Tolmon_Nika pisze: ↑08 sie 2019, 11:08
krab29 pisze: ↑08 sie 2019, 09:07
Jakiś czas temu jak złoto było niżej o jakieś 200 dolców poprosilem Kermita o wizję, jak to widzi w przyszłości. Nikt wtedy nie mówił o 1400-1500. Kermit zapodał wykres z wizją na 1700. Nie znajdę ci linka. Może ktoś inny, może sam Kermit jak będzie mu się chciało. Wizja była odważna, to tak samo jak wczoraj ropa po 20. No o takie coś ja bym się nie pokusił.
Uciekam do roboty. Dzisiaj wyjazdowo. Pozdrowienia i wielu pipsów.
Cblondyn pisze: ↑08 sie 2019, 10:43
Co do złota to w przypadku rosnącej inflacji (tylko kwestia czasu) to poziom 2000.00 na złocie nikogo nie zdziwi. I jest to opinia dość powszechna
. Pytanie tylko ... kiedy. Na razie "inflacje" mamy na giełdach.
i następnie pisanina ja już pisałem o tym kilka ... miesięcy temu ( rok , dwa lata...itd. do wyboru

)
Chciałbym zwrócić uwagę na pewien fakt. Piszemy przez neta i nic nie wiemy co w danej chwili mówi/robi adwersarz. Otóż. Gdy pytałem Kermita o złoto zastanawiałem się nad L na złocie i srebrze też. Tak na dłuższy czas. Wróżyłem 1450-1500 na koniec roku i jakieś 17,00. Wizja kogoś innego pomaga mi w tym, żebym nie sfiksował, czyli nie uwierzył w coś czego nie ma. Kermit dał wizję, ale nie była ona dla mnie najlepsza. Dlaczego? Bo była zgodna w sensie up. Lepiej usłyszeć przeciwną wizję i się nad tym zastanowić czy dobrze robimy. Więc było to w czasie "stawiania" longa i dlatego zapamiętałem tę wizję, a nie wiele innych, wielu użytkowników tego forum. Stąd moje subiektywne podejście do tematu. U Kermita zapamiętałem to 1700. Wtedy dla mnie nie było szansy na to w tym roku. Teraz? No nie wiem.
A niech będzie Panie Kermit. Laurka za pisanie po polsku (z wielkiej litery, z kropkami i przecinkami) i za odważne wizje niebieską linią. I nie muszą się one zawsze sprawdzać.
Tolmon dzięki za bloga. Laurka.

Zainspirowałeś mnie i już mam mt4. Powoli zaczynam myśleć, ale czasu brak, o jakimś EA do testów indyków. Już jest dobrze bo wykres można puścić z historii i nie ma się prawej strony. Lepiej tak dobiera się nastawy do indyków.
Kermit pisze: ↑08 sie 2019, 12:05
krab29 pisze: ↑08 sie 2019, 08:38
Kermit - kiedyś poprosiłem cię o złoto i zapodałeś 1700. No to mamy 1500. Zobaczymy, jakby co to będzie laurka.
mam cały czas ta analize choc na zlocie nie inwestuje.... do pierwszego powaznego oporu maja jeszcze okolo 50-70$ wiec obecny ruch mimo wykupienia wcale juz nie musi skorekcic...
gold tygodniowy
https://www.tradingview.com/x/DFCa65oP/
Kermit ty "se" popatrz na złoto/srebro. Szczególnie srebro trochę bardziej się buja.
Wracając jeszcze do tematu który zapodałem, tak poza forum. Obdzwoniłem szkoły rolnicze wkoło gdzie mieszkam. Są one w takich mniejszych miejscowościach. I w jednej z nich od 15 sierpnia będzie rekrutacja dla takich typów jak ja - mam tylko z 60km. Jak Pani z sekretariatu powiedziałem czego szukam to od razu wiedziała o co chodzi. Zjazdy w soboty i niedziele. Nawet mówiła, że jest darmowa - jakby to mialo znaczenie. Trwa to rok. Szkoła średnia. Także nie są to studia podyplomowe. Trzeba na końcu zdać egzamin i można przerzucać gnój. Trzeba w życiu spełniać marzenia.
PS. Dzięki Świeżak i XAB za pomoc przy temacie.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!