Odbije się nie wiem tylko jak wysoko .
Może przebić obecny szczyt
ale może być znacznie wyżej.
Obstawiam ze mięliśmy realizacje
zysków .
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
Przyszedł Bemo. Pokazał L i wszystko rośnie !
Ja to widziałem godzinę temu
Proponuje ogłosić !
"Bemowo Wieszczem Forum "
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
Skąd takie umocnienie dolara? Rozumiem na początku, na zasadzie realizacji zysków z wydarzenia, o nazwie ustawiamy się pod potencjalną obniżkę stóp. Ale dlaczego poleciał dalej? W kontekście obniżki stóp, nowego QE powinien chyba się osłabiać. Może risk on? Może, ale jpy i chf do usd powinny iść wtedy bokiem? Może rzucili się na obligacje skoro risk on, też nie - rentowności idą bokiem. Może w metale, złoto srebro? Też nie. Ropa? Nie. WTF? Czyżby rzucili się na dolary i podkupują powoli indexy. Wiadomo, że oni nie grają w grę komputerową tak jak my, czyli mt4. Oni mają do przewalenia kilkanaście/kilkadziesiąt mld usd więc nie mogą zagrać all in. Carry trade? Ale przy takiej zmienności i sytuacji? Nie pasuje. Ktoś coś ogarnia z tego? Coś mi umknęło?
Nie, mysle ze to pierwszy przystanek. Cayrk sie dopiero rozkreca. Ryzyko zwrotu jest zawsze. Mimo wszystko nie interesuje mnie trzymanie teraz złotówek.
Nie, mysle ze to pierwszy przystanek. Cayrk sie dopiero rozkreca. Ryzyko zwrotu jest zawsze. Mimo wszystko nie interesuje mnie trzymanie teraz złotówek.