DayTrading: Poniedziałek 30.03.2020
Re: DayTrading: Poniedziałek 30.03.2020
Jak widzicie aktualną formację intraday na złocie? Pro wzrostowo, czy spadkowo? Ja gram S, ale jak na tej h4 albo nawet h1 nic się ruszy to wysiadam.
Może pójść na 1650 zrobić podwójny szczyt i zawrócić.kokosy pisze: 30 mar 2020, 18:23 Jak widzicie aktualną formację intraday na złocie? Pro wzrostowo, czy spadkowo? Ja gram S, ale jak na tej h4 albo nawet h1 nic się ruszy to wysiadam.
Tak scenariusz widzę obecnie na H1 i H4
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
Brałem to pod uwagę - 1660, nawet 90. Tylko oni to zrobili - na kontraktach - parę dni temu, a xauusd mielił w miejscu.cugan pisze: 30 mar 2020, 18:44Może pójść na 1650 zrobić podwójny szczyt i zawrócić.kokosy pisze: 30 mar 2020, 18:23 Jak widzicie aktualną formację intraday na złocie? Pro wzrostowo, czy spadkowo? Ja gram S, ale jak na tej h4 albo nawet h1 nic się ruszy to wysiadam.
Tu działa czynnik psychologiczny nie cyferki. Przyjdzie desperacja lub panika będzie złoto leciało w dólkokosy pisze: 30 mar 2020, 18:52Brałem to pod uwagę - 1660, nawet 90. Tylko oni to zrobili - na kontraktach - parę dni temu, a xauusd mielił w miejscu.cugan pisze: 30 mar 2020, 18:44Może pójść na 1650 zrobić podwójny szczyt i zawrócić.kokosy pisze: 30 mar 2020, 18:23 Jak widzicie aktualną formację intraday na złocie? Pro wzrostowo, czy spadkowo? Ja gram S, ale jak na tej h4 albo nawet h1 nic się ruszy to wysiadam.
Na razie jest strach wiec złoto stoi
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
Od 9 marca złoto spadło 250$ przy strachu na giełdach. Paradoks polega na tym, że nie ma chyba strachu w kupowaniu realnego złota(są problemy z podażą jak czytam).cugan pisze: 30 mar 2020, 18:58Tu działa czynnik psychologiczny nie cyferki. Przyjdzie desperacja lub panika będzie złoto leciało w dól
To kup sobie sztabkę złota i idź ja sprzedaj Czasem żeby nie okazało się to nieopłacanie.kokosy pisze: 30 mar 2020, 19:04Od 9 marca złoto spadło 250$ przy strachu na giełdach. Paradoks polega na tym, że nie ma chyba strachu w kupowaniu realnego złota(są problemy z podażą jak czytam).cugan pisze: 30 mar 2020, 18:58Tu działa czynnik psychologiczny nie cyferki. Przyjdzie desperacja lub panika będzie złoto leciało w dólkokosy pisze: 30 mar 2020, 18:52
Brałem to pod uwagę - 1660, nawet 90. Tylko oni to zrobili - na kontraktach - parę dni temu, a xauusd mielił w miejscu.
Ale w desperacji nie ma to już znaczenia jak potrzebny jest CASH
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Teraz jest taka atmosfera, że jesteśmy bliżej niż kiedykolwiek ostatnio, że ta sztabka złota będzie coś warta, a ten cały papierowy cash może się nadać tylko do palenia w piecu.cugan pisze: 30 mar 2020, 19:16
To kup sobie sztabkę złota i idź ja sprzedaj Czasem żeby nie okazało się to nieopłacanie.
To weź ta sztabkę i pilnik i zapłać za chleb kilkoma okruchami złota,kokosy pisze: 30 mar 2020, 19:30Teraz jest taka atmosfera, że jesteśmy bliżej niż kiedykolwiek ostatnio, że ta sztabka złota będzie coś warta, a ten cały papierowy cash może się nadać tylko do palenia w piecu.cugan pisze: 30 mar 2020, 19:16
To kup sobie sztabkę złota i idź ja sprzedaj Czasem żeby nie okazało się to nieopłacanie.
albo zrób wypłatę pracownikom na koniec m-ca
W kryzysie nie liczy się zwrot z kapitału, tylko zwrot kapitału, trzeba dostosować swoje inwestycje do tej zasady
Ostatnio zmieniony 30 mar 2020, 19:41 przez cugan, łącznie zmieniany 1 raz.