Moim skromnym zdaniem jeszcze nie czas na korekte - a jesli obronia podwojne dno to korekta bedzie nieduzaKermit pisze: ↑12 lut 2020, 20:16powiem tak. Obecnie jak widac jest potencjalne podwojne dno na edku dziennym. Osobiście zakładam że takiej formacji nie bedzie do realizacji ale nie zmienia to faktu że w takim miejscu część popytu może się uaktywnic i wygenerowac przynajmniej solidna korekte (100-150 pipsow). Czy ta korekta rozwinie sie w coś więcej tego obecnie nie wiem (jak wyzej uwazam ze nie) ale pojawic sie może. Do tego mamy potencjalny podwojny szczyt na h1 na indexie dolara i zwierzaka na h4 na indexie. To tez sugeruje korekte. Natomiast gdyby jednak obecny poziom puscil to kolejne ważne poziomy na edku wypadaja na 1.0830 (potezny zwierzak z wykresu dziennego) i okolice 1.07-1.0730 (luka i dolna banda rocznego kanału spadkowego). To co moze martwic w kontekscie edka to fakt ze kiwi, kangur, kabel, usdchf, usdcad porobily korekty w stosunku do dolara a edek niewzruszony szedl sobie, w sumie niewiele, ale w dol w tym samym czasie. Teraz gdyby zdarzylo sie tak ze wspomniane wyzej pary zakoncza korekty i wroca do trendu (niektore daly sygnaly dzienne wiec zakonczenie korekt nie jest takie pewne) to moga pociagnac edka dalej w dol. Sam jak wiesz mam L i jakos spokojny jestem. Tyle ze ja nie wale 40 lotow zeby mnie pierwszy podmuch wiatru wyrzucil z rynku i nawet ruch na domkniecie luki wykonany w 5 minut nie przyspieszy mi oddechu. Co nie zmienia faktu ze chetnie bym zobaczyl korekte![]()