trzeba zmienić czcionkę z białej w pdfieCblondyn pisze:Podobno Rafał Z. książke napisał. Widział ktoś juz tę książkę?
DayTrading: Poniedziałek 04.03.2019
Re: DayTrading: Poniedziałek 04.03.2019
Nie bardzo rozumiem o co chodzipr7emo pisze:trzeba zmienić czcionkę z białej w pdfieCblondyn pisze:Podobno Rafał Z. książke napisał. Widział ktoś juz tę książkę?
ktos pisal ze 1000 szt rozeszlo sie w szybkim tempie
pamieta ktos jak ostatnio tzn wtedy gdy za te 2 banki gral ze mna tu gadal
to tylko przytoczyc to juz na pol ksiazki temat ha ha ha
pamieta ktos jak ostatnio tzn wtedy gdy za te 2 banki gral ze mna tu gadal
to tylko przytoczyc to juz na pol ksiazki temat ha ha ha
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
o tym że AT nie działa?Cblondyn pisze:Podobno Rafał Z. książke napisał. Widział ktoś juz tę książkę?

Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
to musisz sam sprawdzić gdzie jest dostępna w pdfCblondyn pisze:Nie bardzo rozumiem o co chodzipr7emo pisze:trzeba zmienić czcionkę z białej w pdfieCblondyn pisze:Podobno Rafał Z. książke napisał. Widział ktoś juz tę książkę?
Chciałbym rozpocząć intradayową dyskusję na temat pozycjonowania się graczy przed danymi makro.
W tym tygodniu najważniejsze wydarzenie to posiedzenie ECB i rynki będą skupiały się na kolejnym TLTRO czyli darmowej kasie dla banków. Moim zdaniem już trzeci dzień pod rząd inwestorzy redukują longi na EURUSD. Wycięcie pierwszych większych SL poniżej 1.1320. Jeżeli obronią i zaczną niżej schodzić to obstawiam następny target okolice 1.1290. Strefa pomiędzy 1.1290 a 1.1260 może być akumulacją do LONGÓW pod warunkiem że ECB nic nie zrobi w czwartek. I na podstawie wcześniejszych zachowań rynku na posiedzeniach banków centralnych (NZD,FED) brak info to dobre info dla waluty. Jak wy obstawiacie swoje scenariusze ?
W tym tygodniu najważniejsze wydarzenie to posiedzenie ECB i rynki będą skupiały się na kolejnym TLTRO czyli darmowej kasie dla banków. Moim zdaniem już trzeci dzień pod rząd inwestorzy redukują longi na EURUSD. Wycięcie pierwszych większych SL poniżej 1.1320. Jeżeli obronią i zaczną niżej schodzić to obstawiam następny target okolice 1.1290. Strefa pomiędzy 1.1290 a 1.1260 może być akumulacją do LONGÓW pod warunkiem że ECB nic nie zrobi w czwartek. I na podstawie wcześniejszych zachowań rynku na posiedzeniach banków centralnych (NZD,FED) brak info to dobre info dla waluty. Jak wy obstawiacie swoje scenariusze ?
"rynki nigdy się nie mylą - za to opinie, często"
edek
ja mam wsparcie na 1,1315 zejda nizej szukam spadkow a o longach przynajmniej jak zejda nizej 1,13 narazie nie mysle
ja mam wsparcie na 1,1315 zejda nizej szukam spadkow a o longach przynajmniej jak zejda nizej 1,13 narazie nie mysle
eDka gram mimo odbicia od ukośnego oporu mid term na szeroką konsolę
ale nic mnie nie zdziwi jak akurat pojawi się lawina
-- Dodano: pn 04-03-2019, 16:53 --
ogólnie to miałem scenariusz że zjadą eDkiem bo:
- muszą w końcu stanąć wyprzedażą jena, czyli wejdą w konsolę albo odwrócą do góry indeksem jena
-- w moim przypadku skonsolidują bo mam eS usdjpy (statystyka na moją niekorzyść)
- i będą musieli indeksem usd w końcu zjechać trochę usdjpy
, więc spadek teraźniejszy eurusd jest po to by potem włączyły się warunki korelacji i eDek do góry a uJek w dół
-- Dodano: pn 04-03-2019, 16:54 --
ale nie wchodziłem w eDka bo niepewność zrobiła luka otwarcia
, stracona okazja nie jest utratą equity
ale nic mnie nie zdziwi jak akurat pojawi się lawina
-- Dodano: pn 04-03-2019, 16:53 --
ogólnie to miałem scenariusz że zjadą eDkiem bo:
- muszą w końcu stanąć wyprzedażą jena, czyli wejdą w konsolę albo odwrócą do góry indeksem jena
-- w moim przypadku skonsolidują bo mam eS usdjpy (statystyka na moją niekorzyść)
- i będą musieli indeksem usd w końcu zjechać trochę usdjpy
, więc spadek teraźniejszy eurusd jest po to by potem włączyły się warunki korelacji i eDek do góry a uJek w dół
-- Dodano: pn 04-03-2019, 16:54 --
ale nie wchodziłem w eDka bo niepewność zrobiła luka otwarcia
, stracona okazja nie jest utratą equity
EU imo do trzech dołków razy sztuka
Ciekawie się robi na GU 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 04 mar 2019, 17:01 przez MERLIN, łącznie zmieniany 1 raz.