DayTrading: Piątek 12.07.2019

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
krab29
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 12.07.2019

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

Kermit pisze:
13 lip 2019, 13:30
Ja to myślę że największy problem z psychika ma ten kto komuś zarzuca wrzucanie wg niego nietaktownych cytatów a potem te same cytaty sam wrzuca... wtf? :shock:

A żeby Wam umilić weekend i dać do myślenia to wszystkim którzy mnie atakują wrzucam wynik za ostatnie pół roku od 1 stycznia do 30 czerwca. Wreszcie sie doczekaliscie. Największa transakcja 7 lotów.
Gra oparta o:
Formacje
Zwierzaki
Dobre zarządzanie pozycjami
Średnie Kroczyce
Interwaly nie mniejsze niż h4
Lapanie swingow
I życzę Wam przynajmniej takiego wyniku bo pipsow starczy dla Wszystkich, a jak któryś kozak z netu ma lepszy wynik na koncie realnym to niech też pokaże zamiast krzyczec to mu nawet szczerze pogratuluje bo wiem ile czasu kosztuje i nerwów dojście do takiego poziomu i potrafię takiego tradera docenic.
Udanego weekendu
:564: :564: :564: Można prosić o wykresy. Prosić :!: Do swojej oceny przydało by mi się spojrzenie innych, nie tylko twoje. Może gdzieś coś widzisz? wti mnie dalej uwiera. Wszedł w konsolidacje i zastanawiam się czy to przystanek na schodach do góry czy polecimy. Na razie u mnie na h1 nawrotka na down, ale decyduje h4 i tam dalej up. O d1 nawet nie będę pisał.
Gratulacje, wielu pipsów, spokojnego weekendu :569:
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

:D Poczekaj zrobie formatke w paint to tez ze bylo
Coz sama radosc w postowaniu

Nieśmiertelny Trader

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

Kermit pisze:
13 lip 2019, 13:30
Ja to myślę że największy problem z psychika ma ten kto komuś zarzuca wrzucanie wg niego nietaktownych cytatów a potem te same cytaty sam wrzuca... wtf? :shock:

A żeby Wam umilić weekend i dać do myślenia to wszystkim którzy mnie atakują wrzucam wynik za ostatnie pół roku od 1 stycznia do 30 czerwca. Wreszcie sie doczekaliscie. Największa transakcja 7 lotów.
Gra oparta o:
Formacje
Zwierzaki
Dobre zarządzanie pozycjami
Średnie Kroczyce
Interwaly nie mniejsze niż h4
Lapanie swingow
I życzę Wam przynajmniej takiego wyniku bo pipsow starczy dla Wszystkich, a jak któryś kozak z netu ma lepszy wynik na koncie realnym to niech też pokaże zamiast krzyczec to mu nawet szczerze pogratuluje bo wiem ile czasu kosztuje i nerwów dojście do takiego poziomu i potrafię takiego tradera docenic.
Udanego weekendu
Łatwiej pokazać wypłatę. A tak wystarczy otworzyć 300 lotów na 15-20 pestek i masz 180k. Pozniej robisz screena, wstawiasz na forum i ktos to lyka jak pelikan. Albo nawet statement, tam jest pokazana wyplata. Generalnie nic mi do tego. Ale jesli ktos cos chce komus udowodnic to takie "cus" mowi tyle co nic. Cytujac klasyka. "Dowiedzial sie niczego" ;)
Ostatnio zmieniony 13 lip 2019, 14:24 przez Nieśmiertelny Trader, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

krab29 pisze:
13 lip 2019, 13:36
wti mnie dalej uwiera. Wszedł w konsolidacje i zastanawiam się czy to przystanek na schodach do góry czy polecimy. Na razie u mnie na h1 nawrotka na down, ale decyduje h4 i tam dalej up. O d1 nawet nie będę pisał.
WTI jest w naprawde bardzo fajnym miejscu. Świetnie widac jego poziomy na wykresie rocznym. Nie mam tego interwału na tradingview. Ogladalem go na stooq'u - zaraz zobacze czy moge tam zrobic zrzut to Ci go pokaze bo od tego trzeba zaczac schodzenie na niższe TF.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Tak dla jasności "widzów" bo ucieka to jak snieg ubiegłoroczny
(znowu cytat Kermitku bedziesz zadowolony)
cytuje
Wreszcie sie doczekaliscie. Największa transakcja 7 lotów.
Chłopaki tu na forum chyba z 50 razy prosili kolege o konkretne transakcje potwierdzające analizy
Niestety w sposób dla mnie bezczelny nie było ich
czemu - BO nie
Teraz wrzutka
Nie zebym popierał transparentność tylko ale nie wiem czy Wam sie nie zdaje ze za duzo tu chamstwa
takich niejasności i ten wczorajszy post kolegi Kermita i jeszcze uwaza ze jest wszystko OK
Nie wiem moze rzeczywiscie darować sobie tu pobyt
Nigdzie czegos takiego nie ma

