Tak, piszą bzdury, dokładnie piszą bzdury.valkiria pisze: ↑11 kwie 2020, 20:34No to jak wskaźnik w tym wypadku macd czy jakiś inny ma nie pokazywać kierunku trendu a raczej prawdopodobieństwo kierunku to o czym my tu tyle piszemy? Jaki jest sens ich stosowania? Przeczytałem z 100 artykułów i wszędzie pisze że właśnie kierunek trendu i punkty wejścia i wyjścia można przy odpowiedniej interpretacji odczytać ale piszą bzdury tak? Ciągle odpowiadasz mi pytaniem na pytanie albo sprowadzasz dyskusje na inny tor. teraz czy wiem o spreadzie i cenach. Skupmy się na temacie.ninjaproject pisze: ↑11 kwie 2020, 20:27Bo nie istnieje żadna odpowiedź na to co jest źle.
Źle myślisz ty, że wskaźnik ci pokaże jaki trade (kierunek) masz zawrzeć i zarobisz na tym.
Na twoim obrazku GBPPLN to masz spread taki, że jakieś 3,5 spreadu pokrywa swing wykresu.
Gdzie tam miejsce na zarobek?
Wiesz jak działa spread i po jakich cenach transakcje się otwierają i zamykają?
[USD/PLN]
- ninjaproject
- Maniak
Re: [USD/PLN]
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.
Ale co na tym wykresie widać jak jest inny niż mój?
Ja pytałem o mój wykres i interpretacje moją i opinie doświadczonych bardziej ale jest kłopot widzę. Chcesz powiedzieć że wszyscy piszą źle a ty wiesz dobrze ? Nie dodałes wskaźnika macd do wykresu który tu omawiamy i nie napisałes swojej interpretacji bym mógł wyciagnąć wnioski. Wkleiłes wykres i podpisałę patrz.
- ninjaproject
- Maniak
Wykres jest ten sam co twój, i pokazuje nieco więcej czasu niż twój.
No ale nie wiadomo jaka jest godzina ostatniej kreski. u mnie 8:45pm czyli na polski godzina później.
-
- Fanatyk
post981018.html#p981018W krótkim terminie złotówka jest bardzo ciężka do spekulacji. Spread w relacji do średniej zmienności (sprzed trwającego obecnie krachu) wychodzi bardzo mało zadowalająco. Przy ruchu dziennym 150-200 pips i kosztach rzędu 10-15 pips ich procentowy udział jest znaczący w porównaniu np. do głównych par.
Kolejnym problemem są rozszerzenia spreadów w godzinach popołudniowych i nocnych - do 20-40 pips. Czyli przetrzymywanie pozycji na dzień kolejny implikuje ryzyko.
No ale to przy "normalnym rynku". Teraz w nocy USD/PLN potrafi zrobić 150 pips jako "wypadkowa" tego, co dzieje się na samym USDJak przewidywa.ć takie ruchy? Na to pytanie nie znam odpowiedzi
Szklana kula?
popieram

- ninjaproject
- Maniak
Jakiej interpretacji?valkiria pisze: ↑11 kwie 2020, 20:47Ja pytałem o mój wykres i interpretacje moją i opinie doświadczonych bardziej ale jest kłopot widzę. Chcesz powiedzieć że wszyscy piszą źle a ty wiesz dobrze ? Nie dodałes wskaźnika macd do wykresu który tu omawiamy i nie napisałes swojej interpretacji bym mógł wyciagnąć wnioski. Wkleiłes wykres i podpisałę patrz.
Chcesz wiedzieć co ja bym tam grał?
W ogóle bym tego instrumentu nie grał.
Dlaczego?
Dlatego, że do Buy jest drogo, a do Sell nie mam podstaw.
Według mnie twój sie kończy w tym miejscu mojego wykresu.
Ok 2.5 godziny wczesniej więc nic dziwnego że nie widzisz wejścia S.
Ok 2.5 godziny wczesniej więc nic dziwnego że nie widzisz wejścia S.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ninjaproject pisze: ↑11 kwie 2020, 20:55Jakiej interpretacji?valkiria pisze: ↑11 kwie 2020, 20:47Ja pytałem o mój wykres i interpretacje moją i opinie doświadczonych bardziej ale jest kłopot widzę. Chcesz powiedzieć że wszyscy piszą źle a ty wiesz dobrze ? Nie dodałes wskaźnika macd do wykresu który tu omawiamy i nie napisałes swojej interpretacji bym mógł wyciagnąć wnioski. Wkleiłes wykres i podpisałę patrz.
Chcesz wiedzieć co ja bym tam grał?
W ogóle bym tego instrumentu nie grał.
Dlaczego?
Dlatego, że do Buy jest drogo, a do Sell nie mam podstaw.

Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
L oczywiście że za wysoko S może trochę za nisko ale koniec wykresu z wczoraj a nie było handlu. Ja mam zdanie że kupując S i tak nie ryzykuję bo w końcu gbp pójdzie poniżej. Spread tak masz racje. Tu test nader wysoki bo zawsze na zamkniecie jest pik to nie patrz na to. No a proponujesz eur/usd? sledze ten wątek tez