Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
doktorek
dolce https://iv.pl/image/Grt9GSI
skrot na plus
zostawiam 2ski pasi
Anomalia
rozpisuje mila pani punkt po punkcie
pozycja na s 50 pkt poz 2 na s 50 pkt itp itd w sumie wyszlo tyle
Ostatnio zmieniony 13 lut 2020, 14:48 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
bo tutaj na forum inaczej licza pipsy normalnie trader wchodzi np 1 lotem i zgarnia 50 pipsow to liczy ze wzial 50. A tutaj dziela tego 1 lota na 10 razy po 0,1 lota i licza 10 razy po 50 pipsow czyli wyjete 500. Kiedys tez sie zastanawialem jak pipsy tu licza. Niby z rynku wyjete tyle samo ale 500 pipsow brzmi lepiej niz 50
bo tutaj na forum inaczej licza pipsy normalnie trader wchodzi np 1 lotem i zgarnia 50 pipsow to liczy ze wzial 50. A tutaj dziela tego 1 lota na 10 razy po 0,1 lota i licza 10 razy po 50 pipsow czyli wyjete 500. Kiedys tez sie zastanawialem jak pipsy tu licza. Niby z rynku wyjete tyle samo ale 500 pipsow brzmi lepiej niz 50
Masz racje ale..
Jeśli Twoja bazową pozycją jest 0.1lota na dax ale widzisz ze rynek idzie w Twoim kierunku i krok po kroku wchodzisz powiedzmy calym depo 20x 0.1lota.
To w pierwszej sytuacji robisz 50pkt ale w drugiej juz 1000pkt..
Przynajmniej ja to tak licze
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9