DayTrading: Wtorek 14.04.2020

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
XAB
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 14.04.2020

Nieprzeczytany post autor: XAB »

Tomasz196407 pisze:
14 kwie 2020, 18:01
Potencjalna formacja trójka hossy
jak zejdzie obecna H4 (o 18) poniżej formacji to negacja
a jak nie to IMO góra
dzieki ten zarys mi wystarcza bo w sumie ja patrze tylko z gory ale widze dobrze 8)
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
valkiria
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: valkiria »

Arturm21 pisze:
14 kwie 2020, 18:13
valkiria pisze:
14 kwie 2020, 18:11
hejka hejka. Panowie czy ja mógłbym jakoś zapytać albo ktoś mógł by podpowiedzieć. Mam wolne środki 10k Zainwestować gdzieś by może najlepiej gdzie to by fajne było?
Mozesz zainewstowac w moje wakacje :564: :wink:
Teraz to na balkonie chyba tylko. Albo w wannie tez. I doniczka z piaskiem. I jak plaża .

Blacktorious
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Blacktorious »

Mogę się mylić, ale rolowanie dla WTI jest 16 - tego. Czyli w czwartek. Przynajmniej ja tak mam w tabelce z xtb
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są co najmniej abstrakcyjne. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych, jest czystym szaleństwem, żeby nie napisać zwykłą głupotą.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

A wiesz ze doradztwo to ...
niedozwolona rzecz

Balans
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Balans »

Sinus pisze:
14 kwie 2020, 15:07
Ale jak teraz wejdę w L to będzie to też w piątek bonus + te 6-8 $?
Panowie Sinus i Valkiria wybaczcie jak wyjdę na forumowego snoba, ale takie pytania to raczej nie na ten dział, juz w Daytradingu mamy 2 strony szkolenia na temat co to jest rolowanie. Sam przerabiałem co to rolowanie i to też nie tak dawno, ale nie szukałem atencji tutaj tylko odpowiedzi w odpowiednim dziale. W dodatku dość ciężko sie te wasze "rozkminy" czyta bo by znaleźć odpowiedzi na wasze pytania wystarczy przejrzeć ze skupieniem informacje od brokera na temat rolowania i to przemyśleć. Tu nikt wam nic więcej na ten temat nie powie niż jest tam napisane, a spróbować pojąć to trzeba samemu.
valkiria pisze:
14 kwie 2020, 15:08

Wiem. Tylko spadek po luce w górę będzie. Pożyjem zobaczym.
Po rolowaniu ? sam od czasu pierwszego grubszego rolowania którego doświadczyłem na własnej skórze(pozycji) intensywnie myślę nad tym jak traktować rolowanie, bo to dość ciężkie do ogarnięcia że nagle wykres się "przesuwa" i jak tu traktować nasze wszystkie założenia. Jednak na bieżąco można w przybliżeniu wyliczyć jaka jest różnica w kontraktach na obecny i na następny miesiąc, zatem zakładam rynek jest na to przygotowany. Nie ma zaskoczenia to nie spodziewam się tez typowego "bardzo prawdopodobnego" domknięcia luki, na pewno bym pod to nie grał. Rynek to przełknie i nawet nie dostrzeże różnicy, to też tak samo staram się traktować rolowanie przy tradingu.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

XAB pisze:
14 kwie 2020, 18:14
Tomasz196407 pisze:
14 kwie 2020, 18:01
Potencjalna formacja trójka hossy
jak zejdzie obecna H4 (o 18) poniżej formacji to negacja
a jak nie to IMO góra
dzieki ten zarys mi wystarcza bo w sumie ja patrze tylko z gory ale widze dobrze 8)
jakos tak z tym ze blusa na ssss jeszcze niet

:568:
https://iv.pl/image/GtGoYzU
to h4 ciut jasniej
https://iv.pl/image/GtGoWKr
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2020, 18:29 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
valkiria
Pasjonat
Pasjonat

