DayTrading: Piątek 03.04.2020

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 03.04.2020

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

np ok
FE są dobre na mniejszym i w zgodzie z czyms innym

Awatar użytkownika
anturo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: anturo »

qduaty pisze:
04 kwie 2020, 11:17

Apropo cioci z usa.. wczorajszy TJS wyjaśniał działanie QE.. dla tych co mają ŚWIEŻY umysł i nie wiedzą jak działa gospodarka :564:

https://www.youtube.com/watch?v=LJFqJtVoWDM
Obejrzałem. Dlaczego niby w USA ma być potężna inflacja, (jak rozumiem tam akurat ma być największa )jak FED zacznie rozrzucać hajsy z helikoptera, przecież tak będą robić/robią wszyscy. Do wyboru mam papier toaletowy z Europy, Japonii czy USA, wybieram papier z USA, nie mówiąc już o innych papierach toaletowych, bardziej wesołych kraików. Poza tym, ten kolega zapomina o tym, że USA ma właśnie po to lotniskowce, żeby pilnować wymiany dolar- ropa, do tego momentu mogą drukować praktycznie ile chcą i tak świat będzie potrzebował zielonych i zapłacimy za to wszyscy. W ogóle ciekawy "kejs" cały świat zrzuca się na to żeby USA mogło kontrolować wszystkie szlaki komunikacyjne/towarowe/pieniężne/technologiczne i inne i dzięki temu być potęgą nr 1. Można się bawić bez alkoholu?

No chyba że wyzwanie tej walucie rzucą Chiny i jakiś nowy ład monetarny powstanie. Na razie się nie zanosi i nie sądzę aby ten kolega z YT wiedział coś czego nie wiemy.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

50% zakażonych nie ma żadnych objawów i zaraża.. dlatego będzie z tym ciężko zwłaszcza w Polsce. https://www.fakt.pl/wydarzenia/swiat/ko ... by/j73441t A pamiętam jak Rudobrody, kazał robić test tylko tym co wrócili z Włoch, Chin i Niemiec, i koniecznie maja objawy: kaszel goraczka minimum 37C.. Widzicie jaki to baran? O nie ma wyobraźni nawet. Teraz gada, że byc może trzeba rozdać personelowi szpitalnemu maseczki... A wirus wisi w powietrzu do 3h w aerozolu z wydychanego powietrza. Na plastiku i stali móże być do 72h, na papierze do 48. On to chyba dopiero teraz odkrył.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

anturo pisze:
04 kwie 2020, 18:09
qduaty pisze:
04 kwie 2020, 11:17

Apropo cioci z usa.. wczorajszy TJS wyjaśniał działanie QE.. dla tych co mają ŚWIEŻY umysł i nie wiedzą jak działa gospodarka :564:

https://www.youtube.com/watch?v=LJFqJtVoWDM
Obejrzałem. Dlaczego niby w USA ma być potężna inflacja, (jak rozumiem tam akurat ma być największa )jak FED zacznie rozrzucać hajsy z helikoptera, przecież tak będą robić/robią wszyscy. Do wyboru mam papier toaletowy z Europy, Japonii czy USA, wybieram papier z USA, nie mówiąc już o innych papierach toaletowych, bardziej wesołych kraików. Poza tym, ten kolega zapomina o tym, że USA ma właśnie po to lotniskowce, żeby pilnować wymiany dolar- ropa, do tego momentu mogą drukować praktycznie ile chcą i tak świat będzie potrzebował zielonych i zapłacimy za to wszyscy. W ogóle ciekawy "kejs" cały świat zrzuca się na to żeby USA mogło kontrolować wszystkie szlaki komunikacyjne/towarowe/pieniężne/technologiczne i inne i dzięki temu być potęgą nr 1. Można się bawić bez alkoholu?

No chyba że wyzwanie tej walucie rzucą Chiny i jakiś nowy ład monetarny powstanie. Na razie się nie zanosi i nie sądzę aby ten kolega z YT wiedział coś czego nie wiemy.
"Bajdury" o papierze toaletowym słyszę na tym forum od 10 lat
Pozwolę sobie zacytować moja wypowiedz z 27-02-2010 r
topic-t3472-160.html
"Bajdury" o mocy USD już przerobiłem EUR/USD] Analizy, prognozy - wątek I i II
teraz słyszę wywody o słabości USD i to że będzie wart tyle co .....
Ja uważam że "jak świat światem " USD zawsze będzie od momentu zaistnienia i raz się będzie miał lepiej a raz gorzej tylko ludzie będą się zmieniać którzy raz o nim będą mówić źle a drugi raz dobrze.
Taki już świat ot co... :!: :!: :lol:
Tyle w temacie .Pokolenia się zmieniają a temat jest nadal dupny
Wtedy USD/PLN był po 2,5 zł dziś jest po 4,2zł i nic się nie zmieniło.
A waluta się umacnia i ma się dobrze
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2020, 19:04 przez cugan, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Świeżak44 pisze:
04 kwie 2020, 18:35
50% zakażonych nie ma żadnych objawów i zaraża.. dlatego będzie z tym ciężko zwłaszcza w Polsce. https://www.fakt.pl/wydarzenia/swiat/ko ... by/j73441t A pamiętam jak Rudobrody, kazał robić test tylko tym co wrócili z Włoch, Chin i Niemiec, i koniecznie maja objawy: kaszel goraczka minimum 37C.. Widzicie jaki to baran? O nie ma wyobraźni nawet. Teraz gada, że byc może trzeba rozdać personelowi szpitalnemu maseczki... A wirus wisi w powietrzu do 3h w aerozolu z wydychanego powietrza. Na plastiku i stali móże być do 72h, na papierze do 48. On to chyba dopiero teraz odkrył.
Tomek tylko nie nakręcaj wideo na yt :)
jestes elektronikiem to możemy o wxzmacniaczach operacyjnych popisać ale nie na tym forum

