DayTrading: Czwartek 25.07.2019
-
- Fanatyk
Re: DayTrading: Czwartek 25.07.2019
Juz tyle tu widziałem strategii sl np 200 pips na wykresie piekny wskaźnik
post owego tradera bede trzymał do konca i dokładał
rzeczywiscie rynek zawrócił po 350 pipsach
jak sobie obliczyłem jakie depo by musiało byc do zabezpieczenia i margin to mnie przeraza ze ludzie tu są w stanie w takie bzdury wierzyć
Przeciez wiadomo że rynek kiedys zawróci. Wszystko to może byc na demo Świezak ale w realu to bys tak w d.. dostał
post owego tradera bede trzymał do konca i dokładał
rzeczywiscie rynek zawrócił po 350 pipsach
jak sobie obliczyłem jakie depo by musiało byc do zabezpieczenia i margin to mnie przeraza ze ludzie tu są w stanie w takie bzdury wierzyć
Przeciez wiadomo że rynek kiedys zawróci. Wszystko to może byc na demo Świezak ale w realu to bys tak w d.. dostał
Okej, ja znam troche inne realia. 50-50 to dobry uklad zwlaszcza gdy nie grasz swoją forsą... Good Luck bo nie mam zamiaru się sprzeczać jak co poniektórzy tutaj.leechang pisze: ↑25 lip 2019, 11:34Tutaj akurat nie masz racji.Nieśmiertelny Trader pisze: ↑25 lip 2019, 11:29
Wiekszosc firm proptradingowych zaoferowala by komus takiemu graczowi od miliona funtow na start do 50-100 milionow pozniej.
Blagam Swieżak. Jak on to faktycznie robi to ja go polece chetnie pewnemu managerowi....
myfxbook chetnie popatrze, czemu brak wyplat? Po co to? Pieniadz lubi cisze.
Firmy proptradingowe to lipa, chcą bardzo małe ryzyko w zamian za dość spore zyski.
No i dzielą się z Tobą tylko. Wiem bo dostałem propozycje od jednej i nie wyglądało to za ciekawie.
Co do wykresów to się zastanawiam czy ktoś tutaj gra czyjeś wykresy? Bo mnie sie wydaje ze ludziom sie zwyczajnie nudzi i po prostu sobie cos piszą. Patrzac na cudze wykresy mozna sobie je ewentualnie skonfrontowac ze swoimi ale to wszystko wedlug mnie.
Nieśmiertelny Trader pisze: ↑25 lip 2019, 11:45Patrzac na cudze wykresy mozna sobie je ewentualnie skonfrontowac ze swoimi ale to wszystko wedlug mnie.

Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
a lajf niedużo da bo ruchy sa wykonywane przez algorytmy które opierają się na identyfikacji słów - podczas konferencji nawet gra maszyna mówiąc krótkoZen pisze: ↑25 lip 2019, 11:37Dzięki. Mam mam, wolałem się upewnić.
Znalazłem nawet link do lajfa:
https://www.ecb.europa.eu/press/tvservi ... be.en.html
jełsi w odpowienidm kontekście wykryje zdanie "inflacja jest bliska celowi" to zagra na umocnienie walutya gdy usłsyzy "inflacja podaża ku celowi" to zagra na dodruk waluty
Ostatnio zmieniony 25 lip 2019, 11:50 przez yeahman, łącznie zmieniany 1 raz.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
Nie do konca. Jesli ktoś rozgrywa RGRy (czy cokolwiek innego) to jesli inny mu takiego pokaże to on juz wie co z tym zrobić.Nieśmiertelny Trader pisze: ↑25 lip 2019, 11:45Patrzac na cudze wykresy mozna sobie je ewentualnie skonfrontowac ze swoimi ale to wszystko wedlug mnie.
Gorzej z tymi co za bardzo nie wiedzą jak to ugryźć

I potem zaczyna się bool doopy itp.

Tak. Nie dalej jak dwa tygodnie temu wpadł tu model, co się pochwalił że grał pod czyjeś wykresy i konto, biduś, dwukrotnie wyzerowałNieśmiertelny Trader pisze: ↑25 lip 2019, 11:45Co do wykresów to się zastanawiam czy ktoś tutaj gra czyjeś wykresy?

"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)
Przez dziesiątki lat jeszcze nikomu sie to nie udało na świecie. A było prób bez liku. Zawsze kończyło sie w ten sam sposób. Nie ma strategii doskonałej dla "kazdego"Anomalia pisze: ↑25 lip 2019, 11:52Tak. Nie dalej jak dwa tygodnie temu wpadł tu model, co się pochwalił że grał pod czyjeś wykresy i konto, biduś, dwukrotnie wyzerowałNieśmiertelny Trader pisze: ↑25 lip 2019, 11:45Co do wykresów to się zastanawiam czy ktoś tutaj gra czyjeś wykresy?![]()
Ale to forum z tego co wiem jest wyjątkiem

Ewenement na skale światową

-
- Fanatyk
Cblondyn pisze: ↑25 lip 2019, 11:55Przez dziesiątki lat jeszcze nikomu sie to nie udało na świecie. A było prób bez liku. Zawsze kończyło sie w ten sam sposób. Nie ma strategii doskonałej dla "kazdego"Anomalia pisze: ↑25 lip 2019, 11:52Tak. Nie dalej jak dwa tygodnie temu wpadł tu model, co się pochwalił że grał pod czyjeś wykresy i konto, biduś, dwukrotnie wyzerowałNieśmiertelny Trader pisze: ↑25 lip 2019, 11:45Co do wykresów to się zastanawiam czy ktoś tutaj gra czyjeś wykresy?![]()
Ale to forum z tego co wiem jest wyjątkiem![]()
![]()
![]()
Ewenement na skale światową![]()

Powiem inaczej, jakby szukał na swiecie miejsca w którym sie spotyka tylu ludzi
żeby pokomentować to co robimy czyli fx
i mało że tylu mamy tu zgodnych co do ocen chwilowych trendów a co idzie pozycji
byłoby to forum nawigatora
Nie ma rzeczowej dyskusji a co idzie za tym uprzejmej i z szacunkiem
Nalezało by zgodnie z trendami postowac razem ze wszystkimi choc niezgodnie z własnym mysleniem
bo naraza sie człowiek na zniekształcenie norm moralnych przyjetych własnie w cywilizowanym swiecie
Dziwne to ale tez porazajace jak ten króliczek ganiany przez traderów na FX zmienia człowieka
Miliony a moze zwykłe sto złoty starczy do życia
a moze zdrowie najwazniejsze
Naprawde koncze bo to bez konca jest

na edku wyglada mi to najpierw na 1.1190, potem w przyszłym tygodniu 1.1070. Jesli wyjda w tym tygodniu powyżej 1.1235 i tam zamkna tydzien to wtedy w przyszłym już zjazdu ponizej 1.11 nie bedzie IMO
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Ja dalej uważam, że ta strefa w okolicach 1,1130 będzie bardzo ciężka do przebicia, co z resztą widać teraz. Kurs odbija się od tego miejsca jak piłeczka kauczukowa. (nie pierwszy raz w tym roku)
Forex jest jak g... na kole - raz na górze, raz na dole.