Ja chce sprawdzic srednie w polaczeniu ze Stoch. Szalony pomysl ? Moze. Ze względu na to, ze nie chce ślęczeć przed monitorem non-stop to grac będę na interwale 1H, choc i tak pewnie przegapie niektóre najlepsze okazje do otwarcia czy zamkniecia pozycji. Podstawa otwarcia pozycji to wzajemne polozenie EMA i SMA (o tym samym „period”), jak rowniez ich kierunek oraz Stoch o dosc nietypowych parametrach. Jeśli chodzi o otwarcie pozycji to obserwacja jedynie zamkniec swiec, ignorowane sa sygnaly z wewnątrz nich.
Rachunek demo 100.000 pln na starcie, wielkość pozycji poczatkowo 1 Lot, para eurusd.
SL 20 pips, TP 200 pips, choc zwykle pozycja zamykana jest wczesniej ze względu na spełnienie warunkow wynikających z powyższych parametrow. Gdy pozycja osiagnie 20 pips zysku SL przesuwany jest na 5 pips zysku (dla Long 5 pips powyżej ceny wejścia, dla Short 5 pips poniżej ceny wejścia).
Czas eksperymentu przyjmuje pol roku (o ile czas mi pozwoli) lub… do wyzerowania rachunku

Postaram się na bieżąco podawac parametry otwarcia pozycji jak i zamkniecia. Nie wiem czy codziennie, ale z pewnością w dniach otwarcia bądź zamkniecia pozycji będę zamieszczac Statement z rachunku z widoczna jego nazwa „trisidginto” oraz z 3 ostatnimi cyframi rachunku, żeby nie było podejrzen o manipulacje z mojej strony.
Na komentarze niekulturalne lub bedace zwykla „osobista wycieczka” nie będę odpowiadac.