Rejs.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Re: Rejs.

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

To ty twierdzisz, że coś powoduje choroby, więc ciężar dowodu leży po twojej stronie.
Ja tylko piszę, że tylko idioci wierzą w bezpodstawne plotki, a jeszcze więksi idioci te plotki rozsiewają.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Potrafisz rozgraniczyć dyskusję od przewodu doktorskiego?
Nikt tutaj niczego nie musi udowadniać, wystarczy przedstawić opinie n/t.

Jak ciebie czasem czytam, to przychodzi mi na myśl czas zebrań wielkiego plenum...

(potrzebna konkretna propozycja)
- (plenum) Panie kolego, może pan coś zaproponuje?
- (Dadas) Proponuję coś zaproponować!
- (plenum) :clap: :clap: :clap:

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Dopóki ty nie przedstawisz dowodów na to, że technologie 5G mają negatywny wpływ na zdrowie człowieka, to ty dokładnie nie masz nic do powiedzenia w tym temacie.
Opinie, to można sobie wsadzić, wiesz gdzie...

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Idąc tym tokiem, jakakolwiek dyskusja nie ma sensu, bo wszędzie trzeba podpierać się jakimiś naukowymi dowodami. Nie ma miejsca na nasze interpretacje, odczucia, domysły.
Ty masz w ogóle jakichś znajomych, kolegów?
Opinie, to można sobie wsadzić, wiesz gdzie...
Chyba wiem, ale to ty mi powiesz jak tam jest, bo zdaje się, że dobrze zadomowiłeś się w tym miejscu :lol:

I tym miłym akcentem, kończę ze swojej strony tą bezsensowną polemikę 8)

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Tak, warto by było od tego zacząć zamiast strzępić języka i tworzyć hipotezy z dupy wzięte.
A, skoro jakąś hipotezę przedstawiasz, to bądź przygotowany żeby jej prawdziwość udowodnić.

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

cajto, nie będę cytowała bo powstałby za długi post. Zatem - numerki!
Artykuł przeczytałam, trochę nieścisłości i błędy w używaniu naszego języka (wiem, polska język, trudny język).
Filmu o rzetelnej kobiecie nie oglądałam, zdecydowanie stronię od mądrości z jutuba. Mam nadzieję, że nie będzie to przeszkodą.
1. Dla mnie co najmniej naciągane. UE (bo rozumiem, że dotyczy to także UE) ma masę norm zharmonizowanych i dyrektyw wskazujących niezbędne badania w zakresie bezpieczeństwa. Nie interesuję się 5G, stąd w wypowiedzi piszę "dla mnie".
Na marginesie - komora do badania kompatybilności elektromagnetycznej zawsze wzbudza ożywienie u studentów. Pewnie pierwszy raz w ich krótkim życiu nie mają zasięgu w swoich ajfonach :lol:
2 i 3 (nie przeliczyłam czy wartości się zgadzają): Z tym się zgadzam, Tolmon zalinkował cudną piosenkę (->tytuł): Hysteria.
4. O tym, że grypa jest groźna, bardzo często zapominamy. Faktycznie, mało kto się szczepi, choć statystyk nie znam.
Niemniej teraz to problem z brakiem znajomości wirusa i podsycaniu atmosfery zagrożenia.
Swoją drogą, taki wirus który wybije znaczną część ludzi jest prawdopodobny chyba? Bardzo szkodzimy naturze, ekosystem wcześniej czy później spróbuje wrócić do równowagi.
5. Tak może być, jak najbardziej - jeśli histeria będzie się nakręcać. Nie bez znaczenia jest też nieunikniona zapaść w turystyce - szczególnie mam na myśli np. Włochy, w którym to kraju 13% PKB to turystyka.
6. Czy uciekł z laboratorium, czy jest bronią - nie spekuluję bo nie mam wiedzy na ten temat, nawet nie umiem ocenić czy to prawdopodobne czy w filmie prezentowane są mądre słowa opisujące irracjonalne teorie. Niemniej:
"Jak stwierdza rosyjski FSB: „Nawet gdyby nowy wirus koronowy nie istniał, musiałbyś go wynaleźć, ponieważ coś jest potrzebne, aby powstrzymać Chiny przed przejęciem świata. Innymi słowy, Zachód musiał narysować czerwoną linię i dopilnować, aby nie skończyć w świecie jednochińskim".
To trafia w to, co mnie zastanawia i o czym pisałam kilka dni (?) temu. Czeka nas zmiana modelu biznesowego świata? Pod pretekstem zagrożenia? Rozbudowane jest to w kolejnym cytacie, który wkleiłeś - przeniesienie produkcji z powrotem do kraju, korzystanie z innych dostawców. Pisząca te słowa osoba wskazała np. Meksyk gdzie sytuacja jest o tyle ciekawa, że od dłuższego czasu rząd/bank walczy o umocnienie peso.
Niemniej te ruchy będą wymagały czasu i góry pieniędzy, więc i tak zwycięży najprostszy rachunek ekonomiczny i analiza ryzyk - które pokażą, co się komu opłaca.
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Na weekend trochę AT na trzech europejskich parach - E/U, G/U i E/G