Balans pisze:
14 kwie 2020, 18:22
Sinus pisze:
14 kwie 2020, 15:07
Ale jak teraz wejdę w L to będzie to też w piątek bonus + te 6-8 $?
Panowie Sinus i Valkiria wybaczcie jak wyjdę na forumowego snoba, ale takie pytania to raczej nie na ten dział, juz w Daytradingu mamy 2 strony szkolenia na temat co to jest rolowanie. Sam przerabiałem co to rolowanie i to też nie tak dawno, ale nie szukałem atencji tutaj tylko odpowiedzi w odpowiednim dziale. W dodatku dość ciężko sie te wasze "rozkminy" czyta bo by znaleźć odpowiedzi na wasze pytania wystarczy przejrzeć ze skupieniem informacje od brokera na temat rolowania i to przemyśleć. Tu nikt wam nic więcej na ten temat nie powie niż jest tam napisane, a spróbować pojąć to trzeba samemu.
valkiria pisze:
14 kwie 2020, 15:08

Wiem. Tylko spadek po luce w górę będzie. Pożyjem zobaczym.
Po rolowaniu ? sam od czasu pierwszego grubszego rolowania którego doświadczyłem na własnej skórze(pozycji) intensywnie myślę nad tym jak traktować rolowanie, bo to dość ciężkie do ogarnięcia że nagle wykres się "przesuwa" i jak tu traktować nasze wszystkie założenia. Jednak na bieżąco można w przybliżeniu wyliczyć jaka jest różnica w kontraktach na obecny i na następny miesiąc, zatem zakładam rynek jest na to przygotowany. Nie ma zaskoczenia to nie spodziewam się tez typowego "bardzo prawdopodobnego" domknięcia luki, na pewno bym pod to nie grał. Rynek to przełknie i nawet nie dostrzeże różnicy, to też tak samo staram się traktować rolowanie przy tradingu.
A czy ja kolege gdzieś pytałem o rolowanie czy mi cos umknelo bokiem?

TMS:.WTI: w oku cyklonu nadpodażyKurs ropy WTI w najbliższym kontrakcie spada pod 22 USD. To dowód na to jak wielka jest w tej chwili nadpodaż. Porozumienie OPEC+ i normalizacja aktywności gospodarczej po wyjściu z kwarantanny będą w kolejnych miesiącach stabilizować rynek na wyższych poziomach. Nadprodukcja jest obecnie najmocniejsza, w swoim kulminacyjnym momencie ze względu na przejściowy ubytek konsumpcji, który może sięgać 30 mln b/d. Kurs kontraktu czerwcowego (w systemie TMS Connect rolowanie odbędzie się 16 kwietnia) jest w okolicy 28,60 a grudniowego ponad 36,50. Po OPEC+ krzywa terminowa uległą wystromieniu. Oznacza to, że rynek wie, że w krótkim terminie nadpodaż jest nieunikniona, ale w dłuższym, gdy obok cięć ropy OPEC+ będzie zachodzić naturalne ograniczenie wydobycia przez USA i innych producentów, będzie maleć.
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2020, 18:26 przez valkiria, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

valkiria pisze:
14 kwie 2020, 18:11
hejka hejka. Panowie czy ja mógłbym jakoś zapytać albo ktoś mógł by podpowiedzieć. Mam wolne środki 10k Zainwestować gdzieś by może najlepiej gdzie to by fajne było?
Jaka stopa zwrotu kolegę interesuje w skali roku ?
The only way is up

WILDLIFE
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: WILDLIFE »

kiedy ten cholerny spx zacznie spadać... chyba za mocno się odbił...

Awatar użytkownika
valkiria
Pasjonat
Pasjonat

To długo strasznie nie wiem czy dożyje roku. Czekam na razie na franka bo się ociąga strasznie A eska musi być zgodnie z planem zamknięta. Myślałem raczej o kilku dniach abo tak jakoś.

Zablokowany