graty to wlasnie staralem sie napisac ale moze kiepsko ujałem
a ten pociag o ktorym piszesz zawsze mialem i tylko sie z wiekiem zwiekszył

no taka prawda,
To może ci od razu wyjaśnie. To czy system jest zyskowny i trader zarabia pokazuje nie ilość zyskownch pozycji tlyko balans konta. Tak było od zawsze. Co do samych wejść to czy w długiej serii wejść sa skuteczne tez pokazuje na koniec poziom depo. Matematyki nie oszukasz jakbys sie nie starałPipsKong pisze: ↑20 wrz 2019, 12:07już Ci przyjacielu od kieliszka tłumaczę ;]krab29 pisze: ↑20 wrz 2019, 11:59Kongu przecież nie wiem o co ty go zapytałeś, skoro to było priv. Nie zacytowałem twojego postowania, aczkolwiek początek mojego zdania jest dwuznaczny. Ja pytałem wczoraj "oficjalnie". Dla mnie ważne jest czy mam do czynienia z demo-nem, czy też nie. Przyznał, że to takie konto. Ale zastrzegł, że liczy się z jego AT i rozumiem w domyśle, że patrzy na zarządzanie kapitałem i nie ładuje 100 lotek. Nie ładuje pod szyję, żeby mu gardłem wyszło, żeby w dzień było 10k% wzrostu kapitału albo nowe demo. Tak się domyślam.
Ostatnio tutaj wymiatasz aż kurz idzie![]()
Ja dalej w L na edim, kablu i rzeźniku. Jedziemy w tym samym wagonie![]()
Blondynek uważa że jeżeli ktoś pokazuje moment wejścia ( ale sam moment bez wielkości pozycji itd. // Czyli wiesz że wszedł np. w Shorta o tutaj właśnie ) na demo to jest to nic nie warte bo to konto demo. Uważam że nic nie warte jest to jak pokazuje że na demo zarobił tyle i tyle bo wtedy ni jak się to ma do gry na prawdziwe pieniądze.
Ale jeżeli pokazuje samo wejście i pokazuje pod rząd np. 10 takich wejść i powiedzmy że one są zyskowne to co za różnica czy to real czy demo ?? Każdy sam może sobie zweryfikować czy on jest dobrym trejderem czy beznadziejnym.
Jak ktoś wchodzi 100 lotami i to pokazuje to sobie wyrzucam wielkość wejścia i sobie weryfikuję samo wejście ...
a jak ktoś wchodzi 0.01 lota na realu 10 razy z rzędu i każde wejście to strata to co mi po tym że real jak wejścia są do bani ?:)
Ad. pozycje otwarte - ten sam pociąg - pociąg do kobiet![]()
masz rację , dlatego ja pokazuję balas kontaCblondyn pisze: ↑20 wrz 2019, 12:16To może ci od razu wyjaśnie. To czy system jest zyskowny i trader zarabia pokazuje nie ilość zyskownch pozycji tlyko balans konta. Tak było od zawsze. Co do samych wejść to czy w długiej serii wejść sa skuteczne tez pokazuje na koniec poziom depo. Matematyki nie oszukasz jakbys sie nie starał
Co do konta demo to również o skuteczności decyduje rosnący poziom konta a nie pokazany trejd. Bo te nieudane trader pewnie nigdy nie pokaże. Bo i po co?![]()
Ja nic nie twierdze. Dla mnie poziom depo mówi wszystko. Dla Ciebie nie?PipsKong pisze: ↑20 wrz 2019, 12:21masz rację , dlatego ja pokazuję balas kontaCblondyn pisze: ↑20 wrz 2019, 12:16To może ci od razu wyjaśnie. To czy system jest zyskowny i trader zarabia pokazuje nie ilość zyskownch pozycji tlyko balans konta. Tak było od zawsze. Co do samych wejść to czy w długiej serii wejść sa skuteczne tez pokazuje na koniec poziom depo. Matematyki nie oszukasz jakbys sie nie starał
Co do konta demo to również o skuteczności decyduje rosnący poziom konta a nie pokazany trejd. Bo te nieudane trader pewnie nigdy nie pokaże. Bo i po co?![]()
![]()
i nie omieszkam się pochwalić na koniec roku o ile nie utopię wszystkiego w Grudniu bo takie lata tez miałem![]()
teraz pytanie kto jest dobrym traderem
1. 99 dobrych wejść z zyskiem i 1 wejście złe które wyczyściło konto do zera
2. 99 złych wejść i ostatnie wejście dobre które powiększyło konto o 100%
Ty twierdzisz że ten drugi a ja że ten 1wszy ;]
pozdro
W zasadzie miałem "prawie" to samo napisać (ubiegłeś mnie)Cblondyn pisze: ↑20 wrz 2019, 12:16To może ci od razu wyjaśnie. To czy system jest zyskowny i trader zarabia pokazuje nie ilość zyskownch pozycji tyko balans konta. Tak było od zawsze. Co do samych wejść to czy w długiej serii wejść sa skuteczne tez pokazuje na koniec poziom depo. Matematyki nie oszukasz jakbys sie nie starał
Co do konta demo to również o skuteczności decyduje rosnący poziom konta a nie pokazany trejd. Bo te nieudane trader pewnie nigdy nie pokaże. Bo i po co?
Dodam jeszcze, że widziałem niejedno konto gdzie wszyscy się "jarali" skutecznością z poziomu 90% a konto..... gleba bo SL nie stawiał
A zyskowne to było po pare pips. A i serie zyskownych sie trafiały a jakże. Taka matematyczna zagadka jak do tego doszło?![]()