anomalia
rolowanie to raczej dotyczy przede wszystkim kontraktow terminowych tzw CFD
czyli nas w sumie nie dotyczy
a tylko wiadomo moga byc tego dnia lub ciut wczesniej sporo mocniejsze ruchy
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
A to nie jest tak ze mamy kontrakty terminowe z roznymi datami wykonalnosci i np cena na tym "dluzszym" kontrakcie jest zwykle troche niższa i z czasem sie zbliza do tego samego poziomu?
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9
rolka u mojego broka jest 20stycz na gazie
ujemny swap na kup a na sprzedaj dzis dodatni
kudlaty no niby tak ale potem ci to wyrownuja to o czym piszesz i to tez zalezy od brokerni
a na sprzedaj jest teraz az tyle
Sprzedaj 0,0003%
trzymcie sie i do nastepnego bo 3 minuty juz za dlugo nara
Ostatnio zmieniony 17 sty 2020, 17:03 przez XAB, łącznie zmieniany 2 razy.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
krab 29
mysle ze moje wejscia juz znasz ja zaczynam czesto ciut wczesniej bo dokladac tez moge
a gdybym pukal dt to 1,1106 tez podbili juz 8 pip tez czasem dobre
z tym ze nie mam czasu na dt i tylko wchodze przynajmniej narazie bo mam do 17 czas potem juz imprezka wazniejsza pozdr
przebija sie przez to wsparcie to typowe zejscie to ok 30 pip a dalej to ????
Pij za nasze zdrowie. Szerokości.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!
Na crossach lirowych jest dotkliwy, a tak to krzywdy nie robi raczej choć irytuje. Czy nie?
Czyli z rolowaniem kasa sie zgadza, ale wykres wydaje mi się podejrzany. Skoro pojawia się luka na np. 235 punktów (dzisiejsze rolowanie jednego z instrumentów które obserwuję), to jak to traktować? Jak anomalię ( ? Jak to wytłumaczyć sobie w głowie, jak to się liczy w średnich itp?
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44) "Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)
w miare miarodajne zrodlo to czy luka jest taka u 3 brokerni bo czasem tylko u jednego
jest to wykresy tez to uwzgledniac musza
ostatnio byl taki cudak na dolcach na 2 grosze tylko oczekujace mi nie zlapaly wcale
ani nawet pol grosza juz nie mowie o wiecej
Ostatnio zmieniony 17 sty 2020, 17:17 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.