PipsKong pisze: ↑24 lip 2019, 15:05
pytanie mam następujące
co w takim przypadku powinien zrobić trader ??
bo na moje oko L z SL poniżej głowy/lub ramienia
nie wiem, nie znam sie, AT nie działa
a tak poważniej to każdy ma jakieś założenia. Ja w przeciwieństwie do innych nie potrzebuje pozycji całego forum bo mam swoje.
Jak wrzucam wykres to pokazuje co na nim widze ja - subiektywnie. Nie interesuje mnie co ktos zagra. Biore czyjes kreski to pierwsze co robie to sprawdzam co on tam widzi i szukam w swoich zalozeniach czy rzeczywiscie jest to dla mnie atrakcyjne i czy moge cos z tego wyciagnac. Jak sie nie zgadzam z wykresem kogos innego to wyrzucam go do kosza albo pokazuje kontr analize i nie interesuje mnie czy on to zagral czy nie, czy zarobil czy stracil.
Podsumowując co powinien zrobic trader nie odpowiem. Każdy jest inny - jeden zagra po wybiciu, inny zagra juz teraz, jeszcze inny uzna ze to bzdura i zagra w dol, kolejny wykorzysta to tylko jako sygnal nadchodzacej korekty i wejdzie w rynek z trendem po jej zakonczeniu. Kazdy ma jakis plan i wykres musi dostosowac pod siebie, a nie walic na pale bo ktos cos pokazal albo powiedzial. Ja wiem jak chce to rozegrac zgodnie ze swoimi założeniami.
Wielu pipsów