E/U - na W1 cena porusza się w kanale spadkowym, w zeszłym tygodniu zabrakło kilkunastu pipsów do stuku w jego dolna bandę. Aktualnie poszła silna korekta (na razie korekta), która w mojej ocenie sygnalizuje dalsze wzrosty.
Przez ostatnich kilkanaście tygodni poziom 1.10 był bardzo dobrze respektowany jako S/R, czy teraz też tak będzie... IMO nie. Jeśli mają iść wzrosty, to z takiego impulsu najlepszym rozwinięciem jest flaga, a więc ustanowienie dwóch lokalnych stref (np. 1,1050/1,0950) i kilkudniowa konsola. Jeśli wzrosty rzeczywiście nastąpią, to poziom 1.116x jest technicznie dobrą barierą do ich zatrzymania - opory z D1 i górna banda kanału z W1.
Co do spadków technicznie nie mam żadnej koncepcji.
Zasięgi wyjścia z kanału to ok 400p, ale patrząc na ostatnie rozgrywki, myślę, że możnym tego świata pasuje kurs E/U w widełkach 1.14/1.08. Niby sześć figur miejsca, a mocny ruch na dwie rozpala wyobraźnię. W zeszłym tygodniu pojawiły się głosy o 1.05 i nieuchronnym parytecie, w następnym usłyszymy zapewne o rychłym 1.20.
Kiedyś w końcu wyjdą z tego kanału i machną zasięg, ale równie dobrze mogą się w nim bujać jeszcze kilka miesięcy.

G/U - Na D1 wczoraj cena dotarła do strefy popytowej poniżej 1.28, jednocześnie zamykając lukę i ustanawiając zniesienie 50% całego impulsu wzrostowego z MN.
Dla mnie bardziej pp są wzrosty, niż dalsze spadki, cały układ świec na wysokich TFach... bardziej do mnie przemawia UP. Jeśli będą realizować scenariusz wzrostowy, to TP1 opory na 1.3020/70, TP2 luka i opory na 1,32.
W przypadku dalszych spadków, 1.2550/30 jako poziom docelowy (F61 z MN i F161 z D1).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

E/G - po zamieszaniu z Brexitem na MN utworzyła się formacja odwróconego V, która sygnalizuje dalsze spadki. Wczoraj mieliśmy retest wybitego wsparcia na 0,86.
IMO, dopóki nie wyjdziemy z kilkunastoma D1 powyżej wspomnianej strefy, S jest ciągle w grze.
Zasięgi spadków na podstawie stref S/D i zasięgów Fibo - TP1 0,81/0,80 TP2 0,76xx

To jest moje techniczne spojrzenie na te pary, nie mam tam żadnych pozycji (jeśli już, to DT), więc jest mi obojętne jaki scenariusz zostanie zrealizowany. Bardziej jestem ciekawy jakichś fundamentalnych przesłanek za lub przeciw.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

I co z tego?
Ktoś ma brać twoje opinie na wiarę, czy na co?
Jaki sens mają twoje opinie, i komu są do czego przydatne?

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

ninjaproject pisze:
29 lut 2020, 21:22
I co z tego?
Ktoś ma brać twoje opinie na wiarę, czy na co?
Jaki sens mają twoje opinie, i komu są do czego przydatne?
Mnie.
I bardzo jestem wdzięczna cajto że zechciał poświęcić swój czas i napisać te posty - które wymagały, jak myślę, sporo czasu.
Dziękuję cajto :564:
Muszę ze trzy razy przeczytać aby objąć moim rozumkiem to słowo pisane :oops: 8)
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

ODPOWIEDZ