Nie masz racji. Dam przykład ceny. Cena może pójść w górę, w dół lub pozostać w miejscu. Prawdopodobieństwo wystąpienia każdego z tych zdarzeń wynosi w przybliżeniu 33.3%. Tego prawdopodobieństwa nie zmienia Twoja wiedza, czy fakt, że cena jest w trendzie itp.
Zwykły nonsens. Przeciez chyba zdążyłes zauważyć, że im wiekszy TP a coraz mniejszy SL ma wpływ na szanse dotarcia ceny do TP. I im większy TP a mniejszy SL tym szansa na TP maleje. No chyba to zdążyłeś zauważyć. I próba tego policzenia jest niewykonalna.
Juz o samym wpływie spreadu przy skalpie sie nie wypowiem
Nie masz racji. Dam przykład ceny. Cena może pójść w górę, w dół lub pozostać w miejscu. Prawdopodobieństwo wystąpienia każdego z tych zdarzeń wynosi w przybliżeniu 33.3%. Tego prawdopodobieństwa nie zmienia Twoja wiedza, czy fakt, że cena jest w trendzie itp.
Zwykły nonsens. Przeciez chyba zdążyłes zauważyć, że im wiekszy TP a coraz mniejszy SL ma wpływ na szanse dotarcia ceny do TP. I im większy TP a mniejszy SL tym szansa na TP maleje. No chyba to zdążyłeś zauważyć. I próba tego policzenia jest niewykonalna.
Juz o samym wpływie spreadu przy skalpie sie nie wypowiem
A co ma piernik do wiatraka?
Moje wypowiedzi nie stanowią żadnych rekomendacji.
Niech EURUSD skończy dzień 20 pips wyżej na 1,1000, to coś z tego będzie.
nie ma zadnego sygnalu na wzrosty edka
tylko gwaltowne erunku wyjscie co moze o kierunku na nim zmienic
a na razie tylko gdybanie nawet te 20 pip gwna da no najwyzej zgasze lke
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
i tu sie mylisz bo da - zamkniecie swieczki dziennej powyzej naruszonego wsparcia czyli jego potwierdzona obrone. O kształcie świeczki dziennej w takim przypadku nie wspomne a byłby to mocny pin z prawie 40 pipsowym cieniem
oczywiscie szanse sa niewielkie ale odpowiedz byla na to czy taki ruch cos by dal
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
i tu sie mylisz bo da - zamkniecie swieczki dziennej powyzej naruszonego wsparcia czyli jego potwierdzona obrone. O kształcie świeczki dziennej w takim przypadku nie wspomne a byłby to mocny pin z prawie 40 pipsowym cieniem
oczywiscie szanse sa niewielkie ale odpowiedz byla na to czy taki ruch cos by dal
kermit
to tak praktyka wyzej 50 pip od dna moze cos da zartuje troszke ale to przez e teorie 50 na 50 ha haaaaaaa
Niech EURUSD skończy dzień 20 pips wyżej na 1,1000, to coś z tego będzie.
nie ma zadnego sygnalu na wzrosty edka
tylko gwaltowne erunku wyjscie co moze o kierunku na nim zmienic
a na razie tylko gdybanie nawet te 20 pip gwna da no najwyzej zgasze lke
Ja to nie ma są dywergencje tam trzeba szukać sygnałów
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
kermit
to tak praktyka wyzej 50 pip od dna moze cos da zartuje troszke ale to przez e teorie 50 na 50 ha haaaaaaa
1,1 byloby tylko 35 pipka
bo to jak w tej chwili z pepsiaka gazem
co podejdzie pod 1,9 to zaraz na kierunek 1,8 wraca
jak mnie wk.. i skasuje to pewnie wtedy lub za tydzien pojadzie wreszcie w gore hmmm
Ostatnio zmieniony 06 lut 2020, 21:55 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.