DayTrading: Piątek 20.09.2019

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
XAB
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 20.09.2019

Nieprzeczytany post autor: XAB »

peps
graty to wlasnie staralem sie napisac ale moze kiepsko ujałem
a ten pociag o ktorym piszesz zawsze mialem i tylko sie z wiekiem zwiekszył :D :D :D
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

XAB pisze:
20 wrz 2019, 12:10
peps
graty to wlasnie staralem sie napisac ale moze kiepsko ujałem
no taka prawda, :564: Chyba :P

ej... no daxik pięknie - nie mam
Sapina pięknie - nie mam
WIG tragedia - mam

:cry:
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

PipsKong pisze:
20 wrz 2019, 12:07
krab29 pisze:
20 wrz 2019, 11:59
Kongu przecież nie wiem o co ty go zapytałeś, skoro to było priv. Nie zacytowałem twojego postowania, aczkolwiek początek mojego zdania jest dwuznaczny. Ja pytałem wczoraj "oficjalnie". Dla mnie ważne jest czy mam do czynienia z demo-nem, czy też nie. Przyznał, że to takie konto. Ale zastrzegł, że liczy się z jego AT i rozumiem w domyśle, że patrzy na zarządzanie kapitałem i nie ładuje 100 lotek. Nie ładuje pod szyję, żeby mu gardłem wyszło :P , żeby w dzień było 10k% wzrostu kapitału albo nowe demo. Tak się domyślam.
Ostatnio tutaj wymiatasz aż kurz idzie :D
Ja dalej w L na edim, kablu i rzeźniku. Jedziemy w tym samym wagonie :?:
już Ci przyjacielu od kieliszka tłumaczę ;]
Blondynek uważa że jeżeli ktoś pokazuje moment wejścia ( ale sam moment bez wielkości pozycji itd. // Czyli wiesz że wszedł np. w Shorta o tutaj właśnie ) na demo to jest to nic nie warte bo to konto demo. Uważam że nic nie warte jest to jak pokazuje że na demo zarobił tyle i tyle bo wtedy ni jak się to ma do gry na prawdziwe pieniądze.
Ale jeżeli pokazuje samo wejście i pokazuje pod rząd np. 10 takich wejść i powiedzmy że one są zyskowne to co za różnica czy to real czy demo ?? Każdy sam może sobie zweryfikować czy on jest dobrym trejderem czy beznadziejnym.
Jak ktoś wchodzi 100 lotami i to pokazuje to sobie wyrzucam wielkość wejścia i sobie weryfikuję samo wejście ...
a jak ktoś wchodzi 0.01 lota na realu 10 razy z rzędu i każde wejście to strata to co mi po tym że real jak wejścia są do bani ?:)

Ad. pozycje otwarte - ten sam pociąg - pociąg do kobiet :D
To może ci od razu wyjaśnie. To czy system jest zyskowny i trader zarabia pokazuje nie ilość zyskownch pozycji tlyko balans konta. Tak było od zawsze. Co do samych wejść to czy w długiej serii wejść sa skuteczne tez pokazuje na koniec poziom depo. Matematyki nie oszukasz jakbys sie nie starał :)
Co do konta demo to również o skuteczności decyduje rosnący poziom konta a nie pokazany trejd. Bo te nieudane trader pewnie nigdy nie pokaże. Bo i po co? :)
Dodam jeszcze, że widziałem niejedno konto gdzie wszyscy się "jarali" skutecznością z poziomu 90% a konto..... gleba bo SL nie stawiał :)
A zyskowne to było po pare pips. A i serie zyskownych sie trafiały a jakże. Taka matematyczna zagadka jak do tego doszło? :d

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

Cblondyn pisze:
20 wrz 2019, 12:16
To może ci od razu wyjaśnie. To czy system jest zyskowny i trader zarabia pokazuje nie ilość zyskownch pozycji tlyko balans konta. Tak było od zawsze. Co do samych wejść to czy w długiej serii wejść sa skuteczne tez pokazuje na koniec poziom depo. Matematyki nie oszukasz jakbys sie nie starał :)
Co do konta demo to również o skuteczności decyduje rosnący poziom konta a nie pokazany trejd. Bo te nieudane trader pewnie nigdy nie pokaże. Bo i po co? :)
masz rację , dlatego ja pokazuję balas konta ;)
i nie omieszkam się pochwalić na koniec roku o ile nie utopię wszystkiego w Grudniu bo takie lata tez miałem :564:

teraz pytanie kto jest dobrym traderem
1. 99 dobrych wejść z zyskiem i 1 wejście złe które wyczyściło konto do zera
2. 99 złych wejść i ostatnie wejście dobre które powiększyło konto o 100%

Ty twierdzisz że ten drugi a ja że ten 1wszy ;]

pozdro
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

PipsKong pisze:
20 wrz 2019, 12:21
Cblondyn pisze:
masz rację , dlatego ja pokazuję balas konta ;)
i nie omieszkam się pochwalić na koniec roku o ile nie utopię wszystkiego w Grudniu bo takie lata tez miałem :564:

teraz pytanie kto jest dobrym traderem
1. 99 dobrych wejść z zyskiem i 1 wejście złe które wyczyściło konto do zera
2. 99 złych wejść i ostatnie wejście dobre które powiększyło konto o 100%

