DayTrading: Wtorek 07.01.2020

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 07.01.2020

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

Anomalia pisze:
07 sty 2020, 13:49
Kermit pisze:
07 sty 2020, 13:37
dlaczego - jeśli zakładasz wojne - dolar jako bezpieczna przystań kraju z najsilniejsza obecnie i rozpedzona gospodarka na Świecie, z historycznie małym bezrobociem, wsparty gospodarką opartą o konsumpcję wewnętrzną i nieuzależnioną od dostaw ropy ze Wschodu miałby się osłabiać? Do tego USA prowadzą wszystkie wojny poza własnym terytorium (czyli brak zniszczeń, zwiększonej śmiertelności itd, itp)
Podasz jakies konkrety?
Piszesz coś, co mnie intryguje od zawsze. Zapytałam wczoraj bez rozwijania tematu (tu) dlaczego nasz nowy kolega qduaty zwrócił uwagę na uj, Ty w odpowiedzi wkleiłeś mi krechy, potem Tomas narysował swoje.
A mnie właśnie o to chodzi - czemu w czasach niepokoju patrzyć na cross, w którym są dwie (z trzech) walut uznawanych (celowo to słowo) za safe heaven? Przecież (dla mnie) to strata czasu i zysków wynikających z sytuacji rynkowej. Bez względu a kreski czy inne popierdółki rysujace się na wykresie - takie rzeczy dzieją się na każdym. A drewniana para,w której składowe znoszą swoje atuty?

e: trudny ten nick, drugi raz poprawiam :oops: :lol:
ja moge Ci powiedziec co mna kieruje, za innych nie bede sie wypowiadal. Stac mnie na to zeby miec otwarte kilka pozycji rownoczesnie. Ujek jest jedna z 3-4 ktore moge miec otwarte. Biegam po wielu walorach, analizuje i szukam czegos co jest w danym momencie atrakcyjne technicznie. Ujek w mojej subiektywnej ocenie wyglada niezle technicznie na najbliższe kilka dni. Nie martwi mnie otoczenie niepewnosci na świecie bo jesli jest to ruch na 50, 100 czy nawet 150 pipsow to moga to zrobic lub zanegowac moment. A czy potem bedzie dalej lecial czy postoi w miejscu bo obie waluty sie "zniosa" wzajemnie to juz dla mnie drugorzedna sprawa. Zaintresowal mnie teraz bo teraz ma w sobie "to cos" co mnie przyciaga. Jutro moze okazac sie ze beda atrakcyjniejsze "dziewczęta" do wzięcia i zostawie uj bez zalu. Na forexie jestem niepoprawnym bigamista ;) :564:
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Całkiem wysoką skuteczność mam dziś przy skalpowaniu złota. Tylko jedna strata od rana? Nie wiem jak ja grałem wczoraj..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: qduaty »

Anomalia pisze:
Kermit pisze:
07 sty 2020, 13:37
dlaczego - jeśli zakładasz wojne - dolar jako bezpieczna przystań kraju z najsilniejsza obecnie i rozpedzona gospodarka na Świecie, z historycznie małym bezrobociem, wsparty gospodarką opartą o konsumpcję wewnętrzną i nieuzależnioną od dostaw ropy ze Wschodu miałby się osłabiać? Do tego USA prowadzą wszystkie wojny poza własnym terytorium (czyli brak zniszczeń, zwiększonej śmiertelności itd, itp)
Podasz jakies konkrety?
Piszesz coś, co mnie intryguje od zawsze. Zapytałam wczoraj bez rozwijania tematu (tu) dlaczego nasz nowy kolega qduaty zwrócił uwagę na uj, Ty w odpowiedzi wkleiłeś mi krechy, potem Tomas narysował swoje.
A mnie właśnie o to chodzi - czemu w czasach niepokoju patrzyć na cross, w którym są dwie (z trzech) walut uznawanych (celowo to słowo) za safe heaven? Przecież (dla mnie) to strata czasu i zysków wynikających z sytuacji rynkowej. Bez względu a kreski czy inne popierdółki rysujace się na wykresie - takie rzeczy dzieją się na każdym. A drewniana para,w której składowe znoszą swoje atuty?

e: trudny ten nick, drugi raz poprawiam :oops: :lol:
Prawda..
Patrzylem na cyferki nie biorąc nic innego pod uwage..
Moj blad. Kasa lezy w trejdzie i nie zarabia. Nie zamknąłem tylko dlatego że ze wisi "bezpiecznie" ze strata wkalkulowana w dzisiejszy bilans

