DayTrading: Czwartek 28.11.2019

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Nieśmiertelny Trader

Re: DayTrading: Czwartek 28.11.2019

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

XAB pisze:
28 lis 2019, 15:15

jak ktorykolwiek z was potrafii ocenic jak np kermit pozycjonuje ?
Ani razu nie wstawił ani jednego swojego zagrania. Równie dobrze mogę się dysputować z jakimiś analitykiem który nic nie gra albo gra demo. Nigdy nie widziałem ani jednego jego zagrania a pytanie odnośnie Swapu na Edku jest non stop ignorowane. Jeśli Kermit jest prawdziwy to niech wstawi pozycję z Edka ze Swapem, Znajdziemy kiedy kupował Edka i ile za ten okres powinno mu naliczyć Swapu. Jestem przekonany na 99% że będzie to niewykonalne ;). Bo... jeśli udało mu się kupić Edka (nawet na dnie) To było to 2 miesiące temu czyli jakieś 60 dni. Edek od tego momentu jest 120 pipsów wyżej. Przykład dla jednego lota. Załóżmy że Kermit kupuje Edka za jednego lota to ma nabite w tym momencie 4700 zł za 120 pipsów. - potężny Swap czyli 1 dzień trzymania Edka 1 lot = 44zł a 44zł * 60 dni = 2640 zł.

Czyli 4700zł - 2640 zł = 2060 zł. - podatek na koniec roku 19% = 1668,6 zł.

Buahahaha.... tylko tak mogę skomentować całą te wiarygodność Kermita :lol: Ogarnijcie się Ci którzy jeszcze tkwią w Matrixie ;)

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

XAB nie wiem co napisałeś , ale nasze eSki na PLNiaku .... są do dupy ...
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

XAB pisze:
28 lis 2019, 15:42

rynek schodzi na edku nawet nizej 1,09 pisze o wejsciu srednim terminie ze gra na wzrosty
rynek podbija do 1,118 i teraz mamy 1,10
pozycjonuje terminowo zaklada musi byc ed wyzej 1,15
powiedzmy 10 pozycjami nie wazne cy po 0,1 lot czy po 3
jak stoji na dzis co tu krna trudnego
przeprowadzic analize po fakcie
no trudne bo malo ktory gra terminowki w to wierze
fajnie ze choc jedna osoba rozumie co to pozycje na sredni i długi termin dla tradera :564:
Do tego nikt nie jest w stanie odpowiedziec ile razy pozycja byla hedgowana bo to ze zaklada sie wzrosty nie oznacza ze na korektach nie blokuje sie jej. Ze nie wylacza sie i po ponownym zjezdzie ponawia pozycje itp itd. Wtedy ze swingu na 400 pipsow mozna wyciagnac 500, 600 czasem wiecej. Nie wytlumaczysz tutaj tego bo kazdy trader patrzy przez pryzmat swojej gry. I wtedy ciezko mu zrozumiec sposob gry innego tradera. Dlatego sa zaczepki, uszczypliwosci itp, itd.
Ktos liczy swap i mysli ze wszystko wie o innym traderze ze mu sie cos tam nie oplaca. Normalnie w komputerze u mnie siedza albo jakies kamery maja w pokoju bo wszystko wiedza. Ja tam nie wiem jak graja inni, jakie maja pozycje, ile nalicza im swapu czy im sie to oplaca czy nie i naprawde nie interesuje mnie to. Wole skupic sie na swoich pozycjach niz prowadzic kroniki pozycji innych.
Ostatnio zmieniony 28 lis 2019, 16:14 przez Kermit, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

PipsKong pisze:
28 lis 2019, 16:04
i co mam plakac :?: pokazac ci strate nie na wykresowym oczywiscie
te mnie to wkuuuuuwia bo lajzy nie daja usrednic na wykresowym mam juz wyzej 2ki takze wiesz
NT :?:
TY PISZESZ ZE SKRACASZ WIEC CZEMU KERMIT NIBY TEGO MIALBY NIE ROBIC sorki za duze litery
ja jak pozycjonuje na dluzej to robie to zle bo skracam usredniam miele ze w koncu zamiast z 5 pozycji mam 2-3 a ze zarabiaja to nie narzekam tak kazdy na dluzej gra oczywiscie najlepiej jak nie tak jak ja
pisze wyraznie robie to zle
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Nieśmiertelny Trader

