salvatore33 pisze:co do psychiki to polecam douglasa. z tego co widze grasz na kilkuu rynkach, kiedsyc czytalem, ze lepiej jest Byc dobrym specjalista z jednego niz srednim z kazdego. w moim przypadku sie sprawdzilo, rzucilem wszystkie inne skupilem sie na dwoch, eur.usd i gbp.jpy, czasami oil, ale to jako ghobby.

Rzeczywiście gram na wielu instrumentach. Wynika to stąd, że interesują mnie konkretne sytuacje na wykresie, które zdarzają się na różnych instrumentach a nie konkretny instrument, który staram się na bieżąco analizowac.
Co do ostatniej transakcji moze pojawiac się pytanie dlaczego otwieram longa przed testowaniem porannych oporów. Problem polega na tym, że z braku czasu od jutra nie handluję a liczę na umacnianie sie funta. Gdyby to się sprawdziło to w tej chwili mam ostatni moment na podłączenie się do trendu. Póżniej włączyłbym tylko TS lub ręcznie przesuwałbym SL wieczorami. Wiem, że podejście jest nierozsądne ale kończę ten miesiąc ze słusznym wynikiem i myślę, ze stac mnie na ten kaprys, zwłaszcza że właśnie z braku czasu nie będzie już do końca miesiąca okazji do uszczuplenia stanu konta.