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Kermit dawaj statement.. Dokładne trejdy, dzień po dniu. Jak nie zobacze to nie uwierze.. :p
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Tomasz196407 pisze:
13 lip 2019, 14:35

Teraz wrzutka
Nie zebym popierał transparentność tylko ale nie wiem czy Wam sie nie zdaje ze za duzo tu chamstwa
takich niejasności i ten wczorajszy post kolegi Kermita i jeszcze uwaza ze jest wszystko OK
Nie wiem moze rzeczywiscie darować sobie tu pobyt
Nigdzie czegos takiego nie ma
No ale jak sie ludzie dobrze pokłócą, to sie najwięcej wtedy można dowiedzieć... :idea: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

Nieśmiertelny Trader pisze:
13 lip 2019, 14:23

Łatwiej pokazać wypłatę. A tak wystarczy otworzyć 300 lotów na 15-20 pestek i masz 180k. Pozniej robisz screena, wstawiasz na forum i ktos to lyka jak pelikan. Albo nawet statement, tam jest pokazana wyplata. Generalnie nic mi do tego. Ale jesli ktos cos chce komus udowodnic to takie "cus" mowi tyle co nic. Cytujac klasyka. "Dowiedzial sie niczego" ;)
OK. Żeby nie było żadnych pelikanow juz. Masz całość i mam nadzieje ze juz Cię to satysfakcjonuje. I uprzedzająć od razu kolejne pytanie to pozycja depozyt to przelew zysku z drugiego konta u tego samego brokera żeby wypłatę zrobić zbiorcza z jednego konta. Brokerowi nie zrobiłem przelewu od wielu lat. I to jest naprawdę ostatnia rzecz ktora wrzucam dotycząca tego czy się da na forexie czy się nie da i czy AT dziala. Mam 40 lat i za stary jestem żeby udowadniać cokolwiek komukolwiek. Kto chce to wierzy kto nie chce nie musi. Siedzę tu większość dnia żeby zabić czas gdy wykresy słabiej chodzą. Wiec odpowiedzi są 3 możliwe. Albo wygrałem w lotto. Albo obrabiam banki. Albo znam się na forexie. Prawdopodobieństwo nie kłamie - na 99% obrabiam banki no bo w lotto wygrać lub zarobić na forexie się nie da podobno :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 13 lip 2019, 14:43 przez Kermit, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Świeżak44 pisze:
13 lip 2019, 14:38
Kermit dawaj statement.. Dokładne trejdy, dzień po dniu. Jak nie zobacze to nie uwierze.. :p
Świeżak w prowadzeniu jakichkolwiek transakcji i upublicznieniu ich musi byc wiarygodność!
musisz przedstawic entry sl i tp i w trakcie prowadzenia tej transakcji komentowac je.
Jaki sens ma pokazanie po fakcie transakcji? zadne
Ile gość ma rachunków?
Wiec jezeli nie można na takim forum przeprowadzic czegos takiego to tylko napedzasz tu szkoleniowców co bedą pokazywali swoje staty
a nigdy nie okaża sie konkretnymi zagraniami

Możemy tu na forum przedstawić analize i pod to zagranie
cos co robi belon w dzienniku

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

Kermit pisze:
13 lip 2019, 14:24
krab29 pisze:
13 lip 2019, 13:36
wti mnie dalej uwiera. Wszedł w konsolidacje i zastanawiam się czy to przystanek na schodach do góry czy polecimy. Na razie u mnie na h1 nawrotka na down, ale decyduje h4 i tam dalej up. O d1 nawet nie będę pisał.
WTI jest w naprawde bardzo fajnym miejscu. Świetnie widac jego poziomy na wykresie rocznym. Nie mam tego interwału na tradingview. Ogladalem go na stooq'u - zaraz zobacze czy moge tam zrobic zrzut to Ci go pokaze bo od tego trzeba zaczac schodzenie na niższe TF.
Kermit ja tylko poprosiłem, że jak będziesz chciał. Jest sobota. Ja niestety pracuję. Jeśli ty masz wolne i masz coś robić na siłę, nie wiem, z telefonu, to naprawdę może poczekać. Do niedzieli do 23,00 i tak nic nikt nie zrobi. Naprawdę, tylko prosiłem i nic nie musisz. :564:
https://nt.interia.pl/raporty/raport-ko ... Id,3084760
Tak na rozluźnienie z innej dziedziny. Zastanawiałem się nad tym problemem: Czy wszechświat porusza się wokół jeszcze czegoś? Wg mnie ma polaryzację. Kiedyś przeczytalem, że dżety z czarnych dziur zawsze są skierowane w jednej osi. Nie ma ruchu prostoliniowego, wszystko się kręci.
Ostatnio zmieniony 13 lip 2019, 14:53 przez krab29, łącznie zmieniany 1 raz.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Zablokowany