesuwa" i jak tu traktować nasze wszystkie założenia. Jednak na bieżąco można w przybliżeniu wyliczyć jaka jest różnica w kontraktach na obecny i na następny miesiąc, zatem zakładam rynek jest na to przygotowany. Nie ma zaskoczenia to nie spodziewam się tez typowego "bardzoprawdopodobnego" domknięcia luki, na pewno bym pod to nie grał. Rynek to przełknie i nawet nie dostrzeże różnicy, to też tak samo staram się traktować rolowanie przy tradingu.