DayTrading: Piątek 20.12.2019
Re: DayTrading: Piątek 20.12.2019
Na daxie byla ladna promocja, ja nadal w s z wczoraj i przedwczoraj
Moje wypowiedzi nie stanowią żadnych rekomendacji.
L na oporze dziennym... Rzeczywiście klasyka ATCblondyn pisze: 20 gru 2019, 10:37Oczywiście, że dobrze. AT jest prosta jak i jej sposób stosowania. Nie ma żadnych "cudownych kresek" jak niejeden stara sie to udowodnić. Szanse na udany trejd masz nawet w przypadku rzutu monetą. To statystyka pokazuje, czy to co rysujesz i rozgrywasz na rynku ma statystyczną przewage. A to co teraz rozgrywasz to w zgodzie z założeniami AT. Z trendem i w kanale. Klasyka
https://www.tradingview.com/x/ooxkg5JD/
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
-
- Fanatyk
PP jeszcze jedna rzeczCblondyn pisze: 20 gru 2019, 10:37Oczywiście, że dobrze. AT jest prosta jak i jej sposób stosowania. Nie ma żadnych "cudownych kresek" jak niejeden stara sie to udowodnić. Szanse na udany trejd masz nawet w przypadku rzutu monetą. To statystyka pokazuje, czy to co rysujesz i rozgrywasz na rynku ma statystyczną przewage. A to co teraz rozgrywasz to w zgodzie z założeniami AT. Z trendem i w kanale. Klasyka

kazdy trejd ma ograniczony ruch(zasięg)
duzi graja to na rr 1d3
my ulica jak złapiemy z tego 1d2 to skakamy jak wczoraj nawik w poscie
a patrzac na wykres to chyba nie tysiace pipsów ale troche mniej
I kto to piszeKermit pisze: 20 gru 2019, 11:01L na oporze dziennym... Rzeczywiście klasyka ATCblondyn pisze: 20 gru 2019, 10:37Oczywiście, że dobrze. AT jest prosta jak i jej sposób stosowania. Nie ma żadnych "cudownych kresek" jak niejeden stara sie to udowodnić. Szanse na udany trejd masz nawet w przypadku rzutu monetą. To statystyka pokazuje, czy to co rysujesz i rozgrywasz na rynku ma statystyczną przewage. A to co teraz rozgrywasz to w zgodzie z założeniami AT. Z trendem i w kanale. Klasyka
https://www.tradingview.com/x/ooxkg5JD/

A jak sie rozgrywa oRGRa to też w nadziei na skuteczne przełamanie oporów. O fladze, trójkącie nie wspomne

Jesli trend trwa a szanse na to że nadal będzie trwał to bez problemu przełamie kazdy opór jako wczesniejszy szczyt.
Czyli jednak nie klasyczna AT tylko klasyczna AT z nadzieja? Dzięki za wyjaśnienie
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
A jaka AT (konkretny setup) ma szanse na 100%?.Kermit pisze: 20 gru 2019, 11:21 Czyli jednak nie klasyczna AT tylko klasyczna AT z nadzieja? Dzięki za wyjaśnienie

Skoro nawet najpiekniejszy setup jest obciążony ryzykiem, "że sie może nie udać" to własnie kazdy ma nadzieje, że sie setup uda. Bo pewności nie daje nikt ani nic. Może pora w końcu to zrozumieć

Ostatnio zmieniony 20 gru 2019, 11:25 przez Cblondyn, łącznie zmieniany 1 raz.

edit: us500 L, tp1= 3223, tp2=3240 ...mysle, że dziś zaliczymy przynajmniej tp1. Cierpliwość wskazana bo niemrawo jest
Ostatnio zmieniony 20 gru 2019, 11:57 przez navik, łącznie zmieniany 1 raz.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
Cblondyn - nie o to chodzi ktory setup ile ma % i kto jaka ma nadzieje. Po prostu wiem na 99% ze nie zerknales na dzienny bo jako ostatni obronca wsparc i oporow napewno bys inaczej napisal wskazujac na niebiepieczenstwo tego trejdu. A teraz starasz sie to obronic odbijajac pileczke zamiast skupic sie na tym konkretnym trejdzie. Ale niewazne. Nie bylo moim zamiarem wywolywanie kolejnej sprzeczki. Moze zbyt dosadnie ujalem to sformułowanie o dziennym ale chodzilo mi o zwrocenie uwagi na to ze nie tak rozowo te wzrosty wygladaja. EOT z mojej strony
-
- Fanatyk
navik pisze: 20 gru 2019, 11:24....Tomasz te podskoki to z innego powodu były
A nie dlatego ,że mi trejd wyszedł

zgoda
Sinus nawet nie podał powodu czyli zgodnie z czym wchodził w L AU
o ile wogóle wchodził
to tak na marginesie
Odniosłem sie do konkretnego wykresu i konkretnego pytania. Gdyby pytanie zawierało o opinie uwzlędniając inne TF to bym to napisał. Jesli ktoś rozgrywa słingi w oparciu o kanał ja nie widze w tym nic złego. A w szczegolności w kierunku pokazanego trendu. TyleKermit pisze: 20 gru 2019, 11:29 Cblondyn - nie o to chodzi ktory setup ile ma % i kto jaka ma nadzieje. Po prostu wiem na 99% ze nie zerknales na dzienny bo jako ostatni obronca wsparc i oporow napewno bys inaczej napisal wskazujac na niebiepieczenstwo tego trejdu. A teraz starasz sie to obronic odbijajac pileczke zamiast skupic sie na tym konkretnym trejdzie. Ale niewazne. Nie bylo moim zamiarem wywolywanie kolejnej sprzeczki. Moze zbyt dosadnie ujalem to sformułowanie o dziennym ale chodzilo mi o zwrocenie uwagi na to ze nie tak rozowo te wzrosty wygladaja. EOT z mojej strony
Inaczej wyglada tak
https://charts.mql5.com/23/89/audusd-h4 ... ll-ltd.png
a inaczej tak
https://charts.mql5.com/23/89/audusd-h4 ... -ltd-2.png