Czy mógłbyś napisać w jaki sposób obliczasz pozycje? to zależy od lewara wiadomo, tutaj na Twoim koncie widzę, że otwierasz 0.01; 0.05; 0,1; 0,34. Od czego zależy wielkość otwieranej pozycji? robisz to na oko, czy używasz jakiegoś kalkulatora.
I dla przykładu mam konto 1000 euro na lewarze 1:500. To jakiej wielkości pozycje otworzyć na parze EUR/USD? 0,1 lota? 0,05 lota?
Ile pozycji otwierasz na raz? dajmy na to masz 0,1 otwarte na EUR/USD na przykładowym koncie powyżej, to gdy mam otwarte, to mogę kolejne 0,1 otworzyć na czymś innym? czy wtedy mniejszy lot? Bo gdy będzie np. 1 lot sumarycznie otwarty na 4 różnych parach i pójdzie na nich nie w tą stronę co trzeba to się wyzeruje szybko.
W jaki sposób wchodzisz w transakcję? Robisz jakąś analizę na podstawie np. price action, czy po prostu oddalasz wykres mniej więcej "strzelasz" co się może zdarzyć i wchodzisz, ustawiasz od razu TP czy czekasz na rozwój wydarzeń, kiedy zamykasz?
Ustawiasz TP zawsze? jak dobije to będzie a jak cena się waha i zawraca nie w twoją stronę to zamykasz?
Swap. Czy przed otwarciem pozycji patrzysz w którą stronę jest dodatni swap i tylko w tą stronę otwierasz? Bo jak się nie uda z kierunkiem to będziesz płacił dodatkowo ujemny swap. To lepiej otwierać tylko w dodatni swap.?
Teraz może zarobiłeś, ale jak rynki zrobią się mocno trendowe to już tak nie będzie różowo - tak myślę.
Z góry dzięki za pomoc i odpowiedź.