Z którego wyjdziemy górą czy dołem?
DayTrading: Wtorek 17.03.2020
Re: DayTrading: Wtorek 17.03.2020
and.......
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Czas na zwrot !
Tym razem podwójny dołek
Tym razem podwójny dołek
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
Nie doprowadziłem tego eksperymentu do końca. Grałem później normalnie na obu. Wtedy grałem intuicyjnie i sytematycznie przegrywałem. Teraz ja potrafię zarabiać na DT, bo ostatnio przecież z 20k wyciągnąłem na 82k, ale wymaga to ogromnej dyscypliny, czasu, zaangażowania, wyspanej głowy, setek godzin patrzenia w monitor... Jest to trudne, bardzo trudne.. Jeden błąd, brak SL, zafikowanie i znika poł depo, albo 2/3. DT to jest syzyfowa praca, dlatego obecnie skupiam się na zainwestowaniu w dole kryzysu na kilka lat, bo to ma sens. Nie będę sie szarpał z wykresem tylko zajrze za 2 lata. Proste. Różnych metod próbowałem, ale to jest chyba najlepsza. Wig20 do ilu spadnie, do 1000, 950? Przecież akcje do zera nie spadną. Dobrze kombinuje chyba. Teraz wykorzystam całą wiedzę z AT do presyzyjnego wejścia na WIG 20 , może KHGM na dołkach, może CCC. Jak macie pomysły to prosze. Do tego bym kupił w MCmarkts jakiś Dj powiedzmy 1 lot z myślą o longtermie. Będę inwestował.Tony S. pisze: ↑17 mar 2020, 17:21Świeżak a wiec tak. Rok 2018 lub 219 napisałeś ,że robisz testy nowej metody. Na dwóch kontach jednocześnie , na tych samych instrumentach i przy zachowaniu tej samej wielkości zleceń miałeś otwierać przeciwstawne pozycje. Po to żeby wyłapywać jakie złe decyzje podjąłeś obserwując zlecenia stratne czy coś takiego - o ile dobrze pamiętam i zrozumiałem.
Po jakimś czasie napisałeś, że uwaliłeś obydwa te konta![]()
Tego właśnie nie mogę zrozumieć i pojąć. Bo wg mojej wiedzy i wyobrażenia o tym co robiłeś to w najgorszym razie powinieneś wyjść na zero, czyli jak na jednym koncie Ci ubywało to na tym drugim powinno symetrycznie przybywać.
Pomóż zrozumieć i już Cię nie męczę.
(Nawet nie będę dopytywał do jakich wniosków tam wtedy doszedłeś)
![]()
Ostatnio zmieniony 17 mar 2020, 18:16 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 5 razy.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Są przesłanki do korekty spadków, ale zmiana biegunów nastąpiła
Sytuacja we Włoszech bez poprawy. Znowu ponad 3500 nowych przypadków i prawie 400 osób zmarło
Myślę ze ze kryzys dopiero się rozkręca.Świeżak44 pisze: ↑17 mar 2020, 18:09Nie doprowadziłem tego eksperymentu do końca. Wtedy grałem intuicyjnie i sytematycznie przegrywałem. Teraz ja potrafię zarabiać na DT, bo ostatnio przecież z 20k wyciągnąłem na 82k, ale wymaga to ogromnej dyscypliny, czasu, zaangażowania, wyspanej głowy, setek godzin patrzenia w monitor... Jest to trudne, bardzo trudne.. Jeden błąd, brak SL, zafikowanie i znika poł depo, albo 2/3. DT to jest syzyfowa praca, dlatego obecnie skupiam się na zainwestowaniu w dole kryzysu na kilka lat, bo to ma sens. Nie będę sie szarpał z wykresem tylko zajrze za 2 lata. Proste. Różnych metod próbowałem, ale to jest chyba najlepsza. Wig20 do ilu spadnie, do 1000, 950? Przecież akcje do zera nie spadną. Dobrze kombinuje chyba. Teraz wykorzystam całą wiedzę z AT do presyzyjnego wejścia na WIG 20 , może KHGM na dołkach, może CCC. Jak macie pomysły to prosze. Do tego bym kupił w MCmarkts jakiś Dj powiedzmy 1 lot z myślą o longtermie. Będę inwestował.Tony S. pisze: ↑17 mar 2020, 17:21Świeżak a wiec tak. Rok 2018 lub 219 napisałeś ,że robisz testy nowej metody. Na dwóch kontach jednocześnie , na tych samych instrumentach i przy zachowaniu tej samej wielkości zleceń miałeś otwierać przeciwstawne pozycje. Po to żeby wyłapywać jakie złe decyzje podjąłeś obserwując zlecenia stratne czy coś takiego - o ile dobrze pamiętam i zrozumiałem.
Po jakimś czasie napisałeś, że uwaliłeś obydwa te konta![]()
Tego właśnie nie mogę zrozumieć i pojąć. Bo wg mojej wiedzy i wyobrażenia o tym co robiłeś to w najgorszym razie powinieneś wyjść na zero, czyli jak na jednym koncie Ci ubywało to na tym drugim powinno symetrycznie przybywać.
Pomóż zrozumieć i już Cię nie.Na ile męczę.
(Nawet nie będę dopytywał do jakich wniosków tam wtedy doszedłeś)
![]()
WIG poleci w dól .
Na ile ?
Tego nikt nie wie
Ale 500 to na pewno będzie juz lepsza cena.
Na razie wszyscy maja kasę nie muszą sprzedawać
Co będzie za 1-mc lub 2 albo 3 .WIG może być g... wart
Ostatnio zmieniony 17 mar 2020, 18:19 przez cugan, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
[/quote]
Myślę ze ze kryzys dopiero się rozkręca.
WIG poleci w dól .
Na ile ?
Tego nikt nie wie
Ale 500 to na pewno będzie juz lepsza cena
[/quote]
Bo to wszystko jest ukartowane...
Gdyby to był naturalny wirus nie byłoby takiego larum w mediach,itd. Ma spadać. Moim zdaniem doprowadzi to do zmiany układu sił gospodarczych i politycznych na świecie. Oby nie doszło do rozwiązań siłowych. Zbyt wiele państw to kolosy na glinianych nogach...
Myślę ze ze kryzys dopiero się rozkręca.
WIG poleci w dól .
Na ile ?
Tego nikt nie wie
Ale 500 to na pewno będzie juz lepsza cena
[/quote]
Bo to wszystko jest ukartowane...
Gdyby to był naturalny wirus nie byłoby takiego larum w mediach,itd. Ma spadać. Moim zdaniem doprowadzi to do zmiany układu sił gospodarczych i politycznych na świecie. Oby nie doszło do rozwiązań siłowych. Zbyt wiele państw to kolosy na glinianych nogach...