DayTrading: Czwartek 09.04.2020

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Awatar użytkownika
valkiria
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 09.04.2020

Nieprzeczytany post autor: valkiria »

Tomasz196407 pisze:
09 kwie 2020, 11:36
valkiria pisze:
09 kwie 2020, 11:33
qduaty pisze:
09 kwie 2020, 11:20

Kolega jeszcze nie ma ani tego ani tego.. a ze od nauki stroni to straci tam czas.. Zaorski takich do "90%" zalicza :D
Jak tam miszczowie od ropy? A nie wystarczy kupić tanio a sprzedać drogo? Trzeba się jeszcze uczyc. Ja prawie 60 lat mam i za późno na nauke. Stąd pisałem o emeryturze.
To tym bardziej czekam na ten trejd
nie zawiode sie?
-doświadczony życiem trader :)
Na tym TJS chyba coś powinno być u tego gościa Zaorskiego czy jakoś, tam zobacz. Ja wstaje rano patrze na wykresy i klikam tu i tam. Takie zasady mam. Czy zarobek czy strata taka dola trada.

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _Kerad_ »

valkiria

uczyć się zawsze trzeba żeby nie powiedzieć że całe życie a umierasz głupi ....

jeśli chodzi o ropę to było logiczne że w krótkim czasie będzie presja ze strony producentów na UP gdyż kryzys i walka na rynku ropy uszczuplił znacznie ich portfele

teraz będzie walka na rożne oświadczenia przecieki informacje ...a rynek nerwowy..

samo spotkanie jak będzie trwało (bo jak ruski znów sprowokuje araba) albo długo albo krótko ..

a możliwości porozumienia są bardzo słabe gdyz warunkiem jest ograniczenie wydobycia w USA aja nie widzę takiej opcji

dziś dobry pomysł na ropę to
włożyć palce pod zadek... bo mozna stracić

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

valkiria pisze:
09 kwie 2020, 11:40
Tomasz196407 pisze:
09 kwie 2020, 11:36
valkiria pisze:
09 kwie 2020, 11:33

Jak tam miszczowie od ropy? A nie wystarczy kupić tanio a sprzedać drogo? Trzeba się jeszcze uczyc. Ja prawie 60 lat mam i za późno na nauke. Stąd pisałem o emeryturze.
To tym bardziej czekam na ten trejd
nie zawiode sie?
-doświadczony życiem trader :)
Na tym TJS chyba coś powinno być u tego gościa Zaorskiego czy jakoś, tam zobacz. Ja wstaje rano patrze na wykresy i klikam tu i tam. Takie zasady mam. Czy zarobek czy strata taka dola trada.
:D dobre, dobre
po co wykresy miało być wczoraj i artykuły i dane i wszystko inne
prosta rzecz podaj wejscie

Awatar użytkownika
valkiria
Pasjonat
Pasjonat

Kto miał rozum i kojarzy rynek i chodził do szkoły wie o akcji i reakcji. O ile spadku z 60$ do 20$ nie można było przewidzieć to w druga stronę można. Wojny nuklearnej nie ma. Ja zacząłem ropę skupować od 25$ z rożnym skutkiem bo trafiała się i po 19$. Z cała pewnoscia jak zaczna latac samoloty i ludzie podróżować i wszystko ruszy będzie po 40$. odpowiedź nasuwa sie sama.
Jeśli ty kolego chcesz ode mnie kiedy wejść i jeszcze tego nie zrobiłeś może należny się cofnąć do podstaw tradingu obejrzeć kilka filmów zaorskirgo albo zostawic ten biznes. Ropa to surowiec strategiczny i wykresy maja najmniej wspólnego z jej cena. Mała algieria pisze o zawieszeniu produkcji i cena w góre.

Wklejam newsa z xtb
W czwartek uwaga inwestorów skupiona jest głównie na spotkaniu OPEC +, warto jednak powiedzieć, że nie wszystko zależy od dzisiejszego meetingu. Pomimo, że rynki oczekują porozumienia, wcale nie musi do niego dojść już dziś. Równie ważne powinno być także jutrzejsze spotkanie ministrów energii państw G20. Będą na nim poruszane kwestie zawirowań na rynku ropy oraz sytuacji związanej z pandemią koronawirusa.

