Rejs.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Re: Rejs.

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

Anomalia pisze:
29 lut 2020, 22:38
ninjo, schemat we wszystkich krajach jest ten sam, tacy sami ludzie żyją - więc czemu w Polsce miałoby być inaczej?
W idealnym świecie bylibyśmy wyrozumiali, tolerancyjni, pozbawieni uprzedzeń i złych intencji . Problem w tym, że w takim nie żyjemy i myśl, że ktokolwiek mógłby mieć inne poglądy wielu po prostu nie mieści się w głowie.
To normalne, że ludzie się różnią i że mogą tę samą sprawę oceniać w zupełnie różny sposób.
Problem w tym, że – sądząc po komentarzach – wiele osób wydaje się tego nie pojmować są święcie przekonane o własnej racji i uważają tych, co myślą inaczej – w najlepszym przypadku – za skończonych idiotów.
Odwaga cywilna gwałtownie rośnie, gdy zamiast żywego człowieka mamy przed oczami ekran komputera czy smartfona. :!:
Dużo łatwiej przychodzi nam obrażać abstrakcyjny byt, widoczny na ekranie w postaci awatara i literek, niż żywego człowieka.
co możemy obserwować w dyskusjach zwłaszcza na DT.
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: qduaty »

Anomalia pisze:
01 mar 2020, 12:07
Chyba źle sformułowałam pytanie, przepraszam.
Chodzi mi o stan paniki związany z wirusem. Jak się rozwijała? Jak jest?
Na poziomie minimalnej krajowej na szczęście jeszcze nie ma paniki. Ludzie są obojętni lub niezainteresowani.
Na poziomie średniej krajowej (ta grupa to mój target sprzedażowy) jest.. hmm.. nazwał bym to dużym zaniepokojeniem.

Ale..

Żel antybakteryjny do rąk to towar ledwo osiagalny..

Maseczki są.. cena razy 100..

Mnie osobiście zastanawia dzisiejsze info, że uk przygotowuje sie do najgorszego..

The government is refusing to rule out placing entire cities on lockdown if the UK experiences a widespread outbreak of the novel coronavirus, according to the health secretary.

Matt Hancock said he would not take anything “off the table at this stage” when asked about a Wuhan-style quarantine by BBC’s Andrew Marr on Sunday
Rząd nie może wykluczyć zablokowania całych miast, jeśli Wielka Brytania doświadczy powszechnego wybuchu nowego koronawirusa, według sekretarza zdrowia.

Matt Hancock powiedział, że nie zabierze niczego „ze stołu na tym etapie”, zapytany w niedzielę o kwarantannę w stylu Wuhana przez Andrew Marra z BBC
Dlaczego głośno zaczyna się mówić o zamykaniu miast?
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc ;)
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

A, to akurat proste.
Good news is no news.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Przeglądam sobie dziś różne ploty z YT, trafiłem na krótki filmik z 30/04/2018.
Materiał jest krótki, a w jeszcze większym skrócie - Bill Gates przepowiada światową pandemię opartą na wirusie grypy, symulacja zachorowań zaczyna się w... Chinach.
Prawie dwa lata wcześniej, niż świat oficjalnie dowiedział się o koronawirusie.
https://www.youtube.com/watch?v=Pwj5UNOPwBA

Jakie jest pp, że zwykły człowiek trafi z taka prognozą, a jakie, że trafi ją jeden z najbogatszych ludzi na świecie, aktywnie zaangażowany w programy szczepień?
Na pocieszenie, symulacja zgonów jest o wiele wyższa, niż liczba aktualnie stwierdzonych.

