uwielbiam pieprzenie analitykówfx-technik pisze: http://www.portalspozywczy.pl/napoje/wi ... 63505.html
Nadmierna podaż.
Zbiory mają wzrosnąć o 7%, a spożycie tylko o 3%.
To gdzie ma rosnąć cena???

uwielbiam pieprzenie analitykówfx-technik pisze: http://www.portalspozywczy.pl/napoje/wi ... 63505.html
Nadmierna podaż.
ja z dobrego serca nie jakiegoś an.PipsKong pisze:uwielbiam pieprzenie analitykówfx-technik pisze: http://www.portalspozywczy.pl/napoje/wi ... 63505.html
Nadmierna podaż.
to wolęTomasz196407 pisze:
ja z dobrego serca nie jakiegoś an.
Wiesz co Kongu?PipsKong pisze:to wolęTomasz196407 pisze:
ja z dobrego serca nie jakiegoś an.![]()
jak już analitycy o tym piszą to znaczy że zaraz będzie nawrotka
technik dawaj jeszcze info z Wikipedii co to ten równikfx-technik pisze:
"Kawę uprawia się przede wszystkim na obszarze między Zwrotnikiem Raka a Zwrotnikiem Koziorożca - pas ten określa się mianem „coffee belt”. Z uwagi na ograniczony klimatycznie obszar upraw, kawa jest jednym z najważniejszych surowców rolnych w wymianie światowej. W ostatnim sezonie przedmiotem światowego handlu było ponad 80 proc. rocznej produkcji, czyli 130,8 mln worków. Największym eksporterem kawy na świecie jest Brazylia, która na rynki zewnętrzne sprzedaje ok. 60 proc. swojej produkcji. Za to w przypadku dwóch kolejnych największych dostawców kawy na rynek światowy – Wietnamu i Kolumbii – udział sprzedaży zagranicznej w produkcji kształtuje się na poziomie ponad 90 proc."
idiotyzm myślenia ...fx-technik pisze: A cenę kawy będzie kształtować stosunek produkcji do popytu.
Jeżeli produkcja przewyższa popyt, to cena maleje.
Tu nie ma filozofii.
Nie ma o czym z tobą dyskutować.PipsKong pisze:technik dawaj jeszcze info z Wikipedii co to ten równikfx-technik pisze:
"Kawę uprawia się przede wszystkim na obszarze między Zwrotnikiem Raka a Zwrotnikiem Koziorożca - pas ten określa się mianem „coffee belt”. Z uwagi na ograniczony klimatycznie obszar upraw, kawa jest jednym z najważniejszych surowców rolnych w wymianie światowej. W ostatnim sezonie przedmiotem światowego handlu było ponad 80 proc. rocznej produkcji, czyli 130,8 mln worków. Największym eksporterem kawy na świecie jest Brazylia, która na rynki zewnętrzne sprzedaje ok. 60 proc. swojej produkcji. Za to w przypadku dwóch kolejnych największych dostawców kawy na rynek światowy – Wietnamu i Kolumbii – udział sprzedaży zagranicznej w produkcji kształtuje się na poziomie ponad 90 proc."![]()
to mi wytłumacz najmądrzejszy dlaczego cena ropy spadła z 120 USD do 25 ostatnimi czasy ....
-- Dodano: śr 17-04-2019, 14:07 --
idiotyzm myślenia ...fx-technik pisze: A cenę kawy będzie kształtować stosunek produkcji do popytu.
Jeżeli produkcja przewyższa popyt, to cena maleje.
Tu nie ma filozofii.
i że cena spadnie to będziesz napieprzał zamiast 1 kawy to 2 dziennie ???
Cieszę sięfx-technik pisze: Nie ma o czym z tobą dyskutować.
Zachowujesz się jak przedszkolak.
Przestaję czytać twoje posty.
Kongu ja Cie bede czytał zawszePipsKong pisze:Cieszę sięfx-technik pisze: Nie ma o czym z tobą dyskutować.
Zachowujesz się jak przedszkolak.
Przestaję czytać twoje posty.
no i fajnie ;]Tomasz196407 pisze:
Kongu ja Cie bede czytał zawsze
i nie analitycznie !!
teraz wybili lokalne dołki zazwyczaj taka jest fala b, w strukturze płaskiej
to jest też sygnał dla automatów do dalszego osłabienia
przy podbiciu lepiej zamknąć i poczekać