DayTrading: Piątek 29.03.2019

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 30 mar 2019, 00:00

Wzrost
2
29%
Bez zmian
2
29%
Spadek
3
43%

Liczba głosów: 7

IFX
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 29.03.2019

Nieprzeczytany post autor: IFX »

fx-technik pisze:
IFX pisze:GBP według mojej opinii:
Obecne ruchy wywołane są jakąś niejasną sugestią o PM. Dzisiaj jest głosowanie ws. Brexit.
Ostatnie info było albo okazją dla grubych do wycofania się z sell albo podbili do góry, bo właśnie dzisiejsze glosowanie mogło zostać zdyskontowane. Nieuzasadniona podnieta na wzrosty przyciągnie ulicę, a kiedy zapakują się w longi będzie, co kosić na sell. Dlatego zakładam, że jednak będzie dzisiaj kierunek południowy na gbpjpy, gbpusd itp.
Ale to tylko moja marna spekulacja.
Gdybym miał coś doradzić, to znacznie korzystniej jest grać trend i dobrą cenę, niż opinie swoje, czy cudze.
Czasem, gdy rynek jest zbyt dynamiczny, to warto się wstrzymać.
Nie chcę rozpętać tutaj zbyt dużej debaty, ale..
Kto decyduje, jaka cena jest dobra? Oczywiście trader, a więc ten trader gra swoją opinią, bo dla kogoś innego dana cena może nie być dobra. Jeżeli, ktoś zamiast tego tradera decyduje, kiedy cena jest dobra, wówczas ten trader gra cudzą opinię. Nie ma innej opcji.
Jeśli uważasz, że AT działa, to masz rację. Jeśli uważasz, że AT nie działa, również masz rację.
Informacje, które zamieszczam na forum, nie stanowią rekomendacji inwestycyjnych.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

IFX pisze: Kto decyduje, jaka cena jest dobra? Oczywiście trader, a więc ten trader gra swoją opinią, bo dla kogoś innego dana cena może nie być dobra. Jeżeli, ktoś zamiast tego tradera decyduje, kiedy cena jest dobra, wówczas ten trader gra cudzą opinię. Nie ma innej opcji.
Dokładnie :)
Juz sama logika to podpowiada
:564:

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

IFX pisze:
fx-technik pisze:
Obecne ruchy wywołane są jakąś niejasną sugestią o PM. Dzisiaj jest głosowanie ws. Brexit.
Ostatnie info było albo okazją dla grubych do wycofania się z sell albo podbili do góry, bo właśnie dzisiejsze glosowanie mogło zostać zdyskontowane. Nieuzasadniona podnieta na wzrosty przyciągnie ulicę, a kiedy zapakują się w longi będzie, co kosić na sell. Dlatego zakładam, że jednak będzie dzisiaj kierunek południowy na gbpjpy, gbpusd itp.
Gdybym miał coś doradzić, to znacznie korzystniej jest grać trend i dobrą cenę, niż opinie swoje, czy cudze.
Czasem, gdy rynek jest zbyt dynamiczny, to warto się wstrzymać.
Nie chcę rozpętać tutaj zbyt dużej debaty, ale..
Kto decyduje, jaka cena jest dobra? Oczywiście trader, a więc ten trader gra swoją opinią, bo dla kogoś innego dana cena może nie być dobra. Jeżeli, ktoś zamiast tego tradera decyduje, kiedy cena jest dobra, wówczas ten trader gra cudzą opinię. Nie ma innej opcji.
Dobra cena jest wtedy, gdy widać rozwijający się trend i rynek robi korektę.
Ogólnie, kup blisko wsparcia, sprzedaj blisko oporu.
Świeżak np. sprzedawał blisko wsparcia, czyli w danym rynku sprzedawał tanie ceny, co jest bardzo ryzykowne.
To nie trader decyduje, tylko wykres.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

aleksandrowicz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: aleksandrowicz »

tu masz moją odpowiedz na twoje spekulacje
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

szuler
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: szuler »

jedna z opcji
e/u
https://invst.ly/aetcl

IFX
Gaduła
Gaduła

fx-technik pisze: Dobra cena jest wtedy, gdy widać rozwijający się trend i rynek robi korektę.
Ogólnie, kup blisko wsparcia, sprzedaj blisko oporu.
Świeżak np. sprzedawał blisko wsparcia, czyli w danym rynku sprzedawał tanie ceny, co jest bardzo ryzykowne.
To nie trader decyduje, tylko wykres.
Przedstawiasz spojrzenie jedynie z technicznego punktu widzenia. Przykład:
Cena ziemniaków znajduje się blisko oporu, więc Ty sprzedajesz. Niestety wiadomo, że w danym roku zbiory ziemniaków były bardzo słabe, a więc prawdopodobnie ich cena wzrośnie. Wykres, mówi sell, bo przecież jest dobra cena na sprzedaż a tu jednak powinno być buy, bo cena jest dobra na kupno.
Wykres to bardzo zawężony punkt widzenia, istotne jest "tło" danego rynku.
Wykres nie decyduje o niczym, bo to tylko wykres, decydować nie potrafi, on poprostu jest.
Jeśli uważasz, że AT działa, to masz rację. Jeśli uważasz, że AT nie działa, również masz rację.
Informacje, które zamieszczam na forum, nie stanowią rekomendacji inwestycyjnych.

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

fx-technik pisze:
Tolmon_Nika pisze:
fx-technik pisze:No to, weekend! :564:
[DAX30]M15.png
co byś powiedział na cyferki dla poziomów W1 oraz MN :D
Ceny zamknięcia ostatniej zamkniętej świecy.
nie :!: zobacz w tych miejscach
[DAX30]M15-darek.png
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

aleksandrowicz pisze:

Jeśli zagrałes na to wsparcie (ta czarna krecha) to moje gratulacje bo wstrzeliłes sie idealnie :)
Przyznaje, że nie widziałem tego wczesniej
ALe podejrzewam, że plotki tez mogły troche pomóc ;)

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

aleksandrowicz pisze:
Cblondyn pisze:
Świeżak44 pisze:Sie qwa pomyliłem.. myslałem ze odbija od bandy a nawet nie zdążyłem SL ustawić tak poszli..

-- Dodano: 29 mar 2019, 11:53 --

Siema technik. Gdzie żeś był? ;)
Nic sie Świeżak nie pomyliłeś. Pomysł był dobry bo w zgodzie z AT. Błąd polegał na braku SL. Teraz wytłumacz wszystkim, czym sie kończy brak SL bo "mondrale" czasami doradzaja by go nie stawiac :)

popieram wytłumacz :568:
Kończy sie to dużą stratą, która trzeba od razu zamknąć i potem długo odrabiać.. :/
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

IFX
Gaduła
Gaduła

aleksandrowicz pisze:

Kupowałeś przy czarnej linii czy sprzedawałeś na oporze?
Ostatnio zmieniony 29 mar 2019, 13:01 przez IFX, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany