Rozważania o religii

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: Jacek Wiśniowski kurs 1 mln

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

unruhe pisze:
20 cze 2019, 16:10
fx-technik pisze:
20 cze 2019, 16:02
unruhe pisze:
20 cze 2019, 16:01

Ale za to Hitlera uznajesz za osobę na pewno wierzaca.
Chociaż go nie znałes, nie rozmawiałes...
Bo tak Ci po prostu pasuje.

I nawet w tym linki z wikipedii jest wiele napisane iż Hitler nie był wierzacy.

Ale co tam, Ty wiesz lepiej.
Mówi ci coś hasło "Got mit Uns", które widniało na każdym hitlerowskim mundurze?
I co z tego , że widniało ??
To znaczy, że Hitler był wierzacy ???

Czy tylko miało to czemus służyć ?

Pomysl trochę.

Przeczytaj ten link z wikipedii co zapodałes może, bo chyba go w ogóle nie czytałe.
Logika Katolika!
Hitler szedł na wojnę zabijać inne narody z hasłem "Got mit Uns", ponieważ nie wierzył w Boga.
Z taką logiką nie da się nic zrobić.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Grymus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Grymus »

:d :d :d :d :d
Poruszyłeś kwestie kolonializmu który nie ogranicza sie tylko do WB ale większości krajów Europy. Od Portugalii, Hiszpanii, poprzez Francje, Holandie, Włochy itd. I nie zaczyna się w epoce wiktoriańskiej ale juz od XV wieku gdy Kolumb dokonał odkrycia Ameryki i przepłynął Atlantyk.
I jest to wiedza dostępna dla ucznia szkoły podstawowej z lekcjii historii. I nie bardzo wiem czego to ma byc dowodem. Bo to, że kolonializm przyczynił sie do bogacenia się krajów jw jest oczywistością. :)
Piszesz o Hndusach gdy tymczasem tacy Hiszpanie wyrżnęli tysiące Inków czy Azteków przyczyniając się do upadku tych cywilizacji. Nie wiem czy to powód do dumy. Pewnie rdzenni mieszkańcy Ameryki Południowej mają inny na to pogląd
I żeby było śmiesznie z krzyżem niesionym przed soba i hasłem "Bóg jest miłościa" :d :d :d
Tak jak pisałem doedukuj się :)
w dupie mam to ponieważ mi chodziło na początku o XIX wieku i początkach XX wieku, czyli złotej erze cywilizacji zachodniej. Tak więc znowu się ośmieszyłeś !

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Grymus pisze:
20 cze 2019, 17:56
Poruszyłeś kwestie kolonializmu który nie ogranicza sie tylko do WB ale większości krajów Europy. Od Portugalii, Hiszpanii, poprzez Francje, Holandie, Włochy itd. I nie zaczyna się w epoce wiktoriańskiej ale juz od XV wieku gdy Kolumb dokonał odkrycia Ameryki i przepłynął Atlantyk.
I jest to wiedza dostępna dla ucznia szkoły podstawowej z lekcjii historii. I nie bardzo wiem czego to ma byc dowodem. Bo to, że kolonializm przyczynił sie do bogacenia się krajów jw jest oczywistością. :)
Piszesz o Hndusach gdy tymczasem tacy Hiszpanie wyrżnęli tysiące Inków czy Azteków przyczyniając się do upadku tych cywilizacji. Nie wiem czy to powód do dumy. Pewnie rdzenni mieszkańcy Ameryki Południowej mają inny na to pogląd
I żeby było śmiesznie z krzyżem niesionym przed soba i hasłem "Bóg jest miłościa" :d :d :d
w dupie mam to ponieważ mi chodziło na początku o XIX wieku i początkach XX wieku, czyli złotej erze cywilizacji zachodniej. Tak więc znowu się ośmieszyłeś !
Jestem przekonany, że jakbyś rzeczywiście żył w tej złotej erze, i miałbyś możliwość porównania, to
byś jednak wybrał teraz.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Grymus pisze:
20 cze 2019, 17:56
Nie kolego. Epoka wiktoriańska odnosi się do WB. Tylko i wyłącznie. Nie całego zachodu. Pała z historii :)
A tak w ogóle to niby czego ma byc dowodem ta epoka wiktoriańska ;)

Andreasgp
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Andreasgp »

@Cblondyn...@fx-technik
że Wam się jeszcze chce :?:
dyskusja z idiotą.jpg
EOM/EOT
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
At Your Own Risk : Na twoje własne ryzyko
Trzeba zawsze pamiętać, że efekt jaki osiągniesz stosując jakąkolwiek strategię będzie zależał tylko od Ciebie.
Jeden (ten sam) system stosowany przez kilku traderów może dać, zupełnie różne wyniki.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

OK. Koniec. Bo jak grochem o ściane :)

Grymus
Gaduła
Gaduła

Nie kolego. Epoka wiktoriańska odnosi się do WB. Tylko i wyłącznie. Nie całego zachodu. Pała z historii :)

Brytyjska kolonizacja narodów pomogła narodom na całym świecie rozwinąć się technologicznie i społecznie.
Imperium Brytyjskie doprowadziło do powstania narodów, takich jak Stany Zjednoczone, Kanada, Australia i Indie, które są narodami, które odegrały znaczącą rolę w nowoczesnym społeczeństwie. W dodatku stworzyły takie potęgi gospodarcze jak obecnie Hongkong i Singapur.
Istnienie Imperium Brytyjskiego doprowadziło do połączenia różnych rodzajów kultur na całym świecie. Po raz pierwszy Imperium Brytyjskie naprawdę było w stanie połączyć ludzi z całego świata pod jednym sztandarem, co pomogło doprowadzić do nowoczesnego handlu morskiego i tak dalej.
Imperium Brytyjskie pomogło stworzyć demokratyczne systemy rządowe na całym świecie. Kraje Wspólnoty Narodów, takie jak Kanada i Australia, mają jedne z najwyższych standardów życia na świecie, a powodem tego jest rząd, który ma siedzibę w Wielkiej Brytanii.
Wielka Brytania zrezygnowała z imperium, pomagając Europie w dwóch wojnach światowych.
Wielka Brytania zjednoczyła świat z wieloma wspaniałymi sportami, w tym z ukochaną piłką nożną i futbolem, rugby i krykietem, które pozwoliły stworzyć piłkę nożną, futbol amerykański i baseball.
Wielka Brytania, starała się utrzymać pokój w miejscach, w których wcześniej nie było
Wielka Brytania wprowadziła edukację do krajów trzeciego świata

Grymus
Gaduła
Gaduła

@Cblondyn...@fx-technik
że Wam się jeszcze chce :?:
umiesz coś wartościowego dodać do tematu czy tylko wygłupiać się umiesz?

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Grymus pisze:
20 cze 2019, 18:19

Brytyjska kolonizacja narodów pomogła narodom na całym świecie rozwinąć się technologicznie i społecznie.
Imperium Brytyjskie doprowadziło do powstania narodów, takich jak Stany Zjednoczone, Kanada, Australia i Indie, które są narodami, które odegrały znaczącą rolę w nowoczesnym społeczeństwie. W dodatku stworzyły takie potęgi gospodarcze jak obecnie Hongkong i Singapur.
Istnienie Imperium Brytyjskiego doprowadziło do połączenia różnych rodzajów kultur na całym świecie. Po raz pierwszy Imperium Brytyjskie naprawdę było w stanie połączyć ludzi z całego świata pod jednym sztandarem, co pomogło doprowadzić do nowoczesnego handlu morskiego i tak dalej.
Imperium Brytyjskie pomogło stworzyć demokratyczne systemy rządowe na całym świecie. Kraje Wspólnoty Narodów, takie jak Kanada i Australia, mają jedne z najwyższych standardów życia na świecie, a powodem tego jest rząd, który ma siedzibę w Wielkiej Brytanii.
Wielka Brytania zrezygnowała z imperium, pomagając Europie w dwóch wojnach światowych.
Wielka Brytania zjednoczyła świat z wieloma wspaniałymi sportami, w tym z ukochaną piłką nożną i futbolem, rugby i krykietem, które pozwoliły stworzyć piłkę nożną, futbol amerykański i baseball.
Wielka Brytania, starała się utrzymać pokój w miejscach, w których wcześniej nie było
Wielka Brytania wprowadziła edukację do krajów trzeciego świata
Patrząc z takiej perspektywy, to Hitlerowi też podziękuj, bo dzięki holokaustowi połączył zachód i wschód.
No i, nie zapomnij o bombie atomowej!
W końcu, to dzięki Hitlerowi USA rozpoczęły prace nad rozszczepieniem atomu.
W ogóle, wszelki postęp techniczny zawdzięczamy historycznie głównie wojnom.
Wielkie fortuny także.
Niezła ta logika!
Godna Katolika.

A już twierdzenie, że WB pomogła w jakiś sposób Hindusom, to tylko może pisać idiota, który
nie zna realiów w Indiach.

Grymus
Gaduła
Gaduła

A już twierdzenie, że WB pomogła w jakiś sposób Hindusom, to tylko może pisać idiota, który
nie zna realiów w Indiach.
tak więc znowu się ośmieszyłeś !

https://pl.wikipedia.org/wiki/Indie_Brytyjskie

Po przejęciu władzy na Półwyspie Indyjskim bezpośrednio przez parlament brytyjski, rząd brytyjskiego gubernatora-wicekróla zmuszony był do realizacji szerokich reform gospodarczych. Wydano szereg ustaw w zakresie socjalnych warunków pracy, m.in. wprowadzono w zakładach pracy jeden dzień w tygodniu wolny i zakaz zatrudniania dzieci poniżej dziewięciu lat. W odpowiedzi na liczne rozruchy w miastach i bunty chłopskie, wydane zostały ustawy ograniczające lichwę i możliwość usuwania chłopów z ziemi. Zrezygnowano też z zamiarów chrystianizacji miejscowej ludności.
Przeprowadzone zostały znaczące reformy w oświacie i nauce. Rozbudowano szkolnictwo, utworzono sieć gimnazjów z angielskim językiem nauczania, uniwersytety w Kalkucie, Madrasie i Bombaju, zakładano instytucje badawcze (Botanical Survey of India). Równocześnie w Indiach rozpoczęły się przemiany struktur gospodarki feudalnej i manufakturowej na nowocześniejsze struktury gospodarki kapitalistycznej. Przystąpiono do budowy linii kolejowych i rozbudowy sieci drogowej na całym subkontynencie.

ODPOWIEDZ