bo dotychczas to sie patrzyło na jednego "sędziego"rynku
nie do konca sprawiedliwego
Ale.........Nieśmiertelny Trader pisze: ↑27 lis 2019, 12:37Wstawiłeś dokładnie to samo co rozgrywa się teraz na Edku. Myślałem że bedzie to coś zupełnie innego wchodząc w linka ale jest identykoCblondyn pisze: ↑27 lis 2019, 12:34Od kiedy poznawałem PA objęcie hossy składało się z dwóch świec o mocnym wykształconym korpusie. Pierwszy spadkowy drugi wzrostowy. Teraz widze jakieś takie, że każda mocna wzrostowa uznawana jest za objęcie. Uważam, że nie do końca. Bo mechanika działania jest podobna jak w przypadku pinbara tyle, że w dwukrotnie dłuższym czasie. Czyli mocny ruch i zanegowany jesszcze mocniejszym w przeciwna strone. Jakieś konsole z wybiciem z niej mocna świecą nie od razu jest objęciem. Marubozu jest świecą własnie o takim działaniu.
https://www.google.pl/search?sxsrf=ACYB ... UcI3LvYuVM:Jest tylko jeden szkopuł którego brakuje od początku czyli nowego topu, a świeca Listopadowa nie zrobiła nawet na moment nowego top.
No nie to samo. Na MN mocna świeca wzrostowa przykrywa jakąś bardzej szpukle niz mocną świece spadkową o wyraźnym korpusie. Dla mnie to wyraźna róznicaNieśmiertelny Trader pisze: ↑27 lis 2019, 12:37
Wstawiłeś dokładnie to samo co rozgrywa się teraz na Edku. Myślałem że bedzie to coś zupełnie innego wchodząc w linka ale jest identykoJest tylko jeden szkopuł którego brakuje od początku czyli nowego topu, a świeca Listopadowa nie zrobiła nawet na moment nowego top.
Można to uznać jako inwerted hammerCblondyn pisze: ↑27 lis 2019, 12:44No nie to samo. Na MN mocna świeca wzrostowa przykrywa jakąś bardzej szpukle niz mocną świece spadkową. Dla mnie to wyraźna róznicaNieśmiertelny Trader pisze: ↑27 lis 2019, 12:37
Wstawiłeś dokładnie to samo co rozgrywa się teraz na Edku. Myślałem że bedzie to coś zupełnie innego wchodząc w linka ale jest identykoJest tylko jeden szkopuł którego brakuje od początku czyli nowego topu, a świeca Listopadowa nie zrobiła nawet na moment nowego top.
https://charts.mql5.com/22/895/eurusd-m ... ll-ltd.png
Jest podobny setup z tym, że składa się z 3 świec. A konkretnie gwiazda poranna. Czyli przed mocna wzrostową niewielka szpulka, ale wczeeśniej mocna spadkowa. Coś jak objęcie hossy/bessy przedzielona małą świecą "szpulką"Tomasz196407 pisze: ↑27 lis 2019, 12:49Można to uznać jako inwerted hammerCblondyn pisze: ↑27 lis 2019, 12:44No nie to samo. Na MN mocna świeca wzrostowa przykrywa jakąś bardzej szpukle niz mocną świece spadkową. Dla mnie to wyraźna róznicaNieśmiertelny Trader pisze: ↑27 lis 2019, 12:37
https://charts.mql5.com/22/895/eurusd-m ... ll-ltd.png
pod jednym warunkiem
Tomasz wykorzystam twój rysunek do pokazania bess na tym rynku a gdzie bessy nie byłoTomasz196407 pisze: ↑27 lis 2019, 12:58Przykład z rynku amerykanskiego, najlepiej na czymś sprawdzonym to pokazac i gdzie jest kontynuacja
3 czerwca, 26 sierpnia i ostatnia trzecia formacja z 07 pazdziernika
mamy cały czas kontynuacje
nie ma żadnej nawet oznaki ze rynek odwraca
potrójne potwierdzenie
i mało zakup i wzrosty akcji sprzyjaja wykupowi dolara i o to chodzi pp bankowi amerykanskiemu głownemu