DayTrading: Czwartek 19.03.2020
Re: DayTrading: Czwartek 19.03.2020
dla mnie na krotka mete to wysoki kurs dolca jest super bo zeby zrobic jakiekolwiek oplaty musze isc i sprzedac dolary
zas fundamentow przy bessie nie ma bo swiat jest naszpikowany pieniadzem i dobrze jest tylko temu co go ma
a ze beda w firmach problemy to to kazdy o tym wie i ze sporo firm zbankrutuje to taka sama normalka jak 2 plus dwa to 4
a tak powaznie to ty chociaz wiesz o co sie ze mna spierasz
ja tylko napisalem ze kurs dolca byl 4,72 bo wyzej zaksiegowanego nie bylo a ty madrzysz sie
ze ja sam nie bardzo lapie o co ci chodzi
dolce to potocznie baksy ha ha ha
zas fundamentow przy bessie nie ma bo swiat jest naszpikowany pieniadzem i dobrze jest tylko temu co go ma
a ze beda w firmach problemy to to kazdy o tym wie i ze sporo firm zbankrutuje to taka sama normalka jak 2 plus dwa to 4
a tak powaznie to ty chociaz wiesz o co sie ze mna spierasz
ja tylko napisalem ze kurs dolca byl 4,72 bo wyzej zaksiegowanego nie bylo a ty madrzysz sie
ze ja sam nie bardzo lapie o co ci chodzi
dolce to potocznie baksy ha ha ha
Ostatnio zmieniony 19 mar 2020, 17:34 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Potencjalne przystanki, ale teraz nie radzę łapać noża
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dokładnie tyłko za generała jaruzelaXAB pisze: ↑19 mar 2020, 17:31dla mnie na krotka mete to wysoki kurs dolca jest super bo zeby zrobic jakiekolwiek oplaty musze isc i sprzedac dolary
po denominacji USD był po 7 zł
Spadek wartości pieniądza PLN
i ucieczka do dolara
bo był dalej nacisk inflacyjny do dodruku
Tu jest odwrotnie .Pojawia się ten sam czynnik
Wzrost USD spowodowany
brakiem pieniądza.
Efekt ten sam a inna przyczyna
Ostatnio zmieniony 19 mar 2020, 17:41 przez cugan, łącznie zmieniany 3 razy.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
No nie wierze, że to koniec spadków na WIG20. Nie wierze. Pokupują to widać, ale nie wierze, że nie zrzucą jeszcze raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Spokojnie się przyglądaj, rozrysuj kreski.
Może uderzy druga fala koronawirusa i wtedy Wig20 zjedzie do 1000 pkt

Ostatnio zmieniony 19 mar 2020, 17:54 przez TsunamiPL, łącznie zmieniany 1 raz.
The only way is up
KRAB 1,0350krab29 pisze: ↑19 mar 2020, 17:19Mistrzu, ja na razie gram to: https://invst.ly/q6auc - ale oby było twoje 1,0000Kermit pisze: ↑19 mar 2020, 13:01edek tygodniowy - podobnie jak na usdpln i kablu możliwa rzeź. Moga na niższych TF bujac jeszcze, ale swiece tygodniowe i generalnie wysokie TF oraz wskazniki pokazuja na obecna chwile kapitulacje bykow
https://www.tradingview.com/x/d512NobM/![]()
![]()

swiezak
w20 byl prawie po ok 3,8 chyba teraz miales 12xx
sp 3400 miales 2300
do ilu ty chciales by ten w20 spadal
do 1000 bo tak sobie zaplanowales ? licz procenty spadku i mysl
tez ok 12xx to byla ja manna z nieba
przestrasza jeszcze ale z jakiego poziomu to ?
w20 byl prawie po ok 3,8 chyba teraz miales 12xx
sp 3400 miales 2300
do ilu ty chciales by ten w20 spadal
do 1000 bo tak sobie zaplanowales ? licz procenty spadku i mysl
tez ok 12xx to byla ja manna z nieba
przestrasza jeszcze ale z jakiego poziomu to ?
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Świeżak inwestuj w dobrą maskę z filtrem, płyn przeciwbakteryjny i wirusowy i zakup trochę żywności na gorsze czasy, a nie bierz się za giełdę i forex 

The only way is up
Dobry
po wielu latach z okazji armagedonu postanowilem odpalic FXa
Trzeba sobie odswiezyc wiedze z 2008-2012 i szukac analogii
aczkolwiek FX nauczyl mnie ze nigdy nie jest nic pewnego.
Patrze na szczyty USD/PLN oraz EUR/PLN i zastanawiam sie czy to juz dobry moment na odpalenie shortów długoterminowych czy jeszcze nie i trzeba poczekac az ojro bedzie blisko 5PLN a USD przebije szczyty z 2016roku?

Patrze na szczyty USD/PLN oraz EUR/PLN i zastanawiam sie czy to juz dobry moment na odpalenie shortów długoterminowych czy jeszcze nie i trzeba poczekac az ojro bedzie blisko 5PLN a USD przebije szczyty z 2016roku?
kupuj POLSKIE produkty
ropa 10 procent juz daje w gore
ladnie jada pomazancy
ladnie jada pomazancy