To nie kwestia płynności, ale trendów jakie panują na parach dla których odniesieniem jest eur/gpb. Trwa szaleństwo, Funt zasuwa w górę a eur nie może się zdecydować czy zmienić trend na rosnący czy po obecnej korekcie ma dalej spadać. To powoduje że nawet w nocy nie ma spokoju, przez pare godzin potrafi być ok, a potem przychodzi duży ruch w górę bądź w dół - i stomper łapie s/l, na który potem musiałby pare dni pracować bezbłędnie zeby odrobić stratę ... Kiepskie czasy nastały sla scalpeli, myślę że to wina tego, że kiedy były konstrowane - na dedykowanych parach były zupełnie inne niż obecnie warunki i trendy.MaRCHeW pisze:Witam.mysje_hood pisze:Wie ktos dzieki czemu zawdzieczamy takie ruchy w nocy? zadnych danych makro ekonomicznych nie bylo (co wynika z kalendarza FF)
Mała płynność na rynku powoduje, że nawet stosunkowo niewielkie zlecenia (dla nas i tak nie osiągalne) powodują duże zmiany na rynku.
Stomper
na real czy na demo? jaki broker, jaki spread?xkubas pisze:nie wiem jak wam ale stomperek ładnie u mnie pracuje kolejny tydzień powoli łapie pipsy i to na ładny plus
Dodano po 20 sekundach:
nie wiem jak wam ale stomperek ładnie u mnie pracuje kolejny tydzień powoli łapie pipsy i to na ładny plus
pozdrawiam, wromek
testowalem jeszcze na EURCHF(szkoda zachodu) USDCAD (calkiem nieźle) i AUDUSD (też nie najgorzej) no i jeszcze EURUSD z ciekawości nie było źle ale szkoda zachodu
na innych parach jest też ważna kwestia godzin...
u mnie lecialo przez tydzien 24h/dobe i wyniki dość ciekawe ale za regułe przyjac tego nie można.
Jekert jak sie domyślam testujesz (grasz) na fxpro stomperem... jak spread w nocy na parach które podales? AUDCAD ciekawy może być...
fajnie sie spisuje u brokera tadawulfx , ale demo wiec h... wie
pozdro, moze jeszcze ożyje nasz mały grall

na innych parach jest też ważna kwestia godzin...
u mnie lecialo przez tydzien 24h/dobe i wyniki dość ciekawe ale za regułe przyjac tego nie można.
Jekert jak sie domyślam testujesz (grasz) na fxpro stomperem... jak spread w nocy na parach które podales? AUDCAD ciekawy może być...
fajnie sie spisuje u brokera tadawulfx , ale demo wiec h... wie

pozdro, moze jeszcze ożyje nasz mały grall

xtb spread 4 pipsy real i demo uwaga nieco różni się demo od realu więc i inne ustawienia testuję narazie moge powiedzięć że do 5% depo z nocy śmiało zostaje ustawienia kilka stron wcześniejwromek pisze:na real czy na demo? jaki broker, jaki spread?xkubas pisze:nie wiem jak wam ale stomperek ładnie u mnie pracuje kolejny tydzień powoli łapie pipsy i to na ładny plus
Dodano po 20 sekundach:
nie wiem jak wam ale stomperek ładnie u mnie pracuje kolejny tydzień powoli łapie pipsy i to na ładny plus
pozdrawiam, wromek
Póki co w normie. Ale wiesz jak to jest z brokerami i stomperem... ;-)kaktus pisze: Jekert jak sie domyślam testujesz (grasz) na fxpro stomperem... jak spread w nocy na parach które podales? AUDCAD ciekawy może być...
:
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Ja zarzuciłem Stompera, próbowałem grać ustawieniami z forum w kilku wariantach ale otwierał mi zupełnie inne pozycje. Różnice również były pomiędzy demo a real u tego samego brokera.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...
- mysje_hood
- Gaduła