S 108.427 otwarty wczoraj
Sl 108.510
Tp1 108.027
Tp2 107.727

Umoczony.. bo stoi.. z przyczyn fundamentalnych..
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc ;)
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

Cblondyn pisze:

Bardzo słusznie. Najlepiej to w ogóle nie grac i bedzie problem z głowy :d
Powtarzam jeszcze raz. Jesli jest setup zgodny ze strategią to go GRAM. ;)
No sam sie nie otworzy musze to zrobić JA. ALbo mój EA ;)
ale ja mam tak samo. Tylko wine za nietrafiony trejd biore na klate bo uwazam ze jest moja, a nie czyjas lub niczyja. Jest moja i jak napisalem dla mnie to "koszt uzyskania przychodu".
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

Świeżak44 pisze:
07 sty 2020, 13:28
Widzisz Tolmnon, TF nie ma znaczenia się okazało.. Tyle lat grasz i nie wiedziałeś.. :564: :mrgreen: Dobra. A załóżmy że jestem ograniczony do 100k Euro na koncie. To jak mam grac na złocie. Jak ten plan ma wyglądać. Kupowac od wczoraj od szczytu?? To bym kisił teraz strate.. Czy proponujesz strategie "kiedyś wróci" XAB- mikropozycje 0,05L , SL 1000 punktów i zawsze zarobiony???
NC :mrgreen:
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

Cblondyn pisze:
07 sty 2020, 13:59
XAB pisze:
07 sty 2020, 13:57
Cblondyn pisze:

Bardzo słusznie. Najlepiej to w ogóle nie grac i bedzie problem z głowy :d
Powtarzam jeszcze raz. Jesli jest setup zgodny ze strategią to go GRAM. ;)
No sam sie nie otworzy musze to zrobić JA. ALbo mój EA ;)
a
tak konkretniej to cos teraz grasz bo nie musisz przeciez podawac dokladnie pozycji
grasz czy jak zwykle tyg pauza
Na audchf i nzdchf gram wciąż. Podobnie na VIX i szykuje sie do gazu
ok i to wg mnie jest bardziej interesujace niz te wasze pierdy o setupach
dziecko wie ze jak na 10 setupow masz 2 pudla to pryszcz i tyle temat

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Tolmon_Nika pisze:
07 sty 2020, 14:05
Świeżak44 pisze:
07 sty 2020, 13:28
Widzisz Tolmnon, TF nie ma znaczenia się okazało.. Tyle lat grasz i nie wiedziałeś.. :564: :mrgreen: Dobra. A załóżmy że jestem ograniczony do 100k Euro na koncie. To jak mam grac na złocie. Jak ten plan ma wyglądać. Kupowac od wczoraj od szczytu?? To bym kisił teraz strate.. Czy proponujesz strategie "kiedyś wróci" XAB- mikropozycje 0,05L , SL 1000 punktów i zawsze zarobiony???
NC :mrgreen:
D1= scalpimg :wall:
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Ale jak się gra mikropozycjami przy bardzo dużym stosunkowo depo, to faktycznie ani TF nie ma znaczenia, ani kierunek nie ma znaczenia. Tylko trzeba czasu żeby wróciło. Można nie znać się na AT.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

swiezy
z moja strategia jest roznie ha ha ha
np na teraz na glownym na edku wyglada tak
EUR/USD‎-0,21%‎
1,11738 1,1174 1,11972 / 1,11648
Pozycja: Kup Wartość: ‪212 123‬ zł Z/S: ‪673,92‬ zł
Pozycja: Sprzedaj Wartość: ‪127 280‬ zł Z/S: ‪14,06‬ zł
Pozycja: Sprzedaj Wartość: ‪127 280‬ zł Z/S: ‪225,92‬ zł
/////////////////////////////
liczy sie nie to jakie pozycje stawiasz a co kasujesz i kiedy
bo zeby zarabiac trzeba umiec patrzec z tylu glowy
a nie obbudzic sie rano i pisac w co tu wejsc jak ty
a to masz wykres edka
https://iv.pl/image/Gr1kTH7
czyli suma gram na spadek
Ostatnio zmieniony 07 sty 2020, 14:27 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Świeżak44 pisze:
07 sty 2020, 14:11
Ale jak się gra mikropozycjami przy bardzo dużym stosunkowo depo, to faktycznie ani TF nie ma znaczenia, ani kierunek nie ma znaczenia. Tylko trzeba czasu żeby wróciło. Można nie znać się na AT.
to tak jak by powiedzieć:
https://www.youtube.com/watch?v=MuYeLHJZOkE
:564:

Zablokowany