Ty twierdzisz że ten drugi a ja że ten 1wszy ;]

pozdro
Ja nic nie twierdze. Dla mnie poziom depo mówi wszystko. Dla Ciebie nie?
Jak świeżak uwali konto (demoo czy real bez róznicy) ktos się zastanawia ile miał zyskownch czy stratnych? A jakie to ma znaczenie? O czym ja w ogóle dyskutuje? OMG :d
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2019, 12:27 przez Cblondyn, łącznie zmieniany 1 raz.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

pepsiak priv tylko o tym szaaaaaaaaaaaaaa
a co do rynku
to produkcja leci juz eur a i hameryka widac ze nie odpusci bo swieta wczesniej przeciez maja
tak uwazam
moze jeszcze jakis dólek ale ida na calosc bez zmian
w dpi recesja bo problem to drukarka i brrrrrrrrrr znowu dane git
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2019, 12:33 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

Ale to forum ewoluowało. Jak zaczynałem tu 8 lat temu to kazdy wrzucał analizy, inni sobie je przegladali, dyskutowali, czegos sie mogli nauczyc od bardziej doświadczonych i było fajnie i miło - troche dowcipu, toche powagi, sporo pomocy dla poczatkujacych, a teraz....wychodzi na to że przy kazdej analizie tu wrzucanej trzeba dołaczyc wejscie, sl, tp, stan rachunku...moze jeszcze pin karty i kluczyki do auta...Niektorym to naprawde sie w glowach poprzewracało... chyba nie radza sobie ze stresem zwiazanym z fx... To forum wymiany poglądów i spojrzenia na rynek, a nie fastiwal sygnałów i ich trafności
Kiedys poczatkujacy trader wchodzac tutaj mogl dosc szybko złapac podstawy tradingu i znalezc cos dla siebie, teraz to forum przypomina Grunwald i poczatkujacy to wyjdzie z wiekszym bajzlem w głowie niz miał gdy wchodził tutaj

edit:

chyba czas sobie znowu zrobic z 1-2 miesiace przerwy od forum bo czytanie tego meczy nawet bardziej niż wczorajsze ogladanie "Polityki" w kinie. Tam byłem dzielny i wytrzymałem w mękach do końca, tutaj jednak wychodzę przed końcem seansu...

XAB
Fanatyk
Fanatyk

KERMIT
tak dowcipnie to mozna to ujac tak
zostali sami frustraci czasem jakis normalny i JA
HA HA HA HA
tu juz trudno niestety komukolwiek cokolwiek wyjasnic bo zaraz
z 5 ze to nic nie warte i bla bla bla

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Jest taki dział na forum gdzie traderzy prowadzą swoje dzienniki. I nikogo nie dziwi, że jesli chca sie podzielić z innymi swoja strategią pokazuja swoje wejścia z TP, SL i entry. Pisza co zrobili źle co dobrze. Inni tez cos dopiszą, doradzą. I tak było od lat. A na pyatnie jaki bilans strategi po tygodniu, miesiącu, roku to i staty pokażą, poziom depo itp. Jacys nienormalni chyba :)
I tak było odkąd pamietam
Jak ktos nie wierzy to zapraszam
forex-journal.html
Jeśli kogoś to dziwi. Nie mi oceniać.
Miłego dnia wszystkim

Andreasgp
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Andreasgp »

Cblondyn pisze:
To może ci od razu wyjaśnie. To czy system jest zyskowny i trader zarabia pokazuje nie ilość zyskownch pozycji tyko balans konta. Tak było od zawsze. Co do samych wejść to czy w długiej serii wejść sa skuteczne tez pokazuje na koniec poziom depo. Matematyki nie oszukasz jakbys sie nie starał :)
Dodam jeszcze, że widziałem niejedno konto gdzie wszyscy się "jarali" skutecznością z poziomu 90% a konto..... gleba bo SL nie stawiał :)
A zyskowne to było po pare pips. A i serie zyskownych sie trafiały a jakże. Taka matematyczna zagadka jak do tego doszło? :d
W zasadzie miałem "prawie" to samo napisać (ubiegłeś mnie) :wink:
Do rzeczy , można mieć nawet 100 wejść zyskownych - wystarczy 1-jedna zła decyzja i i depo ="zero"
Tolmo pokazał (powiedział że to demo) nie tyle zagrania (miał też na minusie) ile saldo rachunku po określonym czasie (miesiącu , kwartał).
i to się liczy .
Przez ponad rok pokazywał jak budować zarabiającą strategię i nie miał problemu by pokazać końcowe wyniki.
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2019, 12:50 przez Andreasgp, łącznie zmieniany 1 raz.
At Your Own Risk : Na twoje własne ryzyko
Trzeba zawsze pamiętać, że efekt jaki osiągniesz stosując jakąkolwiek strategię będzie zależał tylko od Ciebie.
Jeden (ten sam) system stosowany przez kilku traderów może dać, zupełnie różne wyniki.

Zablokowany