DayTrading: Wtorek 19.03.2019

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 20 mar 2019, 00:00

Wzrost
2
67%
Bez zmian
1
33%
Spadek
0
Brak głosów

Liczba głosów: 3

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 19.03.2019

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Tomasz196407 pisze: to tez mozna domniemywac ze nawet ustawienie takiej pozycji(ze odwróci) doprowadzi do katastrofy
A od kiedy to SL (sytuacja gdy sie mylimy) to katastrofa? A to, że mylimy się to jest tak normalne, że chyba nie trzeba nikomu tłumaczyć. I nawet SL na kilkadziesiąt/kilkaset pips (stanowiący nie więcej niz 2% depo) to jest zwykłą statystyką. Wszystko to kwestia doboru wielkości pozycji do depo. No ale jak ktoś ma depo na kilkaset PLN to jak to zrobić :)
Jest to abecadło tradera i wstyd, że trzeba o tym pisać ;)

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

edek h1 - zamiast piątego odbicia możliwy też podwójny szczyt... niezaleznie od tego ruch w dół jako bazowy scenariusz
https://www.tradingview.com/x/WydatfeD/

index dolara h1
https://www.tradingview.com/x/zjvi3idA/
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

Cblondyn pisze:
Tomasz196407 pisze: to tez mozna domniemywac ze nawet ustawienie takiej pozycji(ze odwróci) doprowadzi do katastrofy
A od kiedy to SL (sytuacja gdy sie mylimy) to katastrofa? A to, że mylimy się to jest tak normalne, że chyba nie trzeba nikomu tłumaczyć. I nawet SL na kilkadziesiąt/kilkaset pips (stanowiący nie więcej niz 2% depo) to jest zwykłą statystyką. Wszystko to kwestia doboru wielkości pozycji do depo. No ale jak ktoś ma depo na kilkaset PLN to jak to zrobić :)
jak ktos ma depo kilkaset zloty to powinien grac na mikrolotach
tu pelna zgoda bo nie da sie grac bez pomylek :564:
zysk tylko z wczoraj poszedl sie dymac A TO NIE CIESZY
Ostatnio zmieniony 19 mar 2019, 13:51 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Cblondyn pisze:
Cblondyn pisałem z Tobą sobote i niedziele- Nie chce już, !!
wyjmujesz z postu jeden watek i przerabiasz na swój swoisty sposób, Ignorancja przez duze I
jezeli uwazasz ze to dobry trejd to podaj wszystkie dane - koszty tej transakcji,
co do drugiej Twojej konwersacji Tak masz racje szkoda i wstyd ze trzeba o tym pisac
bo to abecadło :?

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Tomasz196407 pisze: wyjmujesz z postu jeden watek i przerabiasz na swój swoisty sposób, Ignorancja przez duze I
To wytłumacz o jaką katastrofe ci chodziło. Chętnie poczytam. :d
I na czym polega ta "katastrofa", bo prawidłowe zarządzanie depo (czyli MM) nie przewiduje żadnej katastrofy, NIGDY. ALe chętnie sie dowiem :)
Skoro, źle zrozumiałem :)

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

XAB pisze:
Cblondyn pisze:
jak ktos ma depo kilkaset zloty to powinien grac na mikrolotach
tu pelna zgoda bo nie da sie grac bez pomylek :564:
423 pipsy sl xab !!
ile bys nie miał depo takim sposobem nie masz progresu
wyjatkowe transakcje nie obrazuja twojego przyrostu
to po co sie trudzic w trejding jak mozna te same pieniadze na lokate w banku zaniesc

-- Dodano: 19 mar 2019, 13:52 --
Cblondyn pisze:
Tomasz196407 pisze: wyjmujesz z postu jeden watek i przerabiasz na swój swoisty sposób, Ignorancja przez duze I
To wytłumacz o jaką katastrofe ci chodziło. Chętnie poczytam. :d
I na czym polega ta "katastrofa", bo prawidłowe zarządzanie depo (czyli MM) nie przewiduje żadnej katastrofy, NIGDY. ALe chętnie sie dowiem :)
Skoro, źle zrozumiałem :)
smieszny człowieku idź w spokoju

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

co te 423 pip znacza ?

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Tomasz196407 pisze:
:d
Czyzby argumentów brak?

-- Dodano: wt 19-03-2019, 14:05 --
XAB pisze:co te 423 pip znacza ?
Dla przykładu kilkaset pips na parze GBPJPY nie jest niczym wyjątkowym. Wiekszość świec dziennych jest tych rozmiarów. Ale jak ktos ma depo 500 pln to i na 0,01 lota wydaje sie masakra :)

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Cblondyn pisze:
Tomasz196407 pisze:
Czyzby argumentów brak?

:mrgreen:
masz argumenty?
chcesz dyskusji?

-- Dodano: 19 mar 2019, 14:17 --
Cblondyn pisze:
Tomasz196407 pisze:
Czyzby argumentów brak?

prosze bardzo masz priv, kontakt do mnie
Porozmawiamy
ale nie tu
powiedziałem ostatnie z toba argumenty wymieniałem dwa dni i nic z tego nie wyszło tu na ogólnym

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

Cblondyn pisze: I na czym polega ta "katastrofa", bo prawidłowe zarządzanie depo (czyli MM) nie przewiduje żadnej katastrofy, NIGDY.
Święte słowa. Jakbym mógł to bym Ci polał :mrgreen:
IMO do katastrofy w 99% przypadków doprowadza przelewarowanie depozytu. Dobrze dobrane pozycje krzywdy wiekszej nie zrobią.
Tak jak kiedys już tu pisałem - jak ktoś ma otwartą pozycje i ręce się pocą, wkradają sie nerwy i sprawdzanie po nocach notowań to znaczy że pozycja jest za duża.

edit:
WTI IMO od dziś do końca miesiąca w dół
Ostatnio zmieniony 19 mar 2019, 14:24 przez Kermit, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany