Tomasz196407 pisze: ↑27 cze 2019, 09:56
stereotyp postaram sie złamać
na wszystkim masz tą gilotyne
pisałem Ci już o brak sl na pozycjach
sl to miejsce które rynek nie chce juz testować
jak masz opanowane to a nie jak tu na gj było 430 pips sl
to zawsze ci gilotyna uszkodzi
-pisza daje buy daje sell
a ja tam sie zastanawiam gdzie on ma sl
ja czegos takiego nie ma to gwarantuje ci ze nikt taki nie zarabia
IMHO - słaby czas na łamanie stereotypów na lirze. Oczywiście, że lira to nic szczególnego, do ogarnięcia przy zaakceptowaniu płynności, spekulacji, świec minutowych wielkich jak dąb Bartek. Ale to wciąż nic szczególnego
Natomiast nie będziemy się na pewno spierać w kwestii takiej, że jako składnik pary walutowej lirka stanowi o podniesionym potencjale zysków oraz o wysokim ryzyku i jako taka jest atrakcyjna spekulacyjnie, o ile wystąpią warunki do akceptacji instrumentów wysokiego ryzyka. Takie pary do grania teraz, przed G20, kiedy rynki się do tego szykują - przez USA do każdego większego inwestora - są słabe. Widać co prawda, imo, poluzowanie, lekki optymizm USD (co widać w przepływach na rynku, vide ---> u.chf, u.zar) ale to wciąż duży poziom niepewności (niepewności, nie tylko ryzyka!). Choć w sumie, może faktycznie to szansa dla try? Ale bez minutówki korygującej oczekiwania by się obeszło? Lub bez wyczekującego bezruchu?

Z tym, że parafrazujac klasyka tych wątków -
ja nie nie gram DT 
więc i perspektywę rynku mam inną pewnie a minutówka na 100 czy 150 pipsów nie robi krzywdy moim pozycjom (odpukać, i oby tak zostało).
Powodzenia, Tomasz, czas nerwowy jest