Pięć najważniejszych powodów moich największych porażek na forexie:
1. Brak czasu na pilnowanie wykresu i niemożność reagowania na nagłe zmiany.
2. Projektowanie w głowie przyszłego wykresu.
3. Przelewarowanie pozycji utrudniające cięcie strat i wyjście z błednej inwestycji.
4. Błędny setup lub zupełny brak setupu.
5. Nagła zmiana trendu.
Założyłeś nowe, i co? I walisz 40 lotek Powiem ci tak: XAB dobrze to ostatnio napisał, tak zacytuję z głowy. Pisałeś, że robisz w normalnej robocie coś co zapewnia ci godziwe życie. Konto tutaj masz ładne parę lat. I nie stać cię na 2000 zł w realu? U mnie depozyt na złoto/srebro to 300/900 zł. Myślę, że demony to twoja odskocznia od codzienności. Mając je czujesz się bulionerem.
Myślałem, że ci pomogę: demoniczny-pomysl-t30950-30.html
Ale wydaje mi się, że to się nie uda, bo ty dobrze czujesz się jak teraz. Powodzenia w topieniu demonów.
Pozdrawiam i 3maj się
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!
Ja szukam najlepszej strategii dla mnie. To nie jest takie proste. Dziś więm, że brak czasu wyklucza grę na DT praktycznie.. Jakbym śledził wykres na bieżąco to bym nie dopuścił do wywalenia tego konta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2020, 20:39 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Wiesz, że szukasz wytłumaczenia do tego co juz sie nie odstanie?
Wiesz, że (jak sam powiedziałeś) nie umiesz grać longterm?
Wiesz, że nawet najniższy depozyt na real koncie nauczy cie więcej niż nawet 50 nowych demo kont?
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9
SWIEZAK NIE PRZEJMUJ SIE ZBYTNIO
ostatnio pisalem chyba ze mam 16,700
to dzis jest 20148496,26 usd i tylko edek gra
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
pepsiak a moze wolisz obejrzec moje przemyslenia czy wejsc w niemca dzis czy jutro https://iv.pl/image/Grt7oW1
wreszcie po normalnej stronie he he he bo w koncu ja misiek
tu tez teraz 1sks
Ostatnio zmieniony 11 lut 2020, 20:55 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
SWIEZAK NIE PRZEJMUJ SIE ZBYTNIO
ostatnio pisalem chyba ze mam 16,700
to dzis jest 20148496,26 usd i tylko edek gra
Jakbyś wkleił jakieś cos na potwierdzenie, to może bym uwierzył.. Napisać to kazdy potrafi.
jak sie naucze wklejac to ci to pokaze albo oddam ci kiedys dostep do tego konta moze w tym roku
pisalem najpierw zrobie 100
tu choc bys mial z czego tracic