DayTrading: Czwartek 07.03.2019
-
- Fanatyk
Re: DayTrading: Czwartek 07.03.2019
[quote="pr7emo"]co daje lepsze efekty u tradera któremu nie powodzi się, np ma niezbyt duże doświadczenie:
1. duża stawka i SL, fokus na budowanie procentem składanym equity?
2. mała stawka, zwłaszcza na publikacjach, pod stopy procentowe, odwrotnie do wyciągniętych fal jak 200% średniej długości poprzednich fal?
Proste jak drut
przestaje uczestniczyć w fx
2. mała stawka, zwłaszcza na publikacjach, pod stopy procentowe, odwrotnie do wyciągniętych fal jak 200% średniej długości poprzednich fal?
Proste jak drut
przestaje uczestniczyć w fx
Ostatnio zmieniony 07 mar 2019, 12:40 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.
edek tp ustawione na 1,1335 a sl na 1,12998 i tak strat nie bedzie najwyzej zysk pojdzie sie dymac i tyle
nic nie przesuwam to drugie tyle na dzis
przemo
czytam ze wziales sie za eur/pl
czy ty specjalnie wybierasz takie pary ktore stja w miejscu pol roku by strzelic 5 groszy raz na miesiac czy 2
to chcesz na tym zarobic czy sie pobawic

jeden ujek a drugie eurpl fantastyczny dobor par dwa zolwie
usd/pl jest frajerskie do roboty ale eur/pl?/
jak na tym chcesz zarobic
nic nie przesuwam to drugie tyle na dzis
przemo
czytam ze wziales sie za eur/pl
czy ty specjalnie wybierasz takie pary ktore stja w miejscu pol roku by strzelic 5 groszy raz na miesiac czy 2
to chcesz na tym zarobic czy sie pobawic

jeden ujek a drugie eurpl fantastyczny dobor par dwa zolwie
usd/pl jest frajerskie do roboty ale eur/pl?/
jak na tym chcesz zarobic

Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
-
- Maniak
Test na inteligencję publikujeszpr7emo pisze:co daje lepsze efekty u tradera któremu nie powodzi się, np ma niezbyt duże doświadczenie:
.........
niby wszystko układa się pod analizę techniczną, można cudować scenariuszami
ale gdy zrobią duży ruch to już te kreski pozmieniają punkty zaczepienia hmm

πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem

test na dostarczyciela kapitałuTolmon_Nika pisze:Test na inteligencję publikujeszpr7emo pisze:co daje lepsze efekty u tradera któremu nie powodzi się, np ma niezbyt duże doświadczenie:
.........
ale gdy zrobią duży ruch to już te kreski pozmieniają punkty zaczepienia hmmczy przypadkiem jasnowidztwem zaczynasz się parać
![]()

-
- Maniak
OKpr7emo pisze:test na dostarczyciela kapitałuTolmon_Nika pisze:Test na inteligencję publikujeszpr7emo pisze:co daje lepsze efekty u tradera któremu nie powodzi się, np ma niezbyt duże doświadczenie:
.........
ale gdy zrobią duży ruch to już te kreski pozmieniają punkty zaczepienia hmmczy przypadkiem jasnowidztwem zaczynasz się parać
![]()

Ostatnio zmieniony 07 mar 2019, 14:09 przez Tolmon_Nika, łącznie zmieniany 1 raz.

-
- Fanatyk
pr7emo pisze:test na dostarczyciela kapitałuTolmon_Nika pisze:Test na inteligencję publikujeszpr7emo pisze:co daje lepsze efekty u tradera któremu nie powodzi się, np ma niezbyt duże doświadczenie:
.........
![]()

Tolmo wrzuciłeś duze interwały a wczesniej widziałem Twoja pozycje z D na ger
moim zdaniem tam jeszcze nie ma s
przebicie w dół 11360 a wczesniej 11500 dawałoby podstawy do s
ale nie wykluczam dobry strateg duzo kasy daje też efekt
nie ma co, podczas danych warunki odgrywają większą rolę niż umiejętności, normalnie warunki stanowią 70-80% a umiejętności 20-30% osiągnięcia sukcesuTolmon_Nika pisze:OKpr7emo pisze:test na dostarczyciela kapitałuTolmon_Nika pisze:
Test na inteligencję publikujeszczy przypadkiem jasnowidztwem zaczynasz się parać
![]()
![]()
podczas danych warunki są już na 90% sukcesu, czyli nasze umiejętności mają dwa razy mniejsze znaczenie, to daje dwa razy mniejsze prawdopodobieństwo sukcesu
-- Dodano: czw 07-03-2019, 13:51 --
eurpln profit na skalpie eS
e/u
i nadal D1 nie wykończone.
ale na siłę mozna to przyjąć
cupnąłem sobie wspaniałe L
-- Dodano: 07 mar 2019, 13:54 --
i sprzedałem
i nadal D1 nie wykończone.
ale na siłę mozna to przyjąć
cupnąłem sobie wspaniałe L
-- Dodano: 07 mar 2019, 13:54 --
i sprzedałem
-
- Fanatyk
Troche poruszyli depozyty
-
- Maniak
tu jest DT dlatego nie będę pisał jak ja to widzę ,może jutro lub w sobotę wiesz gdzieTomasz196407 pisze: Tolmo wrzuciłeś duze interwały a wczesniej widziałem Twoja pozycje z D na ger
moim zdaniem tam jeszcze nie ma s
przebicie w dół 11360 a wczesniej 11500 dawałoby podstawy do s
ale nie wykluczam dobry strateg duzo kasy daje też efekt
Ostatnio zmieniony 07 mar 2019, 14:01 przez Tolmon_Nika, łącznie zmieniany 1 raz.