DayTrading: Wtorek 04.02.2020
Re: DayTrading: Wtorek 04.02.2020
Znając moje szczęście pewnie zaraz zaliczę SL na SP 500, a w międzyczasie kabel mi odjedzie
Żyjecie?
Czy wszyscy na obiad poszli?
Czy wszyscy na obiad poszli?
Nie, wynikało ze strącenia samolotu. Ale jak Patrzę na Twój wykres to jednak s cały czas nie widać.
Ostatnio zmieniony 04 lut 2020, 15:40 przez zakaven, łącznie zmieniany 1 raz.
Kaszanka z majonezem zjedzona. Bemowo, na kablu na swoich tasiemkach miałeś ostatnio na pęczku przejście do góry i do dołu. Dlaczego teraz zakładasz, że pęczek zadziała? Wtedy nie, a teraz wynika to z innych interwałów? Czy wróżysz?
Pozdrawiam
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!
z ropa wti to pany jest tak
jest linia trendu to na dzis bardzo mocne wsparcie gdzies na poziomach 48,5 a 49,5
zalezy jak kto kresli i jaki wykres brokerni
a dalej to tylko normalka czy spadek czy wzrost to 5-10 lub 20 procent bo to niestety moze pojsc i w gore i w dol choc trend krotki czas jest spadkowy
takze i ski i lki z palcem w tlku bo mozna pofrunac do nieba ale do piekla tez blisko i depo tez stracic latwo
wg mnie raczej rynek bedzie tego wsparcia bronil dosc mocno
ale tu i punkt na tp to moze byc za mało niestety tak jest z tym czarnym plynem
a swoja droga chetnie bym zobaczyl u kogos wieksze rozrysowanie tego
u mnie to dzienny
jesli to plissssssssssssssssssss
https://iv.pl/image/Grrkz7e
jest linia trendu to na dzis bardzo mocne wsparcie gdzies na poziomach 48,5 a 49,5
a dalej to tylko normalka czy spadek czy wzrost to 5-10 lub 20 procent bo to niestety moze pojsc i w gore i w dol choc trend krotki czas jest spadkowy
takze i ski i lki z palcem w tlku bo mozna pofrunac do nieba ale do piekla tez blisko i depo tez stracic latwo

u mnie to dzienny
jesli to plissssssssssssssssssss

Ostatnio zmieniony 04 lut 2020, 16:14 przez XAB, łącznie zmieniany 2 razy.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
https://invst.ly/pqxom - biżuteria. Nadeszły czasy, że to złotko zacznie się bujać bardziej niż sreberko? Obaczymy. Stawiam dalej złotko down, sreberko może down, może bujanko. Swieżak, dzisiaj złotko down? Jedziesz w tym pociągu?
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Założenia są następujące:
Jeżeli taśma (ta sama taśma) wielokrotnie była pokonana, to praktyka dowodzi, że kolejne jej pokonanie nie powinno już mieć miejsca. Zdarza się sytuacja, kiedy taśma po okresach konsolidacji staje się bardzo wąska i wówczas często dochodzi do jej "lekcewarzenia", ale potem staje się wyznacznikiem kierunku:
- nad taśmą -LONG
- pod taśmą SHORT
Na podstawie tego zdjęcia zapewne powiesz:
"na ..uj się nadaje ten twój system transakcyjny"
ale są kolejne zależności wynikające z innych interwłów i o tym za chwil kilka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Xab, pokazałeś i napisałeś krótko zwięźle i treściwieXAB pisze: ↑04 lut 2020, 16:08z ropa wti to pany jest tak
u mnie to dzienny
jesli to plissssssssssssssssssss![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
kto teraz weźmie S ? ręka do góry
i nie to żebym się śmiał. większość przegrywa
Bemowo - Na kolorach się nie znam, za młody jestem. Ale ta najwyższa zrobiła ci się sznurkiem i za ostatnim "fałszywym wybiciem" miałeś dwa wyraźne przejścia - w górę na 1,32 i zjazd na 1,30. Ciekawiło mnie dlaczego teraz zakładasz, że przytrzemy o gruby sznurek. Kombinowałem, że wynika ci to z innych interwałów. Dziękuję ci za wyjaśnienie. Czas niedługo nas rozsądzi. 3maj się.
Odnośnie dziennego, były tu fałszywe przejścia taśmy turkusowej. Traf chciał, że cena cały czas znajdowała się pod najszerszą taśmą zieloną, a biorąc pod uwagę, że cenie nie udało się jej sforsować (trzykrotne podejścia zakończone niepowodzeniem) można zakładać ruch na południe. Ruchy na kablu wpisują się w ramy trójkąta i powinny zainicjować ruch techniczny "wyjścia z trójkąta", który może w tym miejscu pokazać swoją dynamikę.
Na zdjęciu zaznaczyłem obszar, gdzie zmieni się układ sił - jeżeli cena tam dotrze (na ten moment nic na to jednak nie wskazuje) Obecny kierunek jest tylko jeden - POŁUDNIE! (cena odbiła się od dwóch taśm z interwału dziennego!!!)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 04 lut 2020, 16:37 przez Bemowo1, łącznie zmieniany 1 raz.