Przyznam się, że żadnego nie widze. Pomijając tego co juz był niedawno i ładnie się zrealizował. Pisalismy o nim kilka dni temuTomasz196407 pisze: 06 lip 2019, 18:02Na GU
ale chciałem Ci pokazać

Przyznam się, że żadnego nie widze. Pomijając tego co juz był niedawno i ładnie się zrealizował. Pisalismy o nim kilka dni temuTomasz196407 pisze: 06 lip 2019, 18:02Na GU
ale chciałem Ci pokazać
Na weekly(poprzednia strona)Cblondyn pisze: 06 lip 2019, 18:07Przyznam się, że żadnego nie widze. Pomijając tego co juz był niedawno i ładnie się zrealizował. Pisalismy o nim kilka dni temu![]()
Ten na stooq co pokazujesz to i owszem. Juz się dopełnił. I sygnał na S tez już był. Ale on jest strasznie wielkich rozmiarówTomasz196407 pisze: 06 lip 2019, 18:15Na weekly(poprzednia strona)Cblondyn pisze: 06 lip 2019, 18:07Przyznam się, że żadnego nie widze. Pomijając tego co juz był niedawno i ładnie się zrealizował. Pisalismy o nim kilka dni temu![]()
Jest wazny bo albo sie skonczyła struktura podwójnej trójki i idzie impuls w dół
albo bedzie odbicie
Wiem że wyzsze interwały niektórych przerażaja -nie mówie o TobieCblondyn pisze: 06 lip 2019, 18:23Ten na stooq co pokazujesz to i owszem. Juz się dopełnił. I sygnał na S tez już był. Ale on jest strasznie wielkich rozmiarówTomasz196407 pisze: 06 lip 2019, 18:15Na weekly(poprzednia strona)Cblondyn pisze: 06 lip 2019, 18:07
Przyznam się, że żadnego nie widze. Pomijając tego co juz był niedawno i ładnie się zrealizował. Pisalismy o nim kilka dni temu![]()
Jest wazny bo albo sie skonczyła struktura podwójnej trójki i idzie impuls w dół
albo bedzie odbicie![]()
Pozwolisz że później sie odniose do tematuEkolog pisze: 07 lip 2019, 06:16 Tomasz, ostatnio pisałeś o obligacjach i indeksach przyglądałem się obligacją i mam pewne przemyślenia. Porównanie SP500 z obligacjami 10 letnimi. Obligację od kilku miesięcy spadają a indeksy idą do góry taka sytuacja była ostatnio w roku 1999, 2007, 2011, 2019. Kończyło się to zawsze dużą korektą czy tym razem też? Ale by były też sytuacje że obligacje spadały długo a indeksy jeszcze ciągły do góry rok 1995-1998, 2014-2015. Z tych obserwacji nasuwają się dwie opcję. Że jak to mawia pewien klasyk „to musi k.. j…” na jesień/zima 2019/2020. Albo pojedziemy jeszcze z 500-1000 punktów do góry na SPX przez 1-2 lat i wówczas korekta. Po obligacjach widać że ostatnia korekta w grudniu 2018 była sztuczna.
Po za tym na obligacjach jest ładna jazda jednego dnia -5% drugiego +5% i tak na okrągło. A tu wszyscy się podniecają EU -/+ 0.5%. Bondy niemieckie to już jazda bez trzymanki +/-15% i grubo więcej. Do tego bondy niemieckie straciły rentowność, nowy dołek historyczny na minusie już. Tylko raz otarły się o nie rentowność i odbiły potem. DAX tak jak SP500 patrząc historycznie może być korekta do 9k lub wywalić w następnym roku na 16-18k.
Mi wychodzi że idzie korekta i potem gruba jazda o góry bez przystanków bo tak już robili. Jak Ty jak widzisz korelacje obligacji i indeksów jakieś przemyślenia dodatkowe na przyszłość.
https://www.tradingview.com/x/OPo4D3C8/
rozmowy nawet w weekend jesli cos daja nigdy nikomu nie zaszkodzaKermit pisze: 06 lip 2019, 16:37punkt widzenia zalezy od punktu patrzenia jak wiesz...XAB pisze: 06 lip 2019, 11:22 ej zaba zaba![]()
z ciebie wyrazny tez raczej niedzwiedz dolarowy bo moze to takniedzwiedzie probuja sie odgryzc he hwe
poszla wyrazna swieca wzrostowa i zaneg0wac ja bedzie raczej trudno ale o tym dowiemy sie w przyszlym tygodniu![]()
poprzednia swieca miesieczna na indexie dolara byla sygnałowa. Dopoki nie zostanie zanegowana obecna jest korekcyjna. Do tego na wykresie dziennym od samego szczytu masz cały czas uklad LL, LH, LL, LH. Wiec na podstawie czego mam widziec umocnienie dolara? Na podstawie wykresu tickowego?![]()
![]()
Jak sie układ zmieni to nie bede mial oporów żeby sie przestawic, a obecnie rynek nie daje do tego, przynajmniej mnie, technicznych przesłanek
Udanego weekendu
w tej kwestii akurat bardzo podobne mam spojrzenie co do najbliższej przyszłości edka z ta różnica że do poziomu 1.1250 widze dopiero falke a, potem b w okolice piatkowego dołka i cala korekta spadkow z poprzedniego tygodnia IMO zakonczy sie w okolicach 1.1270-1.1280 (tam wypada 38,2% tych spadków) - potem dalej w dółXAB pisze: 07 lip 2019, 08:38
z tym ze moje spojrzenie na edka jest fakt tickowe czasem ale popatrzec glebiej tez libie bo dolce miec dluzej to moje hobby
https://iv.pl/images/63548665760169148988.png