Niewidzialna ręka rynku :roll:

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

A jakie jest prawdopodobieństwo, że naiwny człowiek uwierzy w "przepowiednię" post-hoc, której nie ma jak udowodnić, czy w ogóle była, lub czy nie jest manipulacją? Dzisiaj są symulatory, które zeskanują twoją twarz i zrobią tak, że powiesz na obrazie to, co ktoś chce, żebyś powiedział.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

E/U zrobił formację V na D1, co IMO sygnalizuje wzrosty. Wczoraj dotarli do strefy oporów na 1.1160/80, gdzie poszło lekkie odreagowanie.
Na 1.1085/60 jest najbliższa strefa S/D i F26, jeśli ją przejdą, kolej na 1.1030 gdzie jest luka weekendowa, również tam wypada F38 ostatnich wzrostów. Technicznie oba miejsca są dobre do kontynuacji ruchu UP.
Tak czy owak, na tą chwilę, szanse na wyjście z kanału górą oceniam na o wiele większe, niż dołem. Niełatwo będzie zneutralizować taką wzrostową lagę od bandy do bandy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

cajto pisze:
03 mar 2020, 09:43
E/U zrobił formację V na D1, co IMO sygnalizuje wzrosty. Wczoraj dotarli do strefy oporów na 1.1160/80, gdzie poszło lekkie odreagowanie.
Na 1.1085/60 jest najbliższa strefa S/D i F26, jeśli ją przejdą, kolej na 1.1030 gdzie jest luka weekendowa, również tam wypada F38 ostatnich wzrostów. Technicznie oba miejsca są dobre do kontynuacji ruchu UP.
Tak czy owak, na tą chwilę, szanse na wyjście z kanału górą oceniam na o wiele większe, niż dołem. Niełatwo będzie zneutralizować taką wzrostową lagę od bandy do bandy.
A masz może jakieś słowa otuchy dla czekających na dalsze spadki na hamerykańskiej giełdzie? ;)
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc ;)

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

qduaty pisze:
03 mar 2020, 10:52

A masz może jakieś słowa otuchy dla czekających na dalsze spadki na hamerykańskiej giełdzie? ;)
Trwajcie w wierze :568: :lol:

Tak poważnie, na H1/H4 jest trend UP, cały czas rysują HH/HL, w efekcie powstał klin zwyżkujący. Wyjście górą na pełnym rangu pokryje zniesienie F61 na 3189
Teraz zatrzymali się na listopadowej strefie S/D, gdzie pójdą dalej - nie wiem :wink:
Ewentualne wybicie dołem ostatniej H4 da jakieś nadzieje dla S.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

cajto pisze:
03 mar 2020, 11:14
qduaty pisze:
03 mar 2020, 10:52

Trwajcie w wierze :568: :lol:

Tak poważnie, na H1/H4 jest trend UP, cały czas rysują HH/HL, w efekcie powstał klin zwyżkujący. Wyjście górą na pełnym rangu pokryje zniesienie F61 na 3189
Teraz zatrzymali się na listopadowej strefie S/D, gdzie pójdą dalej - nie wiem :wink:
Ewentualne wybicie dołem ostatniej H4 da jakieś nadzieje dla S.
Podziękował :)

Chociaż ja bardziej Nyski szukam ;)

Ale to przecież idzie jeden pies wszystko w tym samym kierunku, kurde wywieźli mnie wczoraj do nieba i nie pozwolili kupić nic ;/
Ale dość pierdoletów bo się burdel na Statku robi :564:
Przyjme btc ;)

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

qduaty pisze:
03 mar 2020, 11:27
Podziękował :)
Chociaż ja bardziej Nyski szukam ;)
Ale to przecież idzie jeden pies wszystko w tym samym kierunku, kurde wywieźli mnie wczoraj do nieba i nie pozwolili kupić nic ;/
Ale dość pierdoletów bo się burdel na Statku robi :564:
Pytanie za ogólne podaj tf (wtedy łatwiej pokazać), ty chcesz np.H1, H4 a dostajesz m1 ,m5 :?: :!: :!:
najlepiej w Journal utworzyć dziennik :idea:
łatwiej będzie odpowiadać by nie zaśmiecać tu pokładu :!:
:wink:
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

ODPOWIEDZ