@ nieudacznik - o kapitanie Raginisie znam historię. Niemcy wysadzali pojedyńczo bunkry bo ktoś wyżej odwołał batalion piechoty do osłony bunkrów. Nie było osłony przed saperami. No i Guderian zagroził, że nie będzie brał do niewoli tylko rozstrzeliwał. Mówcie sobie co chcecie, ale ja swojego 7 latka uczę, że Niemcy to naszymi przyjaciółmi nie są. Może jeszcze inaczej. 11 XI 2019 stawiłem się w Wawie, ale i co roku jestem w dien pabiedy na grobach czerwonoarmistów i palę im świeczki - gdyby nie oni to Niemcy by nas wybili. I o Katyniu sam wiedziałem w wieku 7 lat, on też już wie. Pamiętam jak za czasów prlu na lekcji historii walnąłem hasło Katyń. Pani zbladła i zaniemówiła.
@ Anomalia usd/zar -
https://invst.ly/pj0b5 - 14,5 - 14,6 zasadzę się na S z wąskim SL na 14,7 - jak nie przegapię.
Może zorganizujesz konkurs na nazwę tego pewnie pysznego ciastka

Pewnie będzie wesoło. Ja mam swoje skromne typy.
Już próbuję ogarnąć demony z mbanku (nie przyszedł mail) i bossa ( przyszedł mail z ich mt4, nie ma logina i hasła do demona). Pewnie się przejadę i założę reale.

Ino kiedy

Inaczej tych rusków nie ruszę.
Fajnie spotkać osoby które mają jeszcze jakieś sensowne zainteresowania oprócz fx.
edit: Tygrysów w 1939 to raczej nie było. Były serii 1 i chyba 2. Będę pisał z głowy: PanzerkampfWagen 1 i 2. Tygrysy i Pantery to 3 i 4, trochę później, ale cieszę się, że zainteresowałeś się tematem. 3majcie się.
Ja znowu oglądam Koziołka Matołka. 7 latek, złamany obojczyk - 2 tygodnie gips, 2 tygodnie kamizelka. Dzisiaj u lekarza i kamizelka tylko na wyjścia, w domu wolny wybieg. Szybko

Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!