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Tomasz196407 pisze:
04 kwie 2020, 17:11
XAB pisze:
04 kwie 2020, 17:01
Tomasz196407 pisze:
04 kwie 2020, 16:32
Musisz pokazac te sp500
wiesz Tomek sie uparł na FE znaczy świezy
co mi z rozliczenia dłuzszego jak na to nie zrobie grosza
tylko z m15 po h4 wchodze ito wystarcza
tomasz tylko nie zmuszaj mnie bym to rozpisywał elliotem
ale tak mniej wiecej to mam zamiar grac
ta c czerwona troche rysnalem za gleboko tak na 18xx :568: bym lki robil mocniej
u mnie to h4 :568: a i wczesniej nie mocno ale ok 225x tez lki
https://ifotos.pl/z/qassxws/
To jest bezcelowe na tym interwale i niepotrzebne
zresztą automat Ci to zrobi jak chcesz komus pokazać-ja nie mam takiej potrzeby i ty chyba też
Zagrać tego nie zagrasz albo dasz sl taki ze bezsens bedzie zagrania
Co do struktury zrobiłeś ABC-ABC- i nie wykonaną strukture impulsu
Byłoby dobrze jako płaska nieregularna 335
ale warunek F B wtedy jest zniesienie F A wyżej niz 70 % a tego nie ma
wiec musi byc tak
ABC - W
nastepne ABC -X-
i w dół nastepne ABC jako Y
wszystko jako podwójny zygzak
Możesz podać ten automat do rozpisywania fali .
Chyba ze to jakiś problem ?
Bo ja mam jakieś pierdoły na MT4
ale szukam czegoś w stylu Elwave
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Arturm21
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Arturm21 »

Świeżak44 pisze:
04 kwie 2020, 18:35

Poczytaj sobie co sie dzieje w Szwecji, tam wszystko pracuje normalnie , nikt nikomu nie kaze w domu siedziec...

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Cugan nie jest problemem odpowiedź na proste pytanie
na które już odpowiadałem tu niejednemu i jakoś wszyscy odchodzili od sedna problemu jak napisałem:
Licze fale sam, program jest ale to program napisany samemu
i tylko jest ewentualnym wzorcem do wyznaczenia FE.
Sa programy firm(owe) i kiedys korzystałem
ale naprawde one sie mylą, uwierz mi
Problem jest w tym że zasady i reguły dt teorii FE których jest dużo
nie da sie wprowadzić w system komputerowy -program
Sam człowiek myslący musi identyfikowac zasadność impulsów i korekt

Chyba korzystajacy z tych fal powinienes wiedzieć -tak mi sie wydaje

Cały post z Xab dt raczej pozycjonowania a nie rysowania fal
bo osobiscie nie widze potrzeby rozrysowania ich i pokazania komuś
jak sam nie wejde w to
mysle ze wystarczająco wytłumaczyłem teraz tez na ogólnym i juz nie bede miał takich pytań

pko24
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pko24 »

Tomasz196407 pisze:
04 kwie 2020, 20:40
? Tradycyjne TFE. Czy może Neowave Glen Neely?

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Tomasz196407 pisze:
04 kwie 2020, 20:40
Cugan nie jest problemem odpowiedź na proste pytanie
na które już odpowiadałem tu niejednemu i jak.Pozdrawiam !!oś wszyscy odchodzili od sedna problemu jak napisałem:
Sa programy firm(owe) i kiedys korzystałem
ale naprawde one sie mylą, uwierz mi
Problem jest w tym że zasady i reguły dt teorii FE których jest dużo
nie da sie wprowadzić w system komputerowy -program
Sam człowiek myslący musi identyfikowac zasadność impulsów i korekt

Chyba korzystajacy z tych fal powinienes wiedzieć -tak mi sie wydaje

Cały post z Xab dt raczej pozycjonowania a nie rysowania fal
bo osobiscie nie widze potrzeby rozrysowania ich i pokazania komuś
jak sam nie wejde w to
mysle ze wystarczająco wytłumaczyłem teraz tez na ogólnym i juz nie bede miał takich pytań
To chciałem wiedzieć myślałem ze masz jakiś rodzynek
Dzięki za info podobnie postępuje Pozdrawiam !!

Zablokowany