cugan pisze: ↑06 mar 2020, 18:36
Co do Edka grzejemy ostro w dól zasięg 1,080
aż do spodka tej filiżanki lub niżej. Przewidywany termin
lądowania na dołku (pytał o to
doktorek) 11 marca (koryguję )
Cugan, ty poważnie z tym 1.08 w ciągu trzech dni
Myślisz, że główna para walutowa świata będzie robiła Vki na W1 jak jakiś egzotyk na M1?!
Jak dla mnie, mamy wyście z kanału górą, patrząc na ostatnie dwie W1... ja tu widzę potęgę byków, z dolnej bandy kanału, od nowego Low, na nowe High. Nie wiem co musiałoby się stać, żeby zniwelować takiego klamota w takim tempie. H4, D1, W1 - wszystko jest powyżej byle jakich średnich. Imo jesteśmy na najlepszej drodze do testu wybitych wsparć w obszarze 1.15/16. Nie widzę nic technicznego na S ani u siebie, ani u innych, bo rysunki rodem z koncertu życzeń pomijam.
Wiem, że to jest FX i nie ma tu rzeczy niemożliwych do odwrócenia / zanegowania, ale scenariusz zjazdu na 1.08 w takim tempie uważam za bardzo mało prawdopodobny.
Jakiś czas temu prosiłeś o rzeczową dyskusję, dałem swój punkt widzenia na E/U i DX, technicznie i jak się okazało celnie. Pomimo tego grałeś L w pełnym trendzie spadkowym, pomimo wyjścia poniżej wsparć. Twoja sprawa, tylko... po co ci taka dyskusja, z której nie wyciągasz żadnych wniosków?
Wiem, że zdecydowana większość ma głęboko w poważaniu czyjeś kreski, bo gra własne scenariusze. Dla mnie to idiotyzm, bo nikt nie ma patentu na nieomylność, nie zawsze wszystko można dostrzec. Mądrzy ludzie patrzą, analizują i reagują, nie upierają się przy swoim, bo moje jest najmojejsze. Ci, którzy trwają przy swoim, pomimo ewidentnej gry przeciw trendowi... do mądrych ich ciężko zaliczyć.
Teraz rynek się trochę ruszył i ładnie było widać "potęgę gridu", E/U, E/C, ropa, indeksy... wszystko w myśl zasady "jest nisko - L, jest wysoko - S"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.