XAB pisze:
28 lis 2019, 16:10
PipsKong pisze:
28 lis 2019, 16:04
i co mam plakac :?: pokazac ci strate nie na wykresowym oczywiscie
te mnie to wkuuuuuwia bo lajzy nie daja usrednic na wykresowym mam juz wyzej 2ki takze wiesz
NT
TY PISZESZ ZE SKRACASZ WIEC CZEMU KERMIT NIBY TEGO MIALBY NIE ROBIC sorki za duze litery
ja jak pozycjonuje na dluzej to robie to zle bo skracam usredniam miele ze w koncu zamiast z 5 pozycji mam 2-3 a ze zarabiaja to nie narzekam tak kazdy na dluzej gra
No dobra a Ja równie dobrze mogę napisać że latam na wielkim psie a obok siedzą dwie nimfy... Jak to mawia mój kumpel ''chuje muje dzikie węże''. Oceniam tylko to co ktoś wstawia. Przecież nie będę się domyślał całej reszty... Równie dobrze ktoś by mógł napisać że:
''aaa bo te 30 stratnych pozycji to grałem po 0,01 lota a te zyskowną 31 wszedłem za 10... ;)'' Nigdy nic nie pisał o pozycjonowaniu czy uśrednianiu czy kiszeniu strat albo zysków, nigdy nic więc to wszystko to farmazony. JA wstawiałem swoje wejścia, wszystko jest jasne. Jedyna różnica że nie wstawiam wykresów z analizą w oparciu o którą gram bo uważam to za swój prywatny skarb i przewagę nad resztą, ale i tak cząstkowo jakby ktoś to wszystko zlepił w kupę - już zdradziłem. Z resztą każdy ma swój silnik i wie jak działa bądź też nie...

A Swpau jak nie było tak nie ma. Temat zostanie zignorowany.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieśmiertelny Trader pisze:
28 lis 2019, 16:03

Buahahaha.... tylko tak mogę skomentować całą te wiarygodność Kermita :lol: Ogarnijcie się Ci którzy jeszcze tkwią w Matrixie ;)
a kto tu chce być wiarygodny i w jakim celu? Dla kogo mam się uwiarygodnić? Dla takiego no name'a jak Ty? A kim Ty dla mnie jesteś? Obca osoba z internetu. Przecież nawet Twojego imienia nie znam. I kto tu tkwi w Matrixie odpowiedz sobie.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

28 lis 2019, 16:19
Jedyna różnica że nie wstawiam wykresów z analizą w oparciu o którą gram bo uważam to za swój prywatny skarb i przewagę nad resztą
a inni maja Ci podac wszystko na talerzu. Powtarzam. Zejdz na Ziemie bo odleciales bardzo daleko

Nieśmiertelny Trader

Kermit pisze:
28 lis 2019, 16:20
28 lis 2019, 16:03

a kto tu chce być wiarygodny i w jakim celu? Dla kogo mam się uwiarygodnić? Dla takiego no name'a jak Ty? A kim Ty dla mnie jesteś? Obca osoba z internetu. Przecież nawet Twojego imienia nie znam. I kto tu tkwi w Matrixie odpowiedz sobie.
Człowieku... nie proszę Cię o numer konta czy adres domu tylko o Swap...

Potrafisz zrobić coś takiego jak ja teraz w tym o to linku niżej? Czy za trudne? ;)

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

przestańcie się kłócić ....
od tego edek na pewno nie urośnie :P
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

pepsiak o tym dolcu
mam taka nadzieje ze to swieto to wyciagneli angole knocika i moze jutro sie wycisza inaczej ja wielokrotnosc tego co napisalem prawie juz mam na glownym brrr a smialem sie z wielkosci twoich strat dobrze ze pol depa nie ruszone jeszcze ale sie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
a z ta klotnia PANY LUZZZZZZZZZZZZZ
PISALEM OBAJ JESTESCIE DOBRZY Z FX TYLE STYKNIE
Ostatnio zmieniony 28 lis 2019, 16:33 przez XAB, łącznie zmieniany 2 razy.

Zablokowany