Też się nad tym zastanawiam

Sporo wątpliwości jest zdecydowanie. Ale tak samo było rok temu jak KNF samodzielnie (ŹLE) zinterpretował warunki do uzyskania statusu profesjonalisty

Też się nad tym zastanawiam
Z przykrością stwierdzam, że się mylisz. Nie doczytałeś dokładnie. Muszą być spełnione OBA warunki, a przynajmniej ja to tak rozumiem. Zerknij na cytat :
Otóż NIE jest to wykonalne. 40 000 PLN w depo przy lewarze 1:300 na Eur/Usd daje pozycję o wielkości 28 lotów. Czyli kwartalnie trzeba by zrobić obrót (w obie strony) 2 800 lotów na edku.
To właśnie napisałem. Punkt 1 i 2 trzeba spełnić łącznie....ale by zaliczyć 1 wystarczy podpunkt a,b lub C... to samo z 2MarioDM pisze: ↑05 sie 2019, 12:57Z przykrością stwierdzam, że się mylisz. Nie doczytałeś dokładnie. Muszą być spełnione OBA warunki, a przynajmniej ja to tak rozumiem. Zerknij na cytat :
"Warunkiem uzyskania statusu doświadczonego klienta detalicznego, na pisemny wniosek, jest łączne spełnienie następujących warunków:"
I tu następują punkty 1 i 2. Bez wykonania regularnego obrotu w ciągu OSTATNIEGO roku nie da się uzyskać wyższego lewara.
To źle Cię zrozumiałem. Sorka. Na wypadek gdyby ktoś miał jednak wątpliwości to dostałem od mForex info w tej sprawie.
Liczysz z lewarem 1:1 ?