Spotkanie OPEC+ będzie miało miejsce dziś o godzinie 16:00, po jego zakończeniu odbędzie się konferencja prasowa

Spotkanie G20 odbędzie się jutro o godzinie 14:00, celem spotkanie jest dyskujsa na temat zawirowań na rynku ropy naftowej,

Rosja weźmie udział zarówno w spotkaniu OPEC jaki G20

Rosja i Arabia Saudyjska są państwami, od których zależy to czy porozumienie dojdzie do skutku

Członkowie Opec mówią że aktualnie rozważa się cięcia o 10 milionów baryłek dziennie

Oba spotkania powinny mieć duże przełożenie na zachowanie rynku “czarnego złota”

Ropa naftowa zyskuje w czwartek o poranku, tym samym kontynuowany jest ruch z którym mieliśmy do czynienia wczoraj po godzinie 20:00, po informacjach od ministra Alergii, który mówił o prowincjalnych dużych cięciach wydobycia.

Awatar użytkownika
valkiria
Pasjonat
Pasjonat

Tak wiec jeszcze raz widać kto rządzi. Ja osobiście zainwestowałem wszystko w L. Oczywiście mam zabezpieczenie do ok 15-16$. Mam dużo pozycji a mój broker i tak zamyka jedna najbardziej zadłużona więc nie strace wszystkiego i nawet jak się nie dogadają i pójdzie w dół jest to tymczasowe i finalnie będzie 50$ ale przyjdzie poczekać. Na S nie mam bo ryzyko za duże. Kupiłem tyle na ile mnie stać i w tej chwili jestem już na spory plus.

Awatar użytkownika
Sinus
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Sinus »

Kermit pisze:
09 kwie 2020, 11:17
_Kerad_ pisze:
09 kwie 2020, 11:04

Kermit

możesz przypomnieć te kreski na edku, jak to widzisz...
edek h1 projekcja obecnie bez pozycji bo nie pokrywa mi sie to z indexem dolara (chyba ze na indexie pojdzie drugi retest flagi). Poszukam L dopiero w przypadku zejscia w okolice 1.0790-1.0810 prawdopodobnie
https://www.tradingview.com/x/S59AmfHF/

Czy w takim razie GBP/CHF jest u cCiebie aktualny? Nie pociągnie edek w dół?
PiS forever

Awatar użytkownika
valkiria
Pasjonat
Pasjonat

news:
Rosneft believe a 10mln BPD OPEC+ cut as being enough to re-balance markets, Renaissance Capital citing a call
Jesli nie chcecie tych nesów to nie bede wklejał napiszcie bo może ropy nie sledzicie.

Awatar użytkownika
valkiria
Pasjonat
Pasjonat

Tomasz196407 pisze:
09 kwie 2020, 12:10
Skoro masz ten rozum to wiesz ze dt rózni sie od zagrań jak to rzekłes z 60 do 20$ choc podobnie moge ci napisać o pietruszce sprzedanej po 20zł , wiec w ten sposób mozesz tu otworzyc wątek moja historia tradera jak kogos to interesi
piszesz najpierw pierdoły o tym ze nie ma wykresu dla Ciebie a potem chwalisz sie zagraniami z AT
nastepny przyszedł chwalipieta tu !
wystarczy podstawy trejdingu przeczytać zeby wiedzieć o pewnych wejsciach w rynek a nie ogladac bzdur na wideo
dzieki za rady emeryta ale nie skorzystam
i jeszcze jedno to że wyłoniłeś jakąś opinie o ropie i wykresach nie stanowi ona żadnych prawideł
wypada napisac że to moja opinia albo w skrócie IMO
A niby czyja opinia jesli nie jest napisane że to cytat badź news. wiadomo że moja zreszta nie posługuje sie czyimis stwierdzeniami. też kiedys bedziesz emerytem póki co jak nie potrzbujesz rad po co od przedwczoraj chcesz wejście na rope? o tamtymi drzwiami jak nie wiesz. Daj spokój człowieku i sie zrleksuj. obejrzyj film. czepiłes sie mnie bo jestem nowy. A teraz pora sie odczepic. ok?

hellriver
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: hellriver »

Jakis pomysl na USD/PLN ? Zostalem z pozycja na 4.10. I nie wiem czy dokladac S czy jeszcze czekac na okolice 4.20 ?

Awatar użytkownika
valkiria
Pasjonat
Pasjonat

valkiria pisze:
09 kwie 2020, 12:10
news:
Rosneft believe a 10mln BPD OPEC+ cut as being enough to re-balance markets, Renaissance Capital citing a call
Jesli nie chcecie tych nesów to nie bede wklejał napiszcie bo może ropy nie sledzicie.
News o ropie i jak zachował sie wykres?? Ropa to surowiec strategiczny i żadne at tu nie działa